onsdag den 11. december 2013

Stavepladeland

Siden jeg for halvandet år siden brokkede mig over, at rødpopulistiske politikere ville give gaver til skolebørn i form af iPads for at købe deres fremtidige stemmer, har virkeligheden bekræftet mine forudsigelser gang på gang. Det undrer ingen. Ingen. Enhver med bare et minimalt kendskab til IT ved, at ren teknologi ikke kan hæve skolebørns niveau, uanset hvor pinligt lavt det er. Men så længe vi har dybt inkompetente og spejlblanke politikere som Trine Bramsen siddende på teknologitunge områder, vil intet ændre sig.

En Pisa-undersøgelse viser nu, at elever, der bruger iPads klarer sig dårligere end elever uden iPads. Interessant. Så elever med et fancy stykke legetøj, hvor de kan spille Angry Birds hele dagen, lærer mindre end deres kammerater. Fantastisk! Hvem ville have troet det? Undskyldningerne og de dårlige bortforklaringer står som sædvanlig i kø hos de røde politikere:

  • Teknologien skal have tid til at bundfælde sig i undervisningen.
  • Det er en omstillingsperiode for både lærerne og eleverne.

Den med eleverne tror jeg ikke på. Børnene lærer lynhurtigt ny teknologi - med andre ord lærer de med det samme, hvordan de spilder tiden med en iPad. Lærerne fatter bare ingenting. De bruger alligevel al deres tid på at ryge og at holde fri, og desuden er langt de fleste lærere komplet uduelige i alle livets forhold. Derfor skal de bruge ugevis på kurser i at lære at bruge denne smarte staveplade, mens de alligevel ikke hører efter og brokker sig over, at de altså har så forbandet travlt. Mærkeligt, at man altid ser dem nede i Brugsen, når man en sjælden gang befinder sig der inden frokosttid på hverdage.

Så er der den med bundfældningen. Åh, jamen, er det ikke bare typisk rødt? Det er fuldstændigt analogt til deres tøsede kriminalitetshåndtering og deres håbløst naive indvandringspolitik. "Bare vent og se, det skal nok blive bedre engang. Det tager bare noget tid, når man vender en skude, ikke?". Nå, men her er et tip: Når man vender en skude, begynder den altså at dreje mod den retning, man ønsker. Og hvor længe har vi ventet på effekten af pladderpædagogien og den bløde indvandringspolitik? Henholdsvist fyrre og femogtyve år. Og vi kommer til at vente lige så længe, indtil det viser sig, at Apples prestigeplade får en effekt på nul og niks. Når vi bortregner de købte stemmer, naturligvis.

Der er nemlig kun én ting at sige om skolernes indkøb af iPads: Det er et prestigeprojekt. Et spørgsmål om at se smart ud. Selv erhvervsledere siger, at det handler om udseende, men i det mindste betaler de selv. Det er ligesom u-landshjælpen. Smid en masse penge og projekter efter et fattigt land, og du fremstår god® og handlekraftig, mens modtagerne skider pengene væk. Giv en mand en fisk og alt det der ... i dette tilfælde giver vi møgungerne en enorm smart, men komplet ubrugelig fiskestang.

Endelig handler det også om at rage til sig, byrådsmedlemmer som lærere som socialklasse-syv-forældre: "Vi vil ha' en gratis iPad på skatteborgernes regning." Og efter at udgifterne til reparationer er blæst gennem loftet, selvom dette resultat var fuldstændigt uundgåeligt, så skal man sateme også til at høre på klynken om "de fattiges børn", der sikkert med vilje har smadret deres skattebetalte luksusgenstand, og som nu er i en frygtelig knibe, fordi forældrene ikke har råd til at erstatte den, fordi de prioriterer smøger og Netflix. Hvilket faktisk er en fin og fornuftig prioritering i forhold til at købe en iPad. Men hvem kommer så til at betale erstatningen; dette dyre legetøj, der blot gør taberne til endnu større tabere, så de kan suge endnu mere i dine lommer, når de bliver voksne? Jeps, dig!

Basale opgaver kræver basale færdigheder. Og det har eksamenselever, der klogeligt har smidt iPad'en væk, allerede fundet ud af, ifølge gårsdagens TV-Avis. Nyttesløs, fancy teknologi har intet håb mod de kloge elevers ageren. Imens kan de dumme sidde og tampe med en-finger-systemet på deres latterlige caféskærme. Skrive på en iPad? Held og lykke med det. Men analfabeter har naturligvis heller ikke behov for at skrive. Næste gang, du møder en flok skolebørn, anbefaler jeg, at du stamper på deres iPads. Et blidt skub er forresten tilstrækkeligt til at smadre de åh-så-fine glasplader, der ikke er konstrueret til meget andet end at læse hovne artikler på Politikens hjemmeside. Jo hurtigere, lortet bliver smadret, jo hurtigere styrter budgettet, og jo hurtigere får vi et opgør med krævementalitet og spenderbukser på borgernes regning for at købe stemmer.

Sendt fra min iPad.(... og angående det sidste, kan iDioterne så forklare, hvorfor det står i slutningen af samtlige deres mails? Nej, det kan de naturligvis ikke. For de fatter ikke, at denne information er ligeså ligegyldig som deres egen eksistens. Det er jo for helvede lige præcis pointen, at det er ligegyldigt, hvor mailen kommer fra?! Det er hele det forpulede formål med en mobil enhed, at du kan sende og læse mails hvor som helst. Hvorfor så fortælle det? Fordi det hele handler om prestige og overflade. Bare fordi, jeg ikke var til stede for at spilde tyve minutter af mit liv på at betragte dig og din hånlige attitude, mens du tampede dine ligegyldigheder ind på din håbløse statementtingest, så skal du absolut berette om det. Fordi du er en håbløs nar, der intet fatter. Intet. Og jeg vil hellere jorde en rusten skruetrækker ind under min venstre knæskal end at høre mere på dig)

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tablets kan nu give mening i nogle (sikkert få) undervisningssituationer såfremt det implementeres rigtigt i undervisningen - og her undrer det mig ikke hvis det modsatte er tilfældet.

Mht. "Sendt fra min iPhone/iPad" - det er plat. Jeg har selv fjernet det, og istedet erstattet det med noget ala "sendt fra min mobil", for dermed at modtager ved at den er skrevet på farten og dermed fattet i korthed.

Anonym sagde ...

Anonym...Suk mand...

Følgende:
Tablets kan nu give mening i nogle (sikkert få) undervisningssituationer såfremt det implementeres rigtigt i undervisningen - og her undrer det mig ikke hvis det modsatte er tilfældet.

Er netop samtlige politikeres argumentation. At nogle måske i særlige tilfælde vil kunne få noget positivt ud af dem.
Og kun en argumentation der bruges for at samtlige der tilnærmelsesvis har berøring med det også kan få en Gratis Ipad.

Og linien:
Mht. "Sendt fra min iPhone/iPad" - det er plat. Jeg har selv fjernet det, og istedet erstattet det med noget ala "sendt fra min mobil", for dermed at modtager ved at den er skrevet på farten og dermed fattet i korthed.

Beviser bare du er med i puljen der intet fatter. INTET ;)

Folk bekymrer sig ikke om du sidder dybt begravet i koncentration foran dit skrivebord og smager på hvert enkelt ord, flader ud i boksershorts i sofaen eller står på månen når du sender en mail...

Anonym sagde ...

En af mine venner har fattet det. Han begyndte at reparere iPads og iPhones. På to år har han, udover det han i forvejen tjente i sin forretning, haft så store indtægter på denne aktivitet, at det har financieret en ny bil til ham. Han viser gerne vognen frem og fortæller med et stort smil:Dette er min iMercedes.

Med ønsket om en god iJul til alle

Anonym sagde ...

Min tese er, at iPads i sig selv ingen forskel gør for børnenes niveau, men at det er teknologibegejstrede, men inkompetente Trine Bramsen-typer blandt lærerne, der får gennemtrumfet at de skal stå for sådanne forsøg. Og da de selvklart er ringere lærere end gennemsnittet, giver de ringe resultater sig selv

Anonym sagde ...

Det er noget glitter, at iPad skader undervisningen. Det er jo blot et værktøj og rigtigt benyttet er det fremragende.

Anonym sagde ...

Skal du slet ikke være julebitter??

Anonym sagde ...

Egentlig meget sjovt når folk skriver "brugt rigtigt er det et godt værktøj" fordi INGEN har et godt argument til hvad "brugt rigtigt" er, fordi ingen bruger den til andet end at læse nyheder og lidt spil, og så måske gerne til at få ungerne til at holde kæft når de er ude på restaurant...
Unger som burde have lært at holde kæft alligevel, og aldrig have fået en iPad som "belønning" for at opføre sig som et normalt menneske når det er ude i byen...
Vorherre til hest, at forsvare et sådant spild af skattepenge som bortgivning af iPads til børn som ikke engang kan have et skrivehæfte i sin taske uden at ødelægge begge dele er så himmelråbende idiotisk at kun meget røde følgesvende og borgerlige som alligevel gerne plyndrer lidt tilbage af sine hårdt stjålne skattepenge kan forsvare galskaben...