torsdag den 21. februar 2019

Lad være med at stjæle

Jeg bliver nødt til at kommentere, når endnu en koncernchef bukker sig for en shitstorm, denne gang Føtex's HR-chef (er det ikke Biker-Jens?), der nu trækker i land over bortvisningen af deres medarbejder, som stjal en kanelsnegl. Ja, stjal. Hør her, når man indgår i en form for et forhold med nogen - i dette tilfælde et ansættelsesforhold med en halvsnobbet supermarkedskæde med overpriser - indebærer det som oftest, at man skal følge nogle regler. Her er reglen, at man ikke stjæler firmaets varer. Simpelt, ikke? Nemlig: Du må ikke stjæle. Punktum. Alligevel, og på trods af, at reglen er så ligefrem og simpel, at den kun kan forvirre midaldrende, kvindelige bilister, så popper det op med undskyldninger allevegne fra den bortvistes ophav og i øvrigt alle andre, som mener, at Føtex er gået for langt, fordi de har fyret en tyv. Det er godt nok intet under, at unge mennesker bliver forvirrede, når vi sætter rammer op, hvorefter vi bryder dem i samme sekund, et eller andet helt uskyldigt, tyvagtigt snefnug kommer i nærheden af dem: Hov, nej, nu gælder reglen så alligevel ikke, for din overtrædelse var jo ikke så slem, og hvis vi kompenserer for socio-økonomiske forhold, så har du faktisk slet ikke gjort noget forkert. Forkert! Du må ikke stjæle. Færdig. Og ja, det er nemt at lade være med at stjæle. Her er et tip: Lad være med at tage andres ting uden at spørge først.

Beholder til undskyldninger for at bryde regler.

Det er til at blive idiot af sådan noget her. Husker I sagen om hende den danske udvekslingsstuderende, som tog til USA og kneppede løs, som om hun var en dansk udviklingsstuderende i USA? Hun blev smidt hjem, fordi den amerikanske familie ikke ville have en promiskuøs so boende. WHAAAAAT? Blev hun smidt hjem? Hvor uretfærdigt, bare fordi hun gør noget som er helt normalt i dansk kultur og som på overfladen er unormalt i amerikansk kultur. Hvad betyder det, at DET STOD I DEN KONTRAKT, HUN INDGIK, AT HUN IKKE MÅTTE HAVE SEX DEROVRE? Jesus Kristus, så følg dog reglerne eller bliv hjemme og gå i seng med amerikanske udvekslingsstuderende til din vare er komplet devalueret på ethvert kødmarked, du har lyst til at udbyde dig på. Der var også en anden tudehistorie om en efterskoleelev, der blev nægtet adgang til en forårsfest, fordi han havde brudt en regel med at forlade sit værelse om natten. Hvor strengt! Han er jo sådan en sød dreng, som bare brød reglerne ligesom alle andre gør. Hvorfor skal han så straffes så hårdt? Fordi han var dum nok til at blive fanget. Derfor! Og fordi han brød en af de ufattelig mange kompromisløse regler, som efterskoler har for at undgå at miste velhavende forældres børn og dermed regressere til de beskidte hashbuler for udskud og sociale tabere, som de var i Bobs tid. Stå nu for helvede og for en gangs skyld fast mod shitstormen, Føtex. Vi ved jo alligevel godt alle sammen, at den pågældende bagerjomfru (sic) nok var en elendig medarbejder, der havde stået og gloet på kanelsneglene hele dagen i stedet for at betjene kunderne i håbet om, at en af kagerne gik i stykker, så hun kunne presse den bagte margarinemasse i kæften og demonstrere over for de utålmodigt ventende forbrugere, hvor fed man bliver af jeres elendige bake-off. Vi har alle stået i den kø. Alle!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hun er ikke blevet fyret pga en skide kanelsnegl. Hun er fyret fordi Føtex var sure på hende i forvejen og så benyttede et reglement, som ellers ikke er i brug, til at fyre hende. Ingen nok så dum arbejdsgiver fyrer en medarbejder for at æde en knust kanelsnegl, omkostningerne til at fyre og genansætte svarer til 10.000 kanelsnegle og arbejdsgivere er rationelle mennesker. Lad bare Føtex riste lidt, inden de kommer til at æde deres egen kanelsnegl.

Bob Glitter sagde ...

So fucking what? Hvis en virksomhed ikke må fyre inkompetente ansatte eller ansatte, de ikke anser for passende, på deres glatte ansigt, så må de jo udnytte en regel. Sådan er det.

Det kan jo også være, at det er mere værd for en virksomhed at have ansatte med en nogenlunde moral frem for 10.000 kanelsnegle.

Anonym sagde ...

De må da fyre alle dem de vil. Det er bare at meddele, at vi ikke længere ønsker at gøre brug af din arbejdskraft, så du stopper til den 1.
Det andet latterlige pis med at vise video og bortvise pigen i al evighed er da for dumt-
Jeg har selv været arbejdsgiver, og fyret dem jeg ikke ville holde på, men ikke med den slags latterlige begrundelser.