tirsdag den 19. februar 2013

Sovepude Danmark

Har du nogensinde prøvet at sove for længe en søndag? At vågne halvt op med følelsen af at din underkrop sidder fast i en sump, det er uoverkommeligt at trække sig ud af? At vide, at det bedste ville være, hvis du stod op og foretog dig noget, såsom at løbe en tur eller gøre rent? Men du bliver liggende, fordi det er nemmest. Bekvemmest. Og når aftenen kommer, føler du dig utilpas, utilfreds og uoplagt til de udfordringer, mandagen vil bringe?

Så ved du, hvordan det er at bo i Sovepude Danmark.

Hvis vi kigger på Danmarks politiske landskab, der er endnu fladere end det naturlige, kan man vælge at stemme på følgende partier:

- Socialdemokraterne, der ikke kan lide indvandrere.
- Socialdemokraterne, der ønsker marginalt lavere skatter.
- Socialdemokraterne i jakkesæt.
- Socialdemokraterne anno 1993.
- Socialdemokraternes moralske ledelse.
- Socialdemokraterne.
- Socialdemokraternes røde fløj.
- Kommunisterne.

Der er stort set ingen udsving i politikken på tværs af disse partier. For vi ligger alle i dynen søndag morgen og orker ikke at bevæge os ud og tage det, der i virkeligheden ville være det sundeste valg: Det frie valg. At turde overlade ansvaret til individer i stedet for et kollektiv.

Jeg skal bestemt ikke sige mig fri for at sidde fast i samme sump. Jeg betaler ganske bevidstløst min skat. Jeg stemmer på en af socialdemokraterne. Fordi jeg er bange. Bange for, at vi skulle få amerikanske tilstande. Bange for at blive syg og ende på gaden. Bange for alverdens ulykker. For jeg ved, at hvis jeg træder ud af min dyne, så kan ting begynde at ske. Livet kan risikere at begynde. Og som vi alle ved, så ender livet uundgåeligt med døden.

En gang imellem håber jeg, der kommer et nyt parti. Et, der tør være anderledes. Et, der vil bryde den politiske korrekthed og som ikke er bange for at sige sandheden. Når de politiske modstandere forarget spørger, om skatten skal sættes ned, svares der JA. Betyder det beskæringer i den offentlige sektor? JA. Vil dette forandre livet for de fleste i Danmark. JA. Der vil ske omrokeringer. Forandringer. Mange af jer vil miste det job, I har, men I vil finde et nyt. Men det vil på sigt blive et bedre job. Et, der skaber dynamik og vækst. Og et, der skaber selvværd i jer, så I søndag aften er udhvilede og klar til mandag morgen.

Det bliver nok ikke Bob, der kommer til at stå i spidsen for dette parti. Han er for magelig. Han tør ikke. Han flygter i skjul, så snart et eller andet venstredrejet yverparti råber "PUHA" efter ham. Han er en kujon. Men han har dog én stor fordel: Han ønsker ikke magten. En ny leder skal nemlig ikke være bange for at miste magten igen. For hvis han er det, så falder han straks tilbage i dynen igen. Den politiske korrektheds dyne.

For hvis Bob stod frem, skulle der nok hurtigt blive gravet noget snavs frem. Måske ville de finde frem til den der mongol? Eller hende fra den der vodkanytårsaften? Eller endnu nemmere bare grave lidt i Bitter Blog og finde et par indlæg, der fortalte den ubehagelige sandhed. Og så skulle alle socialdemokraterne nok komme frem og begynde at gnave på hans allerede rådnende, politiske kadaver. Paradoksalt nok har de røde, som bryster sig af at have undergravet den kristne moral og demonteret familien som samfundsbærende enhed blot indført en ny moral: Den politiske korrekthed, som alle skal tilbede. Gør du det, som en sand troende, kan du få magten. Forbryder du dig mod den, bliver du udstødt og forkastet. De røde har selv skabt noget, der er værre end de værste af verdens religioner.

Og hvem er Bob, eftersom han tillader sig at gøre modstand. Hvis man da kan kalde det modstand at skrive en sur blog, som har femhundrede læsere. Det er trods alt ikke andet end små pip, små spasmer i den bedøvende søvn her søndag eftermiddag. Nej, Bob vender sig bare om og sover videre. Trækker dynen endnu mere over hovedet og bilder sig ind, at mandag morgen er længere væk, hvis bare han får lov at sove en smule længere og skubbe det ubehageligt påtrængende selvhad på så stor afstand, at han slipper for at se i øjnene, at det vil forhindre ham i at få noget ud af den mandag morgen, der uværgeligt vil komme, uanset hvad vi finder på at blide os selv ind og uanset hvor tossede systemer, vi bedøver livet med.19 kommentarer:

Cathy Bedlam sagde ...

Spørg dig selv, Bob, om du har gjort noget, der er værre end hvad Uffe Elbæk har gjort? Har du løjet og bedraget og raget penge til dig og forgyldt din familie med betroede midler? Nej, det har du ikke, du har kun skrevet nogle satiriske indlæg, der i grovhed blegner ved siden af f.eks. mediedarlingen Dolph. Så hvorfor er det at du ligger under dynen, mens Uffe Elbæk er videnskabs- og uddannelsesordfører for et regeringsparti, når du nu åbenlyst er så langt bedre kvalificeret på enhver måde? Det er fordi du besidder evnen til at skamme dig, mens Uffe Elbæk er skamløs. Han har viklet sig selv ind i et spind af løgne, der forhindrer ham i at se sig selv som andet end god og retfærdig. Hvorimod du, som det gælder for alle, der magter at tænke selvstændigt, har lært i skolen at skamme dig hver gang Ditte Giese-typerne hævede øjenbrynene i vrede over at nogen vovede at rokke ved den hellige konsensus. Blokeringen findes inde i dig selv, og det gælder for mange af os. Den dag, vi kaster skammen af os, kan vi vælte Uffe Elbæk og hans ligesindede af tronen med en lillefinger.

Anonym sagde ...

For fand.. Bob - tag dig dog sammen, dit klynkende fæhoved af en socialdemokrat! Gro et par løgposer, klø posen og mand sig op. Man skulle næsten tro du var en hipster der stemte på Enhedslisten når du kommer med sådan et skuffende indlæg uden dybde, uden humor og uden lykkepille.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@12.08: Du har vist ikke forstået pointen. Vi er alle socialdemokrater; skåret af bleggrå, humorforladt, initiativløs masse. Ja, også dig!

Anonym sagde ...

Jeg er ikke - og bliver aldrig - socialdemokrat. Jeg er ikke alene. Hvorfor tager jeg så ikke kampen op, spørger du? har forsøgt i flere år, men det socialdemokratiske system er så rodfæstet i Danmark, at det ikke står til at ændre ad ordinære demokratiske kanaler.

Så jeg har besluttet mig for at aflære mig politisk interesse. Lidt på samme måde som det ikke betaler sig at være interesseret i biler i et land, hvor man skal sælge sin førstefødte for at få råd til en bil som man kan købe for en almindelig indkomst på den anden side af sundet.

Er jeg så socialdemokrat? Nej sgu. Jeg har bare erkendt at jeg er en lille minoritet i et land fyldt med socialdemokrater og det der er værre. Men vi er ikke alle sådan. Derfor bør den alt for anvendte vending "vi er alle socialdemokrater" lægges i graven sammen med overskrifter som "sådan er danskerne" og lignende...

Bob Glitter sagde ...

Anonym@13.03: Du er muligvis ikke socialdemokrat, men du har tydeligvis lagt dig under dynen sammen med dem. Ligesom alle os andre.

Morten sagde ...

Den politiker du efterspørger hedder Nigel Farage. Desværre er han brite. Hans CV vidner dog om en fortid i Banksektoren, hvorfor han fra starten af ville blive mødt med føj og puha.

Bob Glitter sagde ...

Morten: Jeg har tidligere nævnt Nigel Farage, som er et lyspunkt i en mørk, politisk verden.

frankdux sagde ...

we need a gardener...a brutal gardener...

http://www.youtube.com/watch?v=4z50p2v5Of0

Anonym sagde ...

Der er da det ægte protestantisk/amerikansk-inspirerede, kristne parti "frihedskæmperne". De vil ihvertfald noget vi ikke har set længe i Danmark. De er faktisk temmelig seje og frygtløse, selvom min fornuft siger mig det ingen gang har på jorden her i DK. (Men fornuften ved jo ikke alt)

Unknown sagde ...

Måske er det netop et værdipolitisk kristent parti som "Frihedskæmperne", vi kan bruge til at komme op af den politisk korrekte dyne hver dag?

Michael Nielsen sagde ...

Jeg gik gerne i gang med at starte det parti du snakkede om, og jeg undersøgte endda sagen, men da jeg opdagede at jeg skulle bruge mellem 1-2 millioner kroner for projektet, var det for dyrt til min pung..

Det er nu en gang hvad det koster, op til 400 000 bare for at kunne stille op, og så reklamer og medie dækning....

Arbejderens sagde ...

Hvis vi starter partiet skal Bob være værdiordfører.

Jeg er fresh men så skal Bob have fez på på tinge.

Arbejderens sagde ...

Navneforslag: ondskabens akse, haterpartiet, de brune, de fornuftiges befrielsesfront.

Andre?

Bob Glitter sagde ...

Det Radikale Højre?

Kasper sagde ...

Partinavn : Ingen vej tilbage?

Anonym sagde ...

Kælderfolkepartiet?

Bjarke E sagde ...

Når du stiller op som præsidentkandidat, får du min stemme, uanset at den vil være spildt!!

Og ja, Nigel Farage er da den eneste grund til at trække lidt på smilebåndet over EU-parlamentet

Anonym sagde ...

Nigel Farrage er en af vor tids jedi-ridder, i kampen mod det onde imperialistiske rige, kaldet EU.

Jeg ser frem til at kejseren endelig stiller skoene og riget opløses, som en hæmoride der kvikt og resolut punkteres og skæres væk.

Unknown sagde ...

Forrige år var min søster inde og bruge badeværelset. En gang. Talte meget om jeg ikke skulle rydde op. Sidste år kom hun ikke forbi.
Det med jeg burde rydde op. Ja, det kender jeg. Men ikke det andet.
Peter Buch