fredag den 23. januar 2015

Skilt med din dumhed

Så er der igen gang i forargelsen, og denne gang kommer den fra begge sider af det politiske spektrum. Grunden er, at Føtex åbenbart har besluttet at opstille nogle skilte på arabisk i deres butikker:Forargelsen begyndte fra Dansk Folkepartis side, da Martin Henriksen proklamerede, at han ville boykotte Føtex, eftersom han ikke mener, virksomheden lever op til sit ansvar om at bevare dansk kultur. Dernæst kom Zenia Stampe flyvende ind fra venstre (og ja, jeg ved godt, hun selv tror, hun er borgerlig, selvom hun ligger cirka 500 sømil bagbord for Enhedslisten rent indvandringsmæssigt), idet hun holdt en kort pause fra sit forsøg på at høste sympatistemmer fra egen, personlig ulykke, og postede følgende genialitet:Som sædvanlig fatter ingen ytringsfrihed. Ingen. Det er ikke i modstrid med ytringsfrihed at være uenig eller mene noget om andres ytringer. Situationen er jo ikke, at Martin Henriksen vil forbyde Føtex at skilte arabisk. Dermed krænker han ikke nogen frihed. Han vil bare boykotte dem. Jamen, så fat det dog! Det burde være nemt for venstrefløjen, der som bekendt ofte anvender boykot på mere eller mindre tvivlsomme sager, senest den fejlagtige sag om mobilselskabet 3 for ikke at nævne tidligere talrige eksempler på hysteriske miljøboycots. Dertil kommer de sager, som jeg vil være så flink ikke at nævne, hvor venstrefløjen har tyet til direkte hærværk. Men de mente det jo godt, ikke?

Jeg vil som altid indtage den mest positive og optimistiske vinkel og vælge at se sagen som et eksempel på, at markedet og dets mekanismer er smukke. Markedet løser mange problemer, og markedet viser realiteterne. Markedet lyver ikke. "Hvad fanden mener du, dit rige kapitalistsvin, der ikke vil ansætte mig, så jeg kan melde mig syg og få gratis penge hjemme i sofaen?", spørger du så. Jo, nasse-Niels, lad mig forklare: I dette tilfælde illlusterer markedet nøjagtig hvad der er galt med vores samfund, for du kan være sikker på lige præcis én ting: Føtex sætter ikke arabiske skilte op for at tækkes nogen. De gør det ikke for at gøre nogen glade eller kede af det. De gør det, fordi de kan tjene penge på det. Og dette ubestridelige faktum afslører en række problemer med det samfund, som Føtex agerer i:

  • Integrationen er totalt mislykket. Arabiske indvandrere har tilsyneladende på trods af førtidspension og masser af gratis ydelser ikke overskud til at lære simple skilte så som "halv pris på snabelsko" på dansk. På trods af uendelig fritid kan de ikke overskue det. Og hvad værre er: Der er ingen krav fra samfundet om, at de bør lære bare det mest basale dansk. Helt ærligt, de kan umuligt alle sammen have PTSD.
  • Islam er i kraftig vækst i samfundet, og jo, vi kan sagtens sætte lighedstegn mellem arabisk og islam. De få kristne, arabiske asylansøgere overlever næppe turen ned til Føtex. Og jo, det er et problem, at islam vokser. Se på Tyskland, England og Frankrig eller kig i en historiebog. Krig og terror galore. "Jamen, det har intet med islam at gøre", automatreagerer du så. Jo, det har. Det har alt med islam at gøre. Alt.
  • Flygtninge får for mange penge, når de har råd til at handle i et urimeligt dyrt supermarked som Føtex.

Men alt dette vidste vi i forvejen. Skiltesagen gør bare tingene klarere, ja, faktisk beviser den dem gennem de aldrig svigtende markedsmekanismer. Vi ved også, at venstrefløjen som altid er ubeskrivelig dobbeltmoralsk. Det er nærmest det gennemgående tema gennem syv onde år med Bitter Blog. Ja, egentlig er der ikke meget nyt i dette indlæg, for prøv at forestille dig en situation, hvor Føtex havde skrevet nogle andre skilte. Prøv at forestille dig, at butikkerne havde stillet følgende skilte op på arabisk:

Et par skilte, der ville få venstrefløjen til at få tofuen galt i halsen. Kom gerne med flere eksempler i kommentarsporet.

Hvordan havde venstrefløjen reageret på ovenstående skilte, som butikken ville have lige så meget ret til at stille op? Nemlig ... præcis ligesom Martin Henriksen! Lige på nær at de ville have smidt en racismeanklage, et par forbud og en kommunal boykot oveni. Nøjagtig, som når venstrefløjen brokker sig over nøgenhed i det offentlige rum, når det handler om porno, samtidig med at de insisterer på at svinge deres flade, nøgne ammepatter på Strøget. Fordi det er de rigtige patter, når venstrefløjen synes, de er rigtige, og de forkerte bryster, når venstrefløjen synes, de er forkerte. De bør være de sidste til at anklage andre for krænkelser af frihed.

"Okay, Bob, jeg ved godt, at venstrefløjen altid er dobbeltmoralsk, men skal jeg boykotte Føtex?" spørger du så. Nej. Det nytter ingenting. Føtex er ikke problemet. Føtex illustrerer problemerne. Og de forsvinder ikke, bare fordi Føtex fjerner arabiske skilte. Skiltene er blot krusninger på den 9,2 milliarder kroner store flodbølge, der hvert år skyller ind over bare de danske, uhyggeligt usynlige grænser i et Europa, som vil blive forandret for altid. Og af en eller anden grund lykkes det venstrefløjen at hijacke diskussionen om ytringsfrihed og sløre dette faktum gennem en latterlig diskussion om nogle skilte, som de selv ville hade, hvis blot der havde stået noget andet på dem.

Forstå det, hvem der kan.9 kommentarer:

Michael sagde ...

"kameler forbudt" , "køb varerne før du spiser" , "familiekø - mindst 2 koner" "varer må ikke gemmes i turbanen" "Profetens Pølser", "halv pris på alle svineprodukter"

Anonym sagde ...

"Listerin mundvann. Kjøp 4 få 4 på kjøpet. Fjerner dårlig ånde. Selv hvitløk må gi etter for Listerin."

Kan passe godt under reklamen for hvitløk - halv pris.

"Mein Kamph - på arabisk igjen på lager.. Kjøp nå før det blir utsolgt." (Før 200 kr nå 350 grunnet stor etterspørsel.)

En best seller på bokmarkedet i Istanbul.

"Hvordan denge dine koner. DVD tilbud. 10 kjente Imamer gir råd."

Lett å finne slike videoer på youtube. En DVD bør bli suksess.

"Ramadan - organiske linfrø." (Gjør plass til ennå flere kg av Halalslaktetede lam, sauer, killinger, kyllinger og annet Halal mums.)

Muslimer i vestlige land legger på seg under Ramadan grunnet fråtsingen etter dagens faste. Noen burde forby det. Galskap med tørste og uttørede sjåfører etc.

Anonym sagde ...

Der kommer mange flere skilte på arabisk i fremtiden. Fire gange så mange asylansøgere under Thorning:
http://tiny.cc/gwrwsx

Allan P. sagde ...

"Charlie Hebdo tages hjem på bestilling."

Anonym sagde ...

"Vi overgiver os. Allahu akbar!"

Anonym sagde ...

"Halshugning for dummies, den lille kemiker og andre børnebøger"
"Herreafdeling (kvinder ingen adgang)"
"Campingafdeling (Køb din burka str XL her)"
"Middag for 48. Ti nemme retter til den nærmeste familie".

Carsten Nielsen sagde ...

Yt af min kiosk!

Leif Knudsen sagde ...

Piske. 10 dinarer pr stk, 100 dinarer pr. dusin. Kan prøves på konen i baglokalet.

Leif Knudsen sagde ...

Piske. 10 dinarer pr stk, 100 dinarer pr. dusin. Kan prøves på konen i baglokalet.