onsdag den 6. februar 2013

Tid til at tie

Efter attentatet i går mod Lars Hedegaard har forudsætningerne for demokratisk debat i Danmark ændret sig grundlæggende. En vanvittig person har med sine handlinger sikret, at alle, der udtaler sig kritisk om noget og dermed eventuelt kunne såre nogen, skal leve i frygt for at blive mødt med vold. Er det tid til at tie? Bitter Blog mener JA.

Jeg er selv blevet truet til tavshed. Lars Hedegaard havde trods alt kun en vanvittig, bevæbnet araber i postuniform efter sig. Jeg blev jagtet af fire feminister, der på Facebook skreg ”FØJ” og ”PUHA” af mig, og jeg har kæmpet hårdt med de psykiske eftervirkninger i flere uger nu, efter jeg modigt kastede mig i flyverskjul. Det var og er tid til at holde kæft.

Dagen i går var en god dag for kulturradikale og multikulturalister i alle lande. De havde også en god dag, da Breivik legede kommandør på Utøya. For så kan de stække ytringsfriheden, der sårer især muslimer og som opildner tosser til at gribe til våben. Det er nemlig ordene, der bærer skylden. Ikke staklerne, der går amok. De er blot drevet ud i deres handlinger af skribenters vederstyggelige sammensætninger af bogstaver til ord til sætninger til had. Ja, det er dem, der ytrer ordene, der på hypnotisk vis tvinger nogen til at gå amok, enten ved opildning eller ved ydmygelse. Nøjagtig som når børn bliver skøre af computerspil og film.

Eftersom ordene bærer skylden er det nemmeste at gå efter kilden, altså dem, der ytrer ordene. Det må være den eneste, rette vej. For det er jo ikke sjovt, når der tales ondt om en religion. Det har vi aldrig gjort før i historien og hvis vi havde, ville der i hvert fald ikke være kommet noget godt ud af det. Det er heller ikke sjovt at skrive en vittighed om kræft. Eller om døde børn. Eller om influenza, indskyder manden, når han ligger derhjemme på sofaen og er et skridt fra graven. Ord er objektivt stødende; noget er rigtigt og noget er forkert. Ord er stærkere end sværd og derfor også værre end vold. Derfor bør vi oprette et statsagentur af folk med de korrekte, ikke-stødende meninger, som kan vurdere, hvornår ord er på sin plads og hvornår der skal ties. Det kan da umuligt støde nogen.

Efter gårsdagens angreb på Lars Hedegaard har politikerne også været ude med stærke ord. Meget stærke ord. Kraftige fordømmelser krydret med lidt afstandtagen fra den virkelige banemand, Lars Hedegaard. Ord om indvandrere, der skulle tages i hoved og røv og smides ud af landet. Mon ikke, der er nogen, der er blevet såret og stødt af disse udtalelser? Disse ord, som vi efter ovenstående argumentation må formode automatisk materialiserer sig i konkret handling.

Eller er det som sædvanlig bare ord?

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Bob er dette er et kærestebrev til Zenia Stampe?

Bob Glitter sagde ...

Nej. Et kærestebrev til Zenia ville lyde således: "Kære Zenia. Jeg vil have vores barns barsel."

Henny Stewart sagde ...

Var det ikke en idé at vente, til man har opklaret sagen? Eller i det mindste fanget gerningsmanden? Jeg kan forestille mig alle mulige scenarier her. Men jeg har selvfølgelig også en livlig fantasi. Nu viser historien jo også, at der skal mere til for at lukke munden på dig!

Bob Glitter sagde ...

SAS steward: Hvorfor vente? Selvom det nok skulle passe, nu jeg endelig tager mig sammen og reagerer hurtigt på en nyhed, at det viser sig at være Politikens vådeste drøm, en hadefuld DF-vælger klædt ud som araber, der har angrebet Hedegaard, så ville de stadig skyde skylden på hans ytringer.

Allan P. sagde ...

"En hadefuld DF-vælger klædt ud som araber..."
Hvad med Indre Missions Befrielsesfront. Eller Amish.

Bob Glitter sagde ...

Allan: Urealistisk. Jeg tror på den med, at det er en forsmået elsker.

Anonym sagde ...

Det er for simplificeret når det bliver kaldt et angreb på ytringsfriheden - vi er for længst forbi det punkt. Mordforsøget på LH skal ses i en større sammenhæng, det er et ekskalerende angreb på Danmark og den danske stamme.

Anonym sagde ...

Absurd blog, at skyde skylden på Hedegaard og indirekte sige god for politiske attentater. Er man ligeså forstående overfor Breivik, han var jo provokeret af muslimsk masseindvandring.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@20.05: Nej, han var motiveret af højreradikal hadretorik. Hvis ikke tonen havde været så fri, så havde Breivik arbejdet på et offentligt kontor i dag som en glad og fri fugl, der dog muligvis ville skyde et usædvanligt stort antal papirkugler efter sine kollegaer.

frankdux sagde ...

tag dig sammen bobby

Arbejderens sagde ...

Hr. Glitter

Må jeg - allernådigst - copy-paste deres indlæg på min egen blog?

Vi deler holdning på mange områder bl.a. mht. nødvendigheden af anonymitet omend jeg formulere mig anderledes(nogengange)

Ovenstående indlæg har jeg selv svært ved at formulere mere præcist og korrekt.

:-p
eller noget

Hilsen fra ejeren af arbejderens blog

Bob Glitter sagde ...

Arbejderens: You go, girl. Skriv lige en kilde. Hvis du ikke gør, er jeg nok ligeglad.

Anonym sagde ...

Bob. Hvornår går det op for dig, at du er den sorte svane i andegården? Forfulgt og forhånet af høns men skabt til noget større.

Carsten Nielsen sagde ...

BB hvad skal man sige?

Men helt ærligt, ramme forbi på 1,5 m . Er det noget man skal frygte

Carsten Nielsen sagde ...

Til ham er ikke kan finde på et navn eller har nosser.
Så har Zenia selv skrevet i politikken at folk har været efter hende, siden hendes fødsel.
Er jeg den eneste der synes det er sjovt?

Hr. Naturli' sagde ...

En sort svane i en andegård, hvor der også findes høns. Det lyder bare totalt multikulti-mangfoldighedslækkert.