mandag den 20. januar 2014

Haribo macht Gutmenschen froh

For anden gang på under et år er lakridserne på banen. Først behandlede overformyndigheden EU et forslag om at forbyde slik, der ligner tobak, hvilket skabte panik blandt lakridspibemisbrugere, og nu fjerner Haribo lakridserne, der forestiller etniske masker fra Skipper Mix-poserne. Begrundelsen er tilsyneladende, at visse af slikspiserne - primært de svenske, naturligvis - finder maskerne racistiske.

Lad os kigge på Haribos lakridser:

Jeg er ikke bekendt nok med Skipper Mix til at huske hvilke af ovenstående lakridser, der findes i posen. Haribo meddeler selv, at posens indhold forestiller en række souvenirs, som en sømand kunne tage med hjem fra sine rejser rundt i verden. Dukaten kunne han vel finde i Caribien, hatten i en storby og jeg antager, at sutten kunne være noget fra en bytur med "happy ending" i Thailand. Og så er der den virkelig farlige: De nu bandlyste masker - et eksempel kan ses som nummer to fra højre.

Hvordan en maske nogensinde kan blive racistisk, skal man vist være dobbeltmoralsk kulturradikal for at se. Maskerne er et stykke kultur, som ingen vel bør skamme sig over? Men nu skal de censureres væk, fordi nogle - garanteret hverken sorte, røde eller gule - fladpander bliver stødt og misforstår alt. Alt.

Man kunne levende forestille sig situationen i det liljehvide, svenske hjem:Jeps, disse håbløst uvidende spader, der ellers skulle være åh-så intellektuelle og klogere end alle os andre, har kigget på en maske og tænkt: "Det er jo sådan en neger ser ud, og sådan noget kan man bestemt ikke vise!" Disse liljehvide naivister er de mest racistiske af alle, for det er jo netop i deres ellers så glorificerede hoveder, at racismen opstår: De har set maskernes store læber, brede næser og tænkt: NEGER! Ikke et sekund har de overvejet, at lakridsen bare kunne være en maske eller forestille et stykke kultur. Og selvom de har, skal det alligevel straks fjernes, for det kunne jo anspore nogen - såsom andre rygklappende idioter som dem selv, der kan finde på at pege fingre, hvis nogen skulle tænke noget andet, end hvad de opfatter som anstændigt - til at tro, at de kigger på en NEGER. En rigtig negermand. Hvem skulle tro det? Derude i den fine forstad, hvor man forarges over et stykke negerslik, fordi man aldrig har bevæget sig ud i et område, hvor den virkelige vare huserer.

Og inden du trækker på skuldrene og ruller dine dumme øjne over, at jeg hidser mig op over nogle lakridser, så lad mig begynde med at sige, at det var dig, der først blev rød i hovedet over formen på noget slik. Desuden ligger djævelen som bekendt i detaljen: Det er de mange bække små, alle korrektionerne og rettelserne, der sniger sig ind og gennemsyrer alt med kvalmende politisk korrekthed, overbeskyttelse og formynderi. Det værste er, at private firmaer - i dette tilfælde Haribo - lader sig undertrykke. Men man kan vel dårligt bebrejde dem. Ingen kan som de Gode opildne og skabe had og hetz mod anderledes tænkende og vé dem, der kommer i deres søgelys.

Bitter Blog forfalder normalt ikke til had, men der er efterhånden ikke nogen grænser for, hvor meget jeg afskyr disse kulturradikale, over- og dobbeltmoralske, speltædende, hovne, statementbebrillede, tissemandshårsbeskæggede, kønsløse spild af molekyler, der vader rundt i storbyerne og tror, de har regnet det hele ud, når spørgsmålene omkring logikken i deres verdensanskuelser hober sig op hurtigere end økologiske upcycletrælegetøjsbutikker med åbent hver tirsdag mellem 11 og 14.30 på Frederiksbjerg.

Når man mener, at alle kulturer er lige gode ... når man mener, at alle mennesker er lige meget værd, uanset race og alt muligt andet, hvorfor skal alt, der ikke minder om et hvidt menneske eller dets kreationer, så udraderes fra alting omkring os? Hvorfor må afrikansk kultur ikke også blive afbilledet - for de må jo trods alt snart have fattet, at det drejer sig om masker? Er det kun vestlig kultur, der må optræde i slik og tegneserier? Og hvorfor må andre kulturer ikke optræde, nu når de frelste nærmest laver stående ovationer hver gang en eller anden indvandrer er så "modig og selvbevidst" at bekende sig til en fremmed kultur, fordi den danske jo er ond og helst bør gemmes væk. Er det fordi, Haribo er et vestligt, kapitalistisk og dermed ondt foretagende, at de ikke må inkludere andre kulturer? Sig mig, skulle vi alle ikke være inkluderende? Gud fader bevares, er der overhovedet nogen af disse Gode Mennesker, der nogensinde lægger akvarelpenslen og rent faktisk tænker en logisk tanke? Jeg tvivler. Hvad mon det næste bliver?

"Hvad er det, der står til venstre? En muslimsk kvinde i burka?!! Og hvad står hun ved siden af? Er det ikke ... en skraldespand? Siger Haribo nu, at kvinder i burka er affald?! Lad os straks ringe til Haribo og kræve, at de øjeblikket stopper denne racisme, uanset at den udelukkende har grobund i mit eget dumme hoved!"

Ja, det ville efterhånden ikke undre nogen. Tænk desuden på, at Saltbomber glorificerer terrorisme (som dog er helt okay, hvis det foregår imod vestlige interesser, især Israel), for slet ikke at tale om Zulu'er?! Og kan vi overhovedet leve med, at lakridser er sorte? Næppe. De frelste stopper ikke, før lakridsuniverset består af poser med hvide, ensformede stykker, som de med sindsro kan nippe til, mens de sidder og kigger hovent på det arbejdende folk, uden at risikere at føle, at de støder nogen med forkert farve.

Gud fader bevares!


P.S.: Man kan håbe på, at maskerne bliver ved med at optræde i den tyske udgave af Matador Mix, som i ALDI koster 1,19 € for 400 gram i et land, der endnu ikke er totalt hærget af vanvittige afgifter.

7 kommentarer:

Knetekyllingen sagde ...

Bob, du har vendt det helt på hovedet:

Haribo foretager simpel, etnisk udrensning.

Tænk over det: Die Gutmenschen har så travlt med at vi skal stopfodres med bredspektret etnicitet - men i en Haribo-pose skal negerne fjernes helt fra posen.
DÉT er da rendyrket racisme, om noget.

Det er helt vildt at Haribo har fået hipsterne til at bakke op om det.

Oh, the irony!

DinMoar sagde ...

What Knetekyllingen said...

Joe sagde ...

Bobber: Hvis du tror/håber at Upcycle "butikkerne" begrænser sig til storbyerne, så tro om igen.

Jeg har netop i dag, passeret en i en mindre landsby med et kundegrundlag på 0-1. Det er det vi har fået ud af, at lade hipsterne blomstre i fred uden brug af roundup.

Graveren sagde ...

I frit forfald fra en Kierkegaard.
Med ”Gutmenschen” kan det slet ikke hjælpe at indlade sig. Man staaer der værgeløs og kan aldeles ikke controlere. ”Gutten” begynder strax at adsprede med sine Enkeltheder, nu skal man til Climae nu til Økologie, nu væk med Lakridtzerne, nu Fanden i Vold i Røven – efter en Indvoldsorm; nu skal Fornuften bruges, nu skal den bortkastes: hvo Satan kan holde det ud!

Anonym sagde ...

Jeg håber at Haribo-folkene undlader at brænde de ikke længere politisk korrekte lakridsfigurer.

Gør de det, bliver de af de samme ulækre hadeparnas sikkert beskyldt for at være nazister, fordi de brænder disse eksotiske figurer ligesom nazisterne brændte jøderne under anden verdenskrig.

Hmmmmmmm....... hvor er verden mon på vej hen?

Anonym sagde ...

Det er et fint billede på, at blegansigterne nok skal få afviklet sig selv inden for en 300 års tid. Idé: lad os overdrage lortet NU og her, så vi ikke skal fedte rundt i og betale skat til et system, der alligevel ikke vil hænge sammen forfærdeligt meget længere.

Anonym sagde ...

Det er et fint billede på, at blegansigterne nok skal få afviklet sig selv inden for en 300 års tid. Idé: lad os overdrage lortet NU og her, så vi ikke skal fedte rundt i og betale skat til et system, der alligevel ikke vil hænge sammen forfærdeligt meget længere.