fredag den 22. marts 2019

Æd min farsporre

Når du nævner plantebaseret kød, bliver jeg cirka lige så sulten som du bliver liderlig, når du ser nedenstående foto:

Plantebaseret kød i potens-form.

Har du nogensinde hørt den engelske talemåde, der kan oversættes til "efterligning er den mest oprigtige form for smiger"? Når talen falder på plantebaseret kød, siger talemåden det hele: Kød er bare det bedste. Alligevel vil jeg skvaldre videre, som den kælling jeg er, for når man støder på oxymoronet "plantebaseret kød", f.eks. i form af en plantebaseret grillpølse, som lanceres til den kommende grillsæson, ja, så slår mine i forvejen ikke særligt uoverstigelige hæmninger helt fra.

Hvorfor? Hvorfor skal jeg besøge Betinas intetsigende veninde og få serveret en grødlignende, brun substans, som vel egentlig ikke smager ringere end det, hun og hendes dødbider af en kæreste plejer at kaste på bordet, hvorefter jeg afkræves overraskelse over, at retten ikke indeholdt kød? Og hvorfor skal de kalde retten for spaghetti og kødsovs, når den ikke er det? Jeg er totalt ligeglad. Totalt. Jeg vil bare hellere have spaghetti og kødsovs.

Jeg skal selvfølgelig vide det, fordi det forventes af klimapopulististerne, at vi skal stoppe med at spise kød. "Vi skal reducere CO2-udledninger," siger de. Okay, men hvorfor fokusere på den CO2, der udledes i kort cyklus, altså bliver udledt, men optaget igen gennem dyrenes og skovenes livscyklus? "Fordi dyrene udleder metan, og det er en stærk drivhusgas!" svarer du. Jo, men metan forsvinder - i modsætning til CO2 - hurtigt fra atmosfæren igen, så at stoppe med at udlede det, giver kun en kortsigtet effekt ... hvilket sandsynligvis er derfor, politikere og deres får jagter den.

Det interessante må da være den CO2, der kommer fra fossile brændstoffer, som frigiver CO2, der blev bundet for mange millioner år siden. Og her har vi allerede løsningen: Atomkraft. Det er CO2-frit, og der er masser af brændstof. Problem solved, og vi får masser af energi til at udvikle nye løsninger, nu du virkelig er så skræmt over, at atomkraft kun dræber ét menneske pr. godt fire tusinde, der dør af kul. Nå, jeg dropper de rationelle argumenter. Ingen hører alligevel efter.

Tilbage til plantebaseret foder. Et af klimaalarmisternes mål er, at vi skal lide. De er moderne selvpiskere, fanatisk religiøse flagellanter. Vi skal straffes og lide afsavn for vore synder, som er noget med ulighed, racisme, imperialisme og miljøsvineri. Derfor skal vores liv blive ringere, hårdere og fattigere, hvilket sjovt nok er fuldstændigt, hvad der er sket i ethvert forsøg på at oprette et socialistisk samfund. Slut med privatbilisme, fly og bacon.

Jeg ved ikke, om planter i kødklæder er et forsøg på at gøre "den grønne omstilling" mere spiselig - *ba-dum tisj* - for kødædere, og jeg er egentlig også ligeglad. Den eneste form for "grøn omstilling", jeg er indstillet på, udover atomkraft, er når jeg omsider lader mit sjæleforladte legeme indtage af mugpletter. Sjovt, i øvrigt, at venstrefløjen ofte benytter sig af den slags "I Can't Believe It's Not Butter!"-metoder. Et andet eksempel er kønspolitikken: Værsgo'! Her er en mand, der tror, han er en kvinde, og det er han altså også, så gå du roligt i gang med at udøve cunnilingus på hans godt nok bemærkelsesværdigt store klitoris. Nej. Bare nej. Mænd kan ikke være kvinder. Planter kan ikke være kød.

Jeg vil måske lade mig overtale en dag ... altså, ikke til at lade min tungespids kærtegne en transkvindes blodpumpede glans, men til at æde plantefars. Det sker lige præcis den dag, jeg kan bevæge mig hen til grøntafdelingen i Rema 1000 og se kød forklædt som grøntsager og rodfrugter. Giv mig frikadelleselleri, laksegulerødder og farsauberginer, og jeg vil ifølge den indledende talemåde have det empiriske bevis på, at imitatoren og den ægte vare har skiftet roller. Indtil den dag lader jeg mine hjørnetænder styre indkøbene.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Som altid, så sandt, så sandt. Ikke helt så slemt, men dog voldsomt provokerende er også de uduelige og teknisk set umulige produkter til vores kulturberigende medborgere, samt livsangste pigebørn. Kalkunbacon og kalkunskinke!!! De findes simpelthen ikke. Der er tale om to helt specifikke udskæringer fra svin. Bacon og skinke kan altså aldrig komme fra en fugl uden smag. Aldrig!