torsdag den 17. januar 2013

Gratis HPV-vaccine

Følgende indlæg skabte en del debat på grund af et fordrejende indlæg på Politiken. Da jeg så, at andre medier kritikløst kopierede Politikens manipulerende vinkel, tog jeg indlægget ned. Det stod klart for mig, at visse personer simpelthen ikke var i stand til at forstå, at dette er satire, selvom det er åbenlyst i kontekst af denne blogs navn, opsætning og generelle udseende. "Bitter" Blog ... helt ærligt?

Politiken har nu fremlagt det, de kalder "dokumentation" ved at udelade Bitter Blogs indlysende ironiske navn samt den figur, der er illustration til indlægget. Folk med en kvart folkeskoleeksamen kan se, at grafen er såvel uhjælpelig som ulæselig, og den udgør derfor en væsentlig del af indlæggets satiriske vinkel. Dermed mener jeg, at Politikken har overtrådt reglerne for god citatskik.

Da Politiken nu igen forsøger at fremstille dette indlæg som om det skal tages bogstaveligt, ser jeg intet andet valg end at offentliggøre det selv; i sin rette kontekst og under den klokkeklare besked til ære for de mindre hurtige læsere, at dette er og altid har været satire. Læsere, der sætter sig ned og gennemgår dette indlæg vil også opdage, at det i sin kerne handler om økonomi under sit sarkastiske ydre.

Når du har læst dette indlæg, kunne det måske være interessant for dig at læse det næste.


Jeg ved ikke med jer, men jeg er ikke længere i tvivl om, hvem Mira Wanting er, eller hvordan hun ser ud. Så ud. For hun kradsede åbenbart af mellem jul og nytår, hvorefter min Facebook blev spammet til med så mange ”rip Mira Wanting”-kommentarer, at jeg troede, hun havde fået rollen som førstenevø i den nye Anders And film. I stedet for at gøre som flokken, fyrede jeg en joke af og mistede en hel del tilhængere. Sådan er vi så forskellige. Jeres Facebook’ske sympatitilkendegivelser betyder så lidt som et skuldertræk, om end de i bløde øjeblikke kan være forståelige nok. Hvad der til gengæld ikke er forståelige er de opslag, der fulgte i kølvandet på Miras begravelsesoptog:

”Vi vil have GRATIS HPV-vacciner til alle kvinder NU!”

Til de uindviede kan jeg fortælle, at Mira Wanting døde af livmoderhalskræft, der er forårsaget af HPV-virus, som man kan vaccinere imod. Så nu udnytter alle tøserne stakkels Miras død til personlig vinding. Ja, rå og kynisk personlig vinding, og nu siger jeg det kun én gang mere, og så gider jeg kraftedeme ikke gentage. Næsten samtlige mine indlæg handler om følgende faktum, som folk tydeligvis overhovedet ikke fatter:

Der er ikke noget, der er gratis.

Hvis du skal have ”gratis” vaccine, er der andre, der skal betale for den. Der er mænd, der skal gå på arbejde og betale skat af deres løn for, at du kan få din rådne vaccine. ”Og hvad så?” siger du. ”Det er min ret. I øvrigt kunne medicinalfirmaet bare sætte vaccinen fri.” Ja, præcis, og selvom medicinalfirmaerne skulle afgive deres omsætning - og dermed incitament til at forske i andre kræftformer – for din påståede rets skyld, så er det jo naturligvis helt gratis at producere den mikstur, som horder af læger og sygeplejesker skal stå på døgnvagt for at sprøjte op i dit skræv. Og udstyret, som du sikkert også kræver nogen rengør og sterilisererer, er også helt gratis, ikke? Idiot.

”Nå, men uanset hvad, burde det være en samfundsopgave at beskytte mig mod kræft”, svarer du så. Og her er det, at vi kommer ind på to af de forhold, jeg slet ikke fatter omkring emnet:

For det første, at kvinder kræver deres HPV-vaccine i fuld offentlighed på Facebook. Det er nemlig et videnskabeligt faktum, at kun promiskuøse tøjter har behov for at få en vaccination. HPV-virus overføres gennem seksuel kontakt, og jo flere sexpartnere, du har, jo større risiko har du for at få HPV og dermed livmoderhalskræft:

Sammenhæng mellem kræfttilfælde og antal sexpartnere korreleret med Facebook-opførsel.
Kilde: Glitters Livserfaringsakademi, 2010.

Med andre ord mener du, det er en samfundsopgave at beskytte dig mod en virus, du kun kan få ved kritikløst at sprede dine ben for revl og krat og eventuelle forbipasserende. Som samfundsborger er det simpelthen min pligt at aflevere penge, så du kan opføre dig som en billig luder, der ikke engang gider betale for en vaccination mod den kræftform, du selv er skyld i og dermed har fortjent hver eneste stinkende, forkrøblede celle af.

Dermed bevæger vi os ind på det andet forhold, jeg ikke fatter. Jeg læste følgende kommentar til et af de endeløse tving-de-blege-danske-mandlige-arbejdsslaver-til-at-betale-for-min-skøgevaccine-som-jeg-skal-bruge-for-at-være-neger-madras opslag:

”Jeg vil helt sikkert tage den vaccine, når den bliver gratis, uanset mulige bivirkninger”

Aha. Så først når vaccinen engang bliver gratis, kan du finde overskud til at beskytte dig mod luderkræft? Men du kan godt finde penge til ny iPhone hvert år, ny hulkort nederdel hver uge og tonsvis af sminke til at spartle dine bumsear ud, så man ikke kan se dem efter to flasker vodka kl. 2.34 om natten på Crazy Daisy? Men penge til en vaccine, der kan redde dit evigt kopulerende skød fra sygdomsforårsaget tæring, vil du altså ikke finde? Gudfader bevares, hvad blev der af personligt ansvar i dette her land?

Sundhed er åbenbart et samfundsproblem. Muligvis. Men noget siger mig, at hvis så mange har brug for en HPV-vaccine, så er det i den anden ende af kvinderne, vi skal kigge: I hovedet. Det ville være bedst for dem selv, hvis de fik af vide af en psykiater, at de er forkert på den og syge i knoppen, men det virker nok ikke, takket være vores hippie-inficerede samfund. I stedet skulle man til gengæld for ”gratis” vaccinationer slå offentligt op, hvem der har modtaget dem i nærområdet. Så kunne man som almindelig, hvid, dansk mand også få lidt retur for sine skattepenge ved at tage et smut omkring lægen, inden man skal til halbal, for at se, hvem der er frisk.

Som altid ender det hele vel med, at kvinderne brokker sig og får alt, de tigger om. Og de bliver aldrig tilfredse på trods af, at de er kønsmæssigt privilegerede til at kunne få kræft på en sjov måde. Et eller andet godt skal der jo komme ud af at være forsuttede bolsjer. Og vidste du i øvrigt at ordet vaccination kommer af det latinske vacca, som betyder ... ko? Det kan ikke være et tilfælde.


Gå ikke glip af det opfølgende indlæg.

Update 27/11 2015:


Ditte Giese, forfatter til Politikens fordrejende indlæg om Bitter Blog, beklager sig over, at Politiken har citeret hende ude af kontekst for noget, hun mente for sjov. Karma er en stor, fed so.39 kommentarer:

Anonym sagde ...

De mortuis nil nisi bonum ≈ Skøger i alle lande, forén jer!

Anonym sagde ...

Aldrig i mit liv har jeg da hørt et menneske lukke SÅ meget lort ud. Du må virkelig have et trist og sølle liv, og får sgu helt ondt af dig. Nok er der mange der spreder ben for alle og enhver, men der er desværre også folk der får denne sygdom som kun har haft sex med en enkelt eller to. Og at du ikk ved hvem Mira wanting var, er jo et tydelig bevis på dit viden er ret indsnævret, da hun har lavet op til flere større film og været omtalt i medierne.
Kan dog godt følge dig I, at det at ALLE er med til at betale for de gratis vaccinationer, kan være uretfærdigt. Er selv en af dem der pga min alder ikke kan få den gratis, men må indrømme at jeg med glæde bidrager med min del så andre yngre familie medlemmer kan få deriblandt min datter på 5 år, som trods alt endnu ikke aner et skid om sex og skiftende partner-Heldigvis! Men ville også til hver en tid betale de penge for at mindske risikoen for denne grimme og dødelige sygdom. Men for at være meget, meget sort/hvid nu, så betaler samfundet også milliarder af kroner på folk der ikke GIDER have et arbejde, som i den grad kender og udnytter systemet år efter år. Der kan det da virkelig heller ikk være rimeligt at vi andre skal betale. Ingen hænder ingen småkager-ingen penge, ingen fornøjelser!
Du provokerede virkelig mig med dit kvindesyn og dine udtalelser. Har lært at man skal tænke for man taler og har man ikke noget fornuftig at sige, så skal man simpelthen holde sin kæft! lige en lille opfordring med på vejen. God weekend.

Jan Daniel Andersen sagde ...

Lol... Du har da tabt småkagerne.

Jan Daniel Andersen sagde ...

Det skal måske lige præciseres at mit ovenstående indlæg, var adresseret til den anonyme klynketrunte 18. jan. 2013 09.23

Anonym sagde ...

Hvor sjovt. Jeg tænkte præcist det samme som Bob da jeg læste om Mira Wanting.

1. tanke - Det var synd for hende, for det er vist en grim måde at dø på.
2. tanke - Men det var vel forudsigeligt. Hun ligner en der har fået rigtig meget p*k i sit liv.
3. tanke - Sex og lykkefølelse er tæt forbundet, så hun er sikkert haft et godt liv.
4. tanke - Måske blev hun smittet før HPV vaccinen blev tilgængelig.
5. tanke - hvorfor helvede skal jeg betale for andres pigebørns vaccine?

Prisen er:
HPV vaccine 1. kr. 1350,-
HPV vaccine 2. kr. 1350,-
HPV vaccine 3. kr. 1350,-
Vaccinationshonorar kr. 130,-

Altså kr. 4180, -

Hvis man ikke vil bruge så latterligt lille et beløb på at sikre sine børn mod en helt åbenlyst risiko, så er man uegnet til at have børn.

Arbejderens sagde ...

Fantastisk pointe om at intet er gratis.

Hvis DSB vil bruge flere penge på flere tog("til tiden" LOL!) så kommer de penge fra folk der ikke benytter togene(arbejdsløse + dem der køre bil til og fra arbejde).

Rygtet siger for øvrigt at administrationen for DSB er dyrere end billetindtægterne således foretagnet kunne drives for færrer statsstøttekroner og samtidig uden at passagerene skulle betale billetpris.
Det der taler for at man må forvente at administartionen i DSB er enorm og det mindst effektive nongensiden. Imod er selvfølgelig at priserne er så høje. Kunne være interresant at finde ud af om det er rigtigt.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@09.23: Du kan for min skyld købe dig fattig i ludervaccine til din datter. Jeg vil bare ikke betale. Med en mor som dig er hun nok klar til at knalde badboys på stribe om ca. 7 år, så god fornøjelse med det.

Og ja, min generelle viden må være lige så snæver som din datter nok ikke er om 7 år, nu jeg ikke har læst alle Se&Hør artiklerne om Mira og sniffer-Robert.

Anonym sagde ...

Mener helt klart at HPV vaccine og alle andre vacciner mod kønssygdomme bør være gratis. Jeg betaler med glæde over min skattebillet så man kan få mere fisse. Hvad ville vi mænd gøre hvis kvinderne pludseligt lukkede for det varme vand???

Ligeledes foreslår jeg at brystimplantater skal være fuldt fradragsberettigede. Fedtsugning ligeså...

Alt magt til billige tøjter så selv bob glitter kan få fedtet sin lille århusianske fjeder!

Unknown sagde ...

Hahaha, som sædvanlig er kommentartråden lige så sjov som selve artiklen!! :-)

Bob Glitter sagde ...

Anonym@13.24: Alle undersøgelser viser, at det kun er sports-alfahanner og badboys, der får mere sex, hvis kvinder tilbyder sig selv hyppigere.

Og da du læser Bitter Blog, er du næppe en af dem. Fuppet igen.

susan sagde ...

Det kan løses ved at alle mænd bliver omskåret.Den løsning stemmer jeg for.

Anonym sagde ...

Har da aldrig nogensinde læst en så utidig og umenneskelig blog i mit liv.... Det er ikke en "luder" kræftform. Har da aldrig hørt noget så uintelligent og kynisk i mit liv. Og helt ærligt .... Der er ingen der fortjener at få kræft! HVad er du for et menneske? Er ikke sikker på at du har mistet nogen til kræft, som jeg har ...Det er da det mest ufølsomme jeg nogensinde har hørt! Kan da godt være at vaccinen ikke skal være gratis men tal da lige pænt. Har selv betalt for min vaccine og havde intet imod det. Derudover så kan mænd også blive smittet med HPV virus og få kræft (ja og vel må hellere forklare ignorante dig dig, at det jo så ikke er i livmoderen)... men det vidste du sikkert ikke! Så HVIS vaccinen blev gratis ville det komme både mænd og kvinder til gode og udrydde en virkelig farlig kræftform både for mænd og kvinder!! Kan da håbe du ikke selv ender med at blive smittet .... Men held og lykke med livet og med at provokere andre mennesker - håber det giver dig værdi

Bob Glitter sagde ...

Anonym@11.07: Din kommentar afslører med al mulig tydelighed, hvor lam du er. Lad os tage det fra en ende af:

For det første din brug af tillægsordet "umenneskelig"; dette adjektiv så indsølet i patosens sirup, at alt klistret ind i det mister sin betydning, fortjener intet andet end følgende: Hold nu kæft!

Og jo, min far døde af kræft. Lungekræft, efter at have røget i femoghalvtreds år, og dermed kan man med rette sige, at han havde optjent den. Men hvis jeg hører dig sige dig så meget om ét nedladende ord om lungekræft, så bliver jeg vred. Når jeg har et familiemedlem, der er død af noget, så er det ikke sjovt, og så må ingen gøre grin med det. Så er du advaret.

Dernæst at vaccinen burde gives til både mænd og kvinder: Så er det morsomt, hvordan alle luderne på Facebook udelukkende fokuserer på, at kvinderne skal have vaccinen "gratis", ikke? Det er bare typisk: Kvinderne tænker kun på sig selv, og så er det lige meget med alle bøsserne, der får endetarmskræft af samme årsag som kvinderne selv: Fordi de knalder med alt, de kommer i nærheden af.

Og til sidst: På trods af, at jeg eksplicit angiver det i mit blogindlæg; selvom jeg bøjede det i neon, så dine kollegaer på Reeperbahn ville blive misundelige; skønt jeg fremhævede pointen med fed, understregning og centrerede på siden, at ingenting er gratis, genanvender du dette fiktive begreb konsekvent gennem din kommentar. Det skal være gratis. Gratis, gratis, gratis. Prøv at sige ordet igen og igen. Hurtigt efter hinanden. Det bliver det ikke mere virkeligt af. Du lyder kraftedeme bare som en svinesti til spisetid.

So.

Anonym sagde ...

Jeg synes det giver meget mere mening for samfundet at beskytte unge kvinder som uforvarende render ind i en af de mange ulækre sygdomsbefængte mænd her i DK, fremfor at samfundet skal betale hospitalsophold medicin mm til en eller anden LORTERYGER som render ud og er så snot dum at hive de lort ned i lungerne og som så selvfølgelig bliver syg af det.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@00.17: Din logik er enestående konsistent. Anede for resten ikke, at I kvinder knalder "uforvarende" rundt. Det er utroligt, som I er i stand til at fralægge jer ansvar for alt.

Du har i øvrigt såret mig dybt ved at latterliggøre den sygdom, der dræbte min far. Men det viser bare hvor "medmenneskelige", gratister som dig egentlig er. Føj.

Anonym sagde ...

Der er en ting jeg ikke forstår: hvad er forskellen på den enkeltes ansvar i forhold til livmoderhalskræft og lungekræft? Mener du så ikke at det offentlige skal betale for behandling af lungekræft?

Umiddelbart tænker jeg om dit indlæg om HPV vaccine ikke bare er en lidt dårlig undskyldning for at svine kvinder til og lufte dine fordomme omnogle stereotype kvindetyper?

Anonym sagde ...

Hej Bob. Jeg tænkte godt nok også at nu er manden da fortabt i småligt kvindehad da jeg læste dit indlæg. Din brug af betegnelsen "luder" underbygger desværre det synspunkt, og det er ærgelig når nu dit synspunkt dybest set er, at folk selv må betale deres livsstilsvacciner. Mænd der klager sig højlydt og nedsættende over kvinders promiskuøsitet er som regel temmelig frustrerede over ikke at være i den modtagende ende af problemet. Det lyder som et "det man siger er man selv"-argument, og det er det også. Men det kan da også på den anden side være du ikke har et dybere budskab pakket subtilt ind i sarkasme og ironi. I hvilket tilfælde jeg ikke kan se hvorfor der kun skal holdes igen på hpv-vaccinen. Så lad os droppe paraply-vaccinationsprogrammet til små børn også. At have en stak potentielt dødelige børnesygdomme til at løbe frit blandt folk som ikke kan (men sikkert for der meste ikke vil) betale, vil primært ramme i de nedre sociale lag, som alligevel ikke bidrager med meget positivt til samfundet og dermed også have en gavnlig effekt på forædlingen af vores race.

Jeg har aldrig forstået folk der tilsyneladende kommenterer oprigtigt forarget på din blog. Af og til har jeg dig mistænkt for selv at forfatte nogle af kommentarerne for at understrege pointen i dit skrift. Jeg ville heller ikke drikke er produkt med mærkaten "Gedejuice" uden at forvente at få en sær smag i munden. På samme måde har jeg det med bitterblog. Folk må til at læse på omslaget og forstå indholdet derefter.

Refleksbetingede mikrotilekendegivelser af såkaldt sympati (men som i virkeligheden sikkert mere dækker over en ego-centreret "tænk hvis det mig"-tankegang) er ved at sande facebook og andre "sociale medier" til (for så vidt som de ikke udgør en del af deres fundament) De som er i stand til at sætte mere end to ord sammen og kan mere end at ændre billede på deres facebookprofil burde bruge energien bedre end på at læse bitterblog og fare i blækhuset. Alle parter burde holde sig for gode til at gøre et "poster child" ud af eks. afdøde Mira Wanting.

Personligt er jeg ligeglad. Jeg havde en pendle-tur til arbejde at fordrive. Min kone betalte selv sin hpv-vaccination pga. sit hypokondriske ængstelige væsen. Velkommen til oplevelsesøkonomien.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@08:39: Jeg har intet sted udtalt mig om det offentliges betaling for behandlingen af en kræftform.

Anonym@08:49: "Mænd der klager sig højlydt og nedsættende over kvinders promiskuøsitet er som regel temmelig frustrerede over ikke at være i den modtagende ende af problemet."

Det er ubetaleligt. Hvor finder I disse psykologiske skabeloner henne? På Kvinfo? Med samme autencitet kan jeg sige, at folk, der ikke kan snuppe, når der tales om promiskuøsitet, enten selv er ludere eller har giftet sig med en kvinde, som de egentlig mener har været lidt for frisk ved havelågen, og som desperat forsøger at bekæmpe den slumrende realisering.

Ideen om socialt dårligt stillede børn, der dør, varmer mit hjerte og gavner samfundsøkonomien. Og hvorfor kan børnene i dag egentlig ikke gennemgå de der sygdomme. Det gjorde jeg da som barn, og jeg nød hvert øjeblik.

Anonym sagde ...

Klart er du morsom og jeg kom også til at le adskillige gange. Dog vil jeg gerne indvende en mindre faktuel ting, som intet har med følelser at gøre; at give vaccinen væk gratis, vil kunne spare samfundet afsindigt mange penge. Derudover kan en kvinde blive smittet af ét eneste samleje - med en mand, der er smittebærer.
Du skriver relativt godt, er desværre ikke videre velbegavet - og så er det vist dig, der er en so.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@09.41: Mon ikke det er billigere for samfundet, at de dør tidligere?

Bemærk i øvrigt, at jeg intetsteds kritiserer, at nogen køber vaccinen. Folk kan gøre, som de vil. Jeg gider blot ikke betale.

Alle er svin, min kære, en evig pointe som de færreste læsere forstår. Jeg er dog, til oplysning, mere en orne end en so.

Anonym sagde ...

Bliv endelig ved med at argumentere på den måde. Så bliver I lige så relevante som Enhedslisten. LOL. Ultraliberalister er ynkelige.

"Jeg vil ikke betale skat, undtagen når jeg personligt nasser på staten."

Anonym sagde ...

Der har sneget sig et par faktuelle fejl ind i ovenstående blog. HPC-vaccinen skal ikke tages vaginalt, men sprøjtes ind i armen - i øvrigt på lige fod med størsteden af andre vacciner. Kanyle, sprøjte og sprit er som i alle andre tilfælde engangs og skal ikke rengøres. I modsætning til den generelle holdning i kommentarfeltet er almindelig prævention, såsom kondom, ikke nok til at beskytte sig mod virussen, da kønsvorterne kan sætte sig på pung og ved skedeindgang. Det betyder også at mænd - hetero såvel som homoseksuelle - også burde vaccineres.

Anonym sagde ...

Vil bare lige indskyde at ordet vaccine kommer af latin for 'ko' da det i sin tid blev udviklet mod kopper ved at bruge den langt mindre farlige virus ko-kopper, så den punchline kan du godt æde igen.
Og please, stop det slutshaming du har gang i. Det er rent ud sagt latterligt og middelalderligt.

Anonym sagde ...

Måske det er satire (af den ikke særlig sjove slags, hvis du spørger mig). Men hvis der bag Bob Glitter sidder et menneske, som i virkeligheden ikke mener dét, der bliver skrevet, må du da krumme tæer, når du modtager støttende kommentarer fra folk, som tydeligvis tager det seriøst.

Anonym sagde ...

DER SKAL TO TIL AT HAVE SEX OG TO TIL AT BETALE REGNINGEN eller har i mandfolk helt glemt Jeres ansvar som sædvanen tro små klynkende babyer

Liderbuk sagde ...

Anonym@20.17:
Når jeg får sex er der fandme kun én til at betale regningen: MIG. Jeg har betalt i 20 år nu.
Jeg tørrer ikke regningen af på alle jer andre.

Bob Glitter sagde ...

Anonym@20.17: Jeg ved, det kan være svært at se igennem blindt raseri, men det er altså kvinder, der klynker efter "gratis" vaccine, ikke mænd.

I øvrigt finder jeg din kommentar om, at der skal "to til sex" utrolig indskrænket, reaktionær og sårende. Er vi ikke kommet længere i samfundet, end at vi stadig ignorerer, nedgør og håner dem, der gerne vil være flere om sexakten? Føj. Puha. Skam dig.

morbus behcet sagde ...

Hvis det virkelig er, som mange kvinder skriver, mænd der smitter kvinder, burde det så ikke være mænd der får vaccinen gratis, så smittekilden kan stoppes.

Bob Glitter sagde ...

morbus behcet: Nu bruger du jo rationelle argumenter. Noget kvinder ikke lytter til.

Unknown sagde ...

Endnu et eksempel på samme tankegang

http://www.sn.dk/Asylcenter-og-Lokalbane-i-faelles-kamp/Halsnaes/artikel/250649
citat
Vi har jo kun interesse i, at problemet skal løses, for selvfølgelig skal de ikke køre gratis med toget, siger Asylschef hos Røde Kors, Anne la Cour.

Hun så gerne, at asylansøgerne fik et gratis månedskort, når de kom til et modtagecenter.

Jeg mangler ord

Teologinen sagde ...

Sarkasme, skøger og alt andet lige.Jeg har ikke gidet læse alle kommentarerne. Jeg er kvinde. Jeg knalder. Jeg betaler skat. Til at rygere kan blive behandlet for lungekræft. Til at alkoholikere kan blive behandlet for følgesygdomme. Til at mænd bliver behandlet for prostatakræft. Tol at fede kan bliv gastrobypasset. Til... alt muligt lort! Giv mig pengene tilbage, så kan min eventuelle datter få en kræftvaccinationsopsparing.

Anonym sagde ...

Tja. Min kæreste fik konstateret livmoderhalskræft som 20årig for tre år siden. Det har vi kæmpet med lige siden. Hun blev i øvrigt vaccineret, muligvis for sent. Hun har efter min dømmekraft osv aldrig været en slut, blot uheldig med en af sine to kærester. Alt det taget i betragtning, er jeg stadig HAMRENDE enig med den kære Bob. Hold jeres kæft og betal jeres lort selv!

MS

Bob Glitter sagde ...

Miladyh: Du har næsten fattet pointen men husk nu, at der er forskel på behandling af og forebyggelse af sygdomme.

Anonym@08.37: Du har set igennem ikke bare hård sarkasme men også personlig tragedie lige ind til budskabet nedenunder. Det burde selvfølgelig ikke være svært, eftersom budskabet står i et afsnit for sig, centreret og fremhævet med fed skrift og understregning, men alligevel ... der findes ikke mange som dig. Måske skulle du indleveres til tvangskloning.

Stine B sagde ...

Jeg må starte med at sige, at jeg er en af dem som har brugt dine skattekroner på en vaccine - så mange tak.

Men vores skattekroner skal jo gå til noget - og jeg vil egentlig hellere at mine går til pigebørns vacciner (og nok også snart drengebørns..) fremfor at fyre alle pengene efter stakkels storrygende Carina med kæledyr og fin adresse i indre København (grundet boligstøtte).

Hvis det kan glæde dig, så er pengene til vaccinene taget direkte fra de ældres tilskud til medicin - og de kan jo i realiteten også selv betale deres medicin?

Vaccinen er forhåbentlig med til færre tilfælde af livmoderhalskræft - hvilket betyder færre udgifter til behandling (igen kan vi undgå længere sygemeldinger grundet selv samme..) Måske det tjener sig ind ?

Jeg ville med glæde have betalt min vaccine selv - men der er jeg ikke bedre end Carina, jeg tager hvad jeg kan få (nok også derfor langt de fleste danskere stemmer ud fra egne behov og ikke politisk overbevisning.. tragisk)..
Jeg føler jeg har bidraget glimrende til samfundet og glæder mig over at kunne hive lidt af mine skattekroner hjem igen.. :)

Problemet herhjemme er nok bare, at vi kan få for meget gratis og at idéen i at arbejde til minimumsløn er smadret af understøttelse og andre hjernedøde høje ydelser.. (ældrecheck, børnepenge, SU til hjemmeboende, boligstøtte osv.)

Men tak for vaccinen - jeg giver gerne en latte på Baresso eller en mojito på Castenskiold ;)

Bob Glitter sagde ...

Stine den Villige: I det mindste har du fattet pointen, så en smule har jeg da fået for alle pengene.

Og nej tak til en mojito på Castenskiold. Det ville være at snyde dig, eftersom den er dyrere end vaccinen.

Jonas sagde ...

Bob Glitter: Dette indlæg er blevet fanget i sit eget "flotte" sprog og sarkasme. Det lyder som om problemstillingen i "gratis" HPV vaccine er gået forbi din næse.

Problemet er ikke så meget at du, jeg og enhver anden skatteyder sender penge til disse vaccinationer, vi sender penge til så meget igennem skatten. Problemet er vel i langt højere grad prioriteringen af hvad der skal være omfattet af de begrænsede forbrugsmuligheder som staten er omfattet af. Såfremt jeg var kvinde ville jeg naturligvis også stå på min ret om "gratis" vaccine. Nu hvor jeg er mand, ville jeg da også gerne have en gratis prostata-cancer vaccine - såfremt den eksisterede. Problemstillingen er ikke om noget er gratis - det er om retten til de midler vi alle har kastet ind i statens pengetank.

Derudover kan der argumenteres for at HPV-vaccinen faktisk ER gratis ud fra en kvindes synspunkt. Enhver omprioritering af midlerne indenfor statens budget der ikke medfører en stigning i næste periodes skatte check og samtidig bevirker at en kvinde vil få sin vaccine, bevirker reelt set at hun får denne gratis. Det er fuldstændig korrekt at omkostningen er at andre går glip af deres behandling, hvormed vi er tilbage til grundproblemet beskrevet ovenfor. Prioritering.

Der er altså intet i vejen for at en kvinde kalder HPV-vaccinen gratis. For det er den reelt set for dem. At det er en anden gruppe i samfundet (dem der mister tilsvarende midler) der reelt set betaler er for så vidt ligegyldigt. Det er jo indbegrebet af en offentlig stat og ligger implicit i at være borger. Mao. jeg mener du skød forbi med dette indlæg.

Bob Glitter sagde ...

Jonas: Ikke overraskende er jeg uenig. HPV-vaccinen bliver aldrig gratis med mindre du - som du også nævner - helt snævert ser det fra kvindernes synspunkt.

Men at det er andre, der skal "betale", fordi de får mindre del i kagen fordi kvinderne får mere, er forkert. Jeg taler i indlægget om den helt konkrete udgift til skrævmiksturen og lægernes tid mm., og der er kun én gruppe der kommer til at lægge de kolde kontanter det koster: Skatteyderne. Det vil sige: Mænd.

Alt andet svarer til at sige, at de fattige skal "betale" for de riges skattelettelser. Det er forkert.

Anonym sagde ...

Hahahaha!!! Virkelig sjovt indlæg. Det vist ikke alle der kan klare mosten, hva? De kan læse noget seriøst om hpv her: hpv-vaccination. Så kan vi andre hygge os imens ;)

Holger the Dane sagde ...

Bob: Var det måske tid til et nyt indlæg om alle de problemer, promiskuøse kvinder har haft med vaccinen mod luderkræft? Behandlingen af bivirkningerne er jo også 'gratis' (for kvinderne), dvs. at VI skal betale for at løse DERES problemer - problemer, som ikke havde behøvet at eksistere hvis kællingerne bare havde kunnet holde skinkerne samlet.

Se f.eks. http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-06-25-indberetningsbunke-over-hpv-vaccines-bivirkninger-vokser-0