søndag den 20. april 2014

Årets Påskelam

Måske skulle jeg gøre det til en tradition at markere kristne højtider. Ikke fordi, jeg er praktiserende kristen, men fordi medierne tydeligvis anstrenger sig for at eksponere personer, der har visse ligheder med de dyr, der bliver associeret med aktuelle, kristne højtider. Sidste jul var det den tykke julegris, Mille, og i år er det Jesper, det fromme påskelam, der har været med til at afsløre, hvor frygteligt det danske politi kan opføre sig.

Du har nok hørt om Jesper eller i det mindste set bare én af de femtenhundrede mobilvideoer af "politivolden", der er blevet ivrigt delt på de sociale medier de seneste dage. Hvis ikke, er her en fin video, der desværre er akkompagneret af Danmarks Radios beskrivelse af episoden. Hvis du er træt af at blive indoktrineret af 21-årige, RUC-uddannede, licensbetalte "journalister", får du her mit resume, som med rimelighed kan beskrives som DRs udlægning opløftet i minus første:

En mørk aften på Blågårds Plads arresterer to betjente en person. Under arbejdet bliver de råbt og skreget af af Jesper, en irriterende sut, der triller rundt på sin drankerknallert og opfører sig som et lille pattebarn. Jesper bliver ved og ved. Til sidst bliver en af betjentene træt af ham og går over til ham og siger til ham - i et tonefald og med ord, der modsvarer hans opførsel - at han skal holde op. Jesper griber fat i betjenten, der reagerer ved at tage.fat i Jesper, som skvatter på sin drankerknallert, der viser sig at være en kørestol. Dermed falder alle brikkerne på plads. Jesper er nemlig spasser, hvilket betyder, at han brokker sig. Konstant. Over alting. Heldigvis for Jesper bliver episoden filmet af cirka attenhundrede personer, der begynder at nærme sig området, hvorefter betjentene vælger at fortrække. 

Nu træder den samlede danske venstrefløj, deres humanistiske kumpaner og en lille forsamling liberale ind på scenen. Med mobildokumentationen i hånden demonstrerer de behandlingen af Jesper Påskelam, deres danske Rodney King: Danmark er et fascistisk diktatur. Tænk, at man lever i et land, hvor man ikke kan opføre sig som et retarderet barn i Bilka og gribe fast i betjente, der arbejder, hver gang man lige har den personlige opfattelse, at de opfører sig forkert. Der er simpelthen sket et overgreb her! Et overgreb, der ifølge De Kriminelles Venner skal resultere i en varetægtsfængsling af betjentene på baggrund af, at der lige præcis intet er sket. Intet. Hverken med betjentene, nogle af de andre tilstedeværende eller med deres stakkels lille påskelam.

"Hov, hov, din fede, forpulede fucknar," råber du, mens du stamper i jorden og påberåber dig din grundlæggende ret til at afbryde, når de voksne taler. "Politiet overtræder mandens rettigheder. Dette er en glidebane, der vil ende i et nazistisk diktatur, hvis jeg ikke deler episoden på Facebook, inden jeg ser næste afsnit af Breaking Bad."

Suk! Handi'ens rettigheder til at gribe fat i en betjent, der udfører sit arbejde?

"Ja, præcis! Der skete jo ikke noget, kan jeg se på video'en, som jeg har sat på repeat i fem timer, mens jeg spiste chips hjemme i mit teenageværelse. Manden er jo ufarlig. Det kan enhver, der sidder trygt hjemme i Skive foran sin mors computer og gennemser videoerne igen og igen i fuldt dagslys da se! Og så skulle betjenten også have set det. Du er dum, Bob, og hvis du ikke passer på, så filmer jeg dig. Ja, jeg starter faktisk nu. Nu filmer jeg dig. Er der et problem i det?"

Film du bare. Og fortsæt du bare med at filme hvert eneste sekund af politiets arbejde. Hvad? Tror du, du er unik? Tror du, taberne på Blågårds Plads var unikke, da de gav sig til at lege Martin Scorsese i iPhoneudgave, mens spasseren provokerede til konfrontation? Ved du ikke, at politiet bliver mobilfilmet, fra de møder op til banale trafikuheld til de smutter fra episoder i skyd-efter-benene-ligaen? De skal da selvfølgelig bare overvåges, og hvis de begår bare så meget som et lille fejltrin, som denne episode allerhøjst kan blæses op til, så skal de hænges ud i det offentlige rum. Og nu vi er i gang, skal vi så ikke også videoovervåge dig og al din gøren og laden i det offentlige rum? Husk nu, at hvis du ikke gør noget forkert, så har du intet at frygte ... vel?

"Betjente er statsansatte! De må på ingen måder overtræde regler og i øvrigt skal de servicere mig i hoved og røv ved enhver given lejlighed, fordi jeg betaler skat! Jeg er chokeret over, at du støtter statsovermagten og de fascistiske betjente, Bob. Jeg troede ikke, du var kollektivist."

Selvom jeg selvfølgelig helst ville leve i et frihedsdiktatur, så har jeg svært ved at se, hvordan det skulle fungere uden en eller anden form for politimyndighed. Når man har sådan en myndighed, må man give dem ordentlige arbejdsforhold og behandle dem med respekt. Og I skal godt nok diske op med et bedre eksempel end nedlæggelsen af en gammelautonom, fascistisk anti-fascistisk, fordrukken og hylende spasser, der midt om natten griber fat i en betjent på Blågårds Plads - nok det mest fjendtlige miljø, en dansk politibetjent kan befinde sig i - før jeg begynder at miste tillid til de menige betjente.

Hvis du vil se ægte magtmisbrug, så kig i stedet på SKATs beføjelser eller på, hvordan staten ivrigt inddriver fartbøder fra allerede afgiftsudplyndrede danske borgere. Påskens sædvanlige kæmperazziaer er groteske eksempler på, at staten ligefrem budgetterer med at fange et vist antal nettoydende skatteborgere. Politiet holdes tilbage fra vigtige opgaver, så ledelsen kan opnå bonus for at inddrive penge, så staten har råd til at forsætte med at understøtte lamme idioter som Jesper og at køre opslidende sager mod betjente, der bare passer deres arbejde. Penge, der hører hjemme i borgernes egne lommer, eller som i det mindste burde bruges på at købe trettenhundrede bulldozere og skubbe Christania og det indre Nørrebro ud på nærmeste genbrugsstation.

Ligesom de kristne bruger påskelammet som et symbol på Jesu lidelser, anvender Godhedsindustrien Jesper som symbol på, hvor frygteligt de svage har det i det danske samfund. Tænk sig, at en handicappet bliver behandlet som enhver anden borger ville, hvis han vedholdende og stærkt generende forstyrrer politiets arbejde. Åh Gud, ring til Amnesty. De er de eneste, der kan tage jeres barnagtige hysteri seriøst. Og hold så op med at klynke og tag konsekvensen af dine handlinger som en mand, Spacey! Du blev ikke slagtet som det påskelam, du foregiver at være. Du fik, hvad du fortjente: En tur i asfalten.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg bifalder hvert et ord.
Jeg er så træt af alle de kvajpander der opfører sig som pattebørn, og som ham her "påskelammet" ødelægger rigtig meget for ordentlig handier.
Dejligt at nogen tør kalde en spade for en spade.
Mvh
Knud Madsen

Soren Nielsen sagde ...

Bob for President!

Anonym sagde ...

Den virkelige skandale er at folk STADIG IKKE KAN FINDE UD AF AT VENDE MOBILEN RIGTIGT NÅR DE FILMER!

Anonym sagde ...

Blev sgu lige nakket i en razzia.. Og fordi man ligger over de 30% så smider de lige 1000 spir oven i .. Plus 500 til offerfonden??? Fordi de ikke har tid til at regne nye knæk satser ud? Alt imens at jeg skal bede min lokale pusher om at flytte sig når jeg ska ud af døren eller have barnevognen op af cykelkælderen.. Dem ska de da ikk bekymre sig om, de får bare lov at sælger mens ungerne nærmest sidder i sandkassen og glor på. Det er åbenbart for svært at sætte en civil betjent til at drikke en kop kaffe mens han glor på de 10 handler i timen, så de ku nakke de spassere.. Nææh du, der bedre penge i at scorer 4500 fra en skatte betaler kl 08:50 påen tom dobbelt sporet vej.. Min eneste glæde består i at grine betjenten i ansigtet med beskeden om at jeg ikk er en fattiglus, da han forslår at jeg kan få lov at betale den i rater.

Arbejderens blogger sagde ...

Der var faktisk folk på arbejde i søndags på helsingørmotorvejen. Jeg har fået forevist fotodokumentation. Mere end een gut gik rundt og var på arbejde. Det må have været omkring kl 10 kan jeg gætte mig frem til.

Så hvis det var der Anonym@20. apr. 2014 kl 21.02 kørte for stærkt så er det fair nok at han får straf.

Ingen dansk regering har indtil videre været intelligente nok til at differentiere hastigheder ved motorvejs vejarbejde afhængig af om der går folk ved vejen eller ej.

Det kunne man godt savne.

Anonym sagde ...

Hvad er det for nogle skruebrækkere der arbejder på en søndag... Fyyy pøj... Hvor er 3f med deres lorte blokader når man har brug for dem?

Anonym sagde ...

Kære Bob. Normalt holder jeg meget af dine sarkastiske blogs, men her er jeg noget forundret.

Manden i kørestolen er paraplegiker (sproget.dk er din ven).

Uanset hvem der gjorde hvad er det ethvert medmenneskes pligt, selv en overskægsramt jysk betjent, at hjælpe en handicappet (eller, som du foretrækker det, spasser) op igen.
Kan hænde, den etik ikke gælder i Jylland, hvor du jo bor, men her i udkantsdanmark (København) er det almindelig skik.

I øvrigt glemte du nogle områder, formentlig fordi du bor i Aaaaaaarhus, der lige som Christiania og indre Nørrebro burde bulldozes, og her er vi enige. Jeg nævner i flæng: Ydre Nørrebro incl. Mjølnerparken, Nordværst samt Tingbjerg.

Anonym sagde ...

Påskelammet gik over grænsen, nægtede at følge politiets henvisninger og blev der efter pacificeret som enhver anden.

Han sidder ikke i kørestol, men på handicapcykel.

Han kan komme tilbage på cyklen ligesom han kommer fra sengen og op på cyklen og ned igen.

Joe sagde ...

http://politiken.dk/indland/ECE2288505/koerestolsbruger-klager-over-politiets-fremfaerd-paa-blaagaards-plads/

Chokerende nok var han lam pga fald fra....... læs selv det rystende svar.