onsdag den 26. december 2012

Da de fattige stjal julen

Egentlig havde jeg besluttet mig for at holde kæft. At tie i opgivende accept af socialismens ustoppelige kræftknude, affinde mig med at afholde en stille, skamfuld jul og bare håbe, den ikke krænker mennesker, hvis kultur er finere end min egen. Men så skete der noget. Endda, må jeg med bøjet nakke erkende, blandt mine egne bekendte. Lad mig forklare situationen.

Jeg kender en pige, der blev gravid som teenager. Jeg havde intet med det at gøre. Så vidt jeg kan forstå, var graviditeten et uheld. I hvert fald så langt som denne betegnelse kan anvendes om en undfangelse, der fandt sted uden brug af prævention, hvis vi ser bort fra rigelige mængder vodkaspædet Tempt. Så langt, så godt. Grundet sine amoralske nærmeste slægtninge fik hun lov til at blive i familien, som tog sig af både hende og barnet. Hun er nu i gang med en uddannelse og har rigelig tid til at lege med sin iPad og iPhone og at rejse på charterferie to gange om året, mens hendes forældre passer barnet, der har to usandsynligt veludrustede værelser til rådighed. Ét i moderens kommunebetalte treværelses og ét i bedsteforældrenes tohundredeoghalvtreds kvadratmeter store, fuldmurede villa.

Denne pige har i år ansøgt om og fået Frelsens Hærs julehjælp. Dermed stillede hun sig stolt i op i den voksende række af subjektivt fattige danskere og modtog julegodter, en and og en gave. Det vil med andre ord sige, at omkring halvtreds danskere, indrulleret i naivitetens godhedshær, frøs deres fede røve i dagevis på Strøget i Aarhus, mens de torturerede fredelige forbipasserende med falsk julesang for at inddrive julehjælp til en kvinde, der holdt juleaften hos sine forældre, hvor hendes afkom der i egenskab af at være sin enorme families kæledægge modtog gaver og legetøj til et beløb, der lå på den pæne side af femtusinde kroner.

Åh, jeg hører, hvad du siger nu: "Jamen, Bob. Din skamløse bekendte er blot et enkeltstående tilfælde, der helt sikkert er en borgerlig egoist. Der findes masser af andre, der har brug for hjæl-" Og lige dér blev du stoppet af min knyttede næve. For nej, værdigt trængende mennesker er for længst forsvundet i dette land. De eneste, der står tilbage, er dem, der prioriterer deres alkohol- eller stofforbrug over børnene, og jo flere penge, du propper i dem, jo dyrere iPhones, stoffer og afblegningsmidler vil de købe og jo længere vil ungerne blive skubbet bag i køen.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne så personer som det omtalte pigebarn afstøde deres uægte klumper af menneskevæv til tidlige, lave og uindviede grave i landevejsgrøfte, forladte og alene, mens horder af savlende, indavlede bondekarle langsomt lukker sig om dem og drukner skrigene. Men der findes et flertal af mennesker i dette land, som åbenbart ønsker at redde sådanne håbløse tilfælde af det forhenværende svage køn. Derfor oprettede de socialhjælpen:

Type af socialhjælp: Frie institutionspladser og statsbetalte børnebidrag.
Hvem, den er beregnet til: Enøjede teenagepiger, der i anfald af forbipasserende eller konstant liderlighed lader sig inseminere af eksotiske, sortsnuskede landevejsstrejfere og enten glemmer aborten eller rammer forkert med strikkepinden, hvorefter de er komplet ude af stand til økonomisk at understøtte deres ellers helt egne valg i livet.
Hvem, der typisk får den: Middelklassens veluddannede 30-årige kvinder, der føler sig for prinsesseagtige til at tage sig en almindelig, borgerlig mand, og som beslutter sig for, at fællesskabet økonomisk skal levere det fundament, som deres egoistiske, personlige drømme om speltbørn skal baseres på, hvorefter de finder en tilfældig fyr i byen og lyver om barnets ophav over for kommunen.

Nøjagtig som med eksemplet om julehjælpen er situationen som følger: Der eksisterer sikkert nogle få personer, der med en vis rimelighed kan siges at have brug for hjælp. Men i virkeligheden opsuges størstedelen af hjælpen af resourcestærke personer, der har evner og mulighed for at stille sig op og skrige indigneret og at publicere velformulerede kronikker om deres økonomiske velgøreres umenneskelighed, skulle disse tillade sig at stille irriterende, kritiske spørgsmål om det egentlige behov for hjælpen.

Det foregår præcis som i køen i Brugsen, på dit arbejde eller i hvilken som helst anden social forsamling: Den, der forstår at markere sig og at skrige højest, er den, der får opmærksomheden og dermed hjælpen. Og det er aldrig den svageste. Det ser vi overalt i socialsystemet. I asylsystemet. Og altså også i julehjælpen. I kræver ind, selvom I er stærke nok til at klare jer selv, fordi det er mest bekvemt bare at modtage. Eller også føler I en ret til at rage til jer af de midler, der er tvangsinddrevet fra arbejdende mennesker, og som var tiltænkt dem, der virkelig har et behov. Jeres eneste, evige krav er derefter, at hjælpen øges "for at hjælpe de svageste", der lige netop har mistet muligheden for hjælp som konsekvens af jeres egoistiske handlinger og som derfor skubbes længere og længere ned af rangstien, fordi I er "subjektivt fattige"; denne afskyelige form for egoistiske tilstand, der har uhæmmede vækstvilkår inden for den socialistiske velfærdsstats altopslugende rammer.

Alt i alt kan hele pointen og dens paradoks summes op i dette geniale citat, som jeg vil blive husket for i al evighed:

Hvor penge gives bort, lever flest i fattigdom.
                                                      - Bob Glitter

Med risiko for at lyde som Zenia Stampe: Føj for helvede. Jeg skammer mig over at tilhøre samme art som jer.

Glædelig jul.

21 kommentarer:

Toke With sagde ...

Mange tak Bob - så blev det alligevel jul.

Lad der ikke gå så lang tid igen. Danmark har brug for en sand profet.

Unknown sagde ...

Det linkede interview forvirrer min hjerne. Christine Pedersen ville være rigtig sød og charmerende, hvis hun bare ville holde sin ufatteligt dumme kæft lukket.

Bob Glitter sagde ...

Alle, der har kræfter og især tålmodighed til det, bør se det linkede interview, der perfekt illustrerer forskellen mellem højre- og venstrefløjen.

Rasmus Brygger fra LA har argumenterne i orden, han er rationel og kan begrunde sine argumenter. Pigebarnet fra SF er komplet og fuldstændig inkompetent, idet hun blot lirer standardfraser af som en eller anden dårlig kopi af Thorning. For Guds skyld, hun glemmer dem ind imellem - klappen går jo ned for hende flere gange, nøjagtig som når en elev går til eksamen og glemmer, hvad der skal reciteres for at gøre læreren tilfreds. Hendes argumenter er indlærte, følelsesbaserede og klart påtagede med det formål at tilhøre en bestemt, "god" social gruppe.

Men om et par år, når hun har fået sig en kvart bachelor fra RUC, er hun vel ministeremne.

Anonym sagde ...

Fornemmer jeg korrekt, Bjarke Ebert, at du bliver liderlig ved synet af Christine Pedersen?

Anonym sagde ...

Muslimerne stjal også julen... de søgte også om julehjælp - og fik den!

http://www.tv2oj.dk/artikel/144163:Aarhus--Muslimer-faar-julehjaelp

Anonym sagde ...

politikerne i Danmark gør alt hvad der står i deres magt for at bevare fattigdomsbegrebet bla. for at vise omverdenen at Danskerne tager sig af fattige Danskere,selv om betegnelsen fattig i Danmark er helt ude af proportioner,samtidig er omfordelingen af tvangsopkrævne skattekroner landets største arbejdsplads og hvem tør nedlægge den.

Henny Stewart sagde ...

Jeg er nok ikke klar til Bitterblog. Jeg bliver ved med at lede efter glimtet i øjet, men jeg synes ikke, jeg finder det. Uden glimtet i øjet. løber det mig koldt ned ad ryggen, på den ufede måde, når jeg læser dine tekster.

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Der er mange groteske ting ved det. Først står hun og siger at hun ikke skal modargumentere fakta: at enlige mødre får i hovede og røv. Men alligevel skal de betegnes fattige, fordi de er relativt fattige, når man sammenligner med andre i DK. Dvs. man må gerne sammenligne, bare ikke når man sammenligner med et negerbarn i Sahara med oppustet mave. Det må man ikke. Det kan man ikke.

Bob Glitter sagde ...

Stewart Stardust: Hvad får dig til at tro, der er glimt i øjet at finde?

Henny Stewart sagde ...

Jeg kan simpelthen ikke rumme, at nogle mennesker kan have sådanne synspunkter. Jeg tænker: "Der må være tale om sarkasme". Og dog ...

Bob Glitter sagde ...

Henny Starfucker: Det er en af forbandelserne ved at være et godt menneske. Nogle gange kan det være svært for et velsignet sind at konfrontere anderledes kræfter, men heldigvis er rummelighed nok en af dine dyder.

Og nej, du støder ikke på sarkasme på denne blog.

Unknown sagde ...

Anonym@26-dec
Nej, jeg er altid liderlig

Anonym sagde ...

For pokker hvor er dukkebarnet dog ufatteligt dumt at høre på... øøh.. øøøøhh... øøøhhh... det er jo pinligt!!!

Gav op efter hun havde stammet sig igennem 37 sekunder...

Tante Grå sagde ...

Henny, hvis du ikke kan inkludere Bob, så er du skinger og uanstændig!

Henny Stewart sagde ...

Tante Grå: Jamen, det tror jeg faktisk, at jeg er! ;-)

Uffe sagde ...

Det var på tide at du lod høre fra dig - det er de færreste der ytrer sig så klart og tydeligt om det socialistiske makmærk vi lever under her i dette elendige land. Et land der dagligt gældsætter sig for at betale folk for ikke at arbejde eller for ikke at spare op til pensionstilværelsen.

Henny Stewart sagde ...

Jamen Uffemand, nu må du sørme tage og bestemme dig: Hvis man ikke har arbejde, kan man da heller ikke spare op til noget som helst. Synes du ikke, det er en lille smule skingert og uanstændigt?

Anonym sagde ...

Fuck danmark...

Unknown sagde ...

Hej Bob.
Det kunne være cuttet ned til. Mennesker er grådige, Mennesker er naive, Mennesker er dumme.
Min tak kommer i egenskab af, de sidste 3 ord i denne sætning før kommaet. Der skal ikke så meget til at glæde mig.
Jeg vil ikke ønske dig et godt nytår, da du har bevist at det kun bliver værre. Fattede ikke noget af det. Det har jeg oplevet
før!
Et af de bedste udtryk jeg nogensinde har hørt, er reciproc altruisme. Det første er ikke et ord. Det er et hjemme opfundet ord ud af reciprocitet. Den eneste grund til at mennesker hjælper andre, er for at få noget igen. Det har fungeret fint i rigtigt mange år. Det er grunden til at mennesket er den dominerende art.
Pt. behøver man ikke at yde det mindste for at være til. Det skaber ubalance.
Egentlig ville jeg bare takke for at du ikke brugte ordet qua.
Igen igen
Tak Bob.

Unknown sagde ...

Hej Bob.
Det kunne være cuttet ned til. Mennesker er grådige, Mennesker er naive, Mennesker er dumme.
Min tak kommer i egenskab af, de sidste 3 ord i denne sætning før kommaet. Der skal ikke så meget til at glæde mig.
Jeg vil ikke ønske dig et godt nytår, da du har bevist at det kun bliver værre. Fattede ikke noget af det. Det har jeg oplevet
før!
Et af de bedste udtryk jeg nogensinde har hørt, er reciproc altruisme. Det første er ikke et ord. Det er et hjemme opfundet ord ud af reciprocitet. Den eneste grund til at mennesker hjælper andre, er for at få noget igen. Det har fungeret fint i rigtigt mange år. Det er grunden til at mennesket er den dominerende art.
Pt. behøver man ikke at yde det mindste for at være til. Det skaber ubalance.
Egentlig ville jeg bare takke for at du ikke brugte ordet qua.
Igen igen
Tak Bob.