mandag den 13. august 2012

Socialismens slankekur

Det er efterhånden nogle år siden, at befolkningens sundhed sidst lå mig på sinde. Det resulterede i dette indlæg. Og dette. Egentlig ligger befolkningens sundhed mig slet ikke på sinde, for jeg synes, at sundhed er individets egen sag.  Men når jeg ser en artikel som denne fra Information, hvor en professor udtaler, at "der er ingen tal, der viser, at fedme skyldes, at man spiser meget i stedet for lidt; bevæger sig lidt i stedet for meget", så må jeg reagere.

Professoren, Thorkild I.A. Sørensen, mener, at fedme skyldes social utryghed, og at "neo-liberal" velfærdspolitik, hvor der uden tvivl menes Løkkes og Foghs, der i øvrigt overgik enhver socialdemokrats våde drømme med hensyn til celledeling i den offentlige kræftknude, er skyld i fedmeeksplosionen. Personligt mener jeg, at fedmen nærmere skyldes "neo-indkøbte" citronmåner, men lad nu det ligge.

Tilfældet var, at jeg befandt mig i et supermarked, da ovenstående artikel blev udgivet. To sekunder efter lød der klask fra grøntsagsafdelingen, efterfulgt af brag fra tørkageafdelingen, da de fede, kvindelige kunder først smed salathovederne og dernæst kastede deres kraftigt bølgende kroppe over hylderne med Dan Cakes produkter.

Jeg løb hen til dem og spurgte dem, hvad de foretog sig:

"Mmmf .... vi har netop læst på vores iPhones, at vores fedme skyldes social utryghed ... oommff .. gnask ... vi vidste bare, det ikke var vores egen skyld ... gumlemufle ... det er de rige svins skyld, fordi de gør os utrygge ... morfmorf ... så vi kan sagtens spise kager nu, for det betyder ingenting ... prustestønne ... når vi får flere penge af de rige svin, så bliver vi slanke igen ..."

Her stoppede interviewet, da de landgående hvaler havde udstoppet samtlige kropsåbninger med kalorietæt masse. Okay, ikke alle. Jeg flygtede fra gerningsstedet, inden den tykkeste af dem nåede at konvertere sin Tigerroulade til en stikpille.

Jamen, er det ikke fantastisk? Nu kan dem fra socialklasse syv roligt fortsætte deres usunde overæden, fordi en professor har konkluderet, at det udelukkende er social utryghed, der er årsagen til deres fedme. Med andre ord er ansvaret blevet taget ud af individets hænder og hævet til politisk niveau. Der er åbenbart ingen grænser for, hvilke forskningsuhyrligheder, socialister drømmer op for at nå til konklusioner, der understøtter deres verdensbillede.

Det er ikke uden en vis beundring, at jeg betragter socialisternes trick. Hvis der er noget, de tykke jagter mere end den næste romkugle, så er det en undskyldning for, at de æder den. Det skal helst være en eller anden udefrakommende omstændighed: Åh, min fibromyalgi har gjort mig træt i dag. Åh, min mand er vred på mig. Åh, min far gav mig ikke knus, da jeg var barn. Bare et eller andet, der kan aflede opmærksomheden fra, at de er fede, fordi de selv vælger at æde. For. Meget. Og bevæge sig. For. Lidt.

Indrømmet, jeg har ikke læst et ord af, hvad professoren har skrevet, og jeg håber virkelig, at han blot er blevet fejlciteret af et venstredrejet medie. Men efter adskillige samtaler med sociologi- og pædagogikstuderende, har jeg fundet ud af, at de mudrer simple videnskabelige fakta til med socialistiske undskyldninger, hvis konklusioner ophøjes til aksiomer i senere forskning. Der går, for at bruge et godt, gammelt dansk ord, rundhyl i den:

Diagrammet illustrerer, hvorledes politisk motiveret pseudovidenskab forsøger at sløre simple realiteter .  En lignende sammenhæng kan desuden ses i dette indlæg.

Og selvfølgelig er det mest bekvemmeligt for førtidspensionisten, der står på tærsklen til de 150 kilo, at fokusere på sociologiens undskyldninger frem for den barske virkelighed nedenunder. For den kræver, at man tager sig sammen og tager ansvaret for sin egen situation.

Én ting kan jeg dog garantere: Hvis vi får indført mere socialisme, skal vi nok blive tynde. For så er incitamentet til at arbejde væk, hvilket til sidst vil resultere i fødevaremangel ligesom vi så i alle østbloklandene. At socialister er slankere bekræftes skam også af den bestemmesyge eurokrat, Christel Schaldemose, der tydeligvis ønsker sig tilbage til de gode, gamle tilstande, hvor de frygtelige, liberale tankegange ikke havde øget tilgangen til alle de gode madvarer. Og udraderet sult, naturligvis, men det er en ligegyldig detalje.

Det slår mig pludselig, at jeg ikke helt kan tilbagevise professorens teori. Jeg har inden for de seneste to måneder taget fem kilo på. Det er ikke fordi, jeg har opdaget pakken med seks Magnumstørrelse jordbærispinde med hvidt chokoladeknasbetræk til 28 kroner fra Lidl, men simpelthen fordi jeg er utryg ved, hvordan vores samfund kommer til at se ud, når vi har folk som Thorkild siddende på læreanstalterne. Om ikke andet kan jeg vel se frem til en afskaffelse af fedtafgiften, hvis begrundelse var noget med folkesundhed. Eller afskaffelsen af al socialhjælp, da utrygheden ved den blotte tanke om at få frataget sit livsgrundlag tilsyneladende er nok til at holde folk fede og velnærede.

Godt nyt: Det er ikke de halvtreds kasser af denne mandige pindis, der har pumpet Bob Glitters mave op. Nej, han er bare utryg, siger forskerne. Socialt utryg, forstås.

I lyset af min nylige indsigt, mangler jeg dog stadig at forstå, hvorfor vi oplever en fedmeeksplosion i Danmark, der som bekendt er et af de mest lige lande i verden. Mere økonomisk omfordeling, som tydeligvis er professorens underliggende motiv for sin konklusion, kan simpelthen ikke være svaret. Jeg anerkender, at ulykkelighed kan være en af grundene til at visse mennesker overspiser, hvilket gør dem fede. Måske kunne det være relevant at spørge sig selv, om ikke netop kulturmarxismens værdiligegyldighed og socialismens tiltag for at bortsprænge velafprøvede og sunde, sociale konstruktioner såsom familien, kan bære noget af skylden? Tryghed finder man ikke blandt offentligt ansatte paveskranker på et socialkontor, der har åbent på hverdage mellem 11 og 13, uanset hvor mange kolde kontanter, de har mellem hænderne. Tryghed finder man i nære, personlige relationer, i familien og gennem arbejde og glæden ved at tage ansvar for ens eget liv.

Kom så i gang, tykke.

13 kommentarer:

Knetekyllingen sagde ...

Bitter Blog?
Nærmere "Politisk korrekt Blog":

"Jeg anerkender, at ulykkelighed kan være en af grundene til at visse mennesker overspiser, hvilket gør dem fede."

Kun hipster-radikal i fodformede finder behov for at nuancere og helgardere sine synspunkter.

Bob Glitter sagde ...

Pointen er, at de fede selv skal grave efter grunden til, at de spiser. Det er naturligvis maden, der gør dem fede.

Jeg er enig i, at det lyder blødsødent. Militærlejr vil under alle omstændigheder være den bedste løsning.

Anonym sagde ...

Måske dit bedste indlæg nogensinde, Bob...

Anonym sagde ...

"Fedmeforskeren" må enten være bekymret for de fremtidige midler til forskning, eller også har han været på feltstudier. Han er jævnt lapset at se på.

Anonym sagde ...

Super Size Me såkaldte emperiske studie var altså endnu et falsk Hollywood fatamorgana.

Anonym sagde ...

Ang. at skyde skylden for ens fedme på andre:
http://www.youtube.com/watch?v=f2um2WRAqQQ

Casper sagde ...

Det kunne også være interessant at få BMI-tallet på den forsker... Nok ikke under 30 :-)
Nytilkommet læser af bitterblog, men jeg er vild med det! Mere mere mere! :-)

Unknown sagde ...

http://www.youtube.com/watch?v=GFYSXwoO-PY#t=8m44s

"Så snupper jeg lige en vingummi"

HYKLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sagde ...

Flittig læser af bloggen her må lige uddybe, at TIAS (Thorkild IA Sørensen) udgav sin første artikel om den teori for langt over 20 år siden - og har svjv ikke forsøgt at skyde skylden på hverken Fogh, Løkke eller liberalisme.

Som jeg kender TIAS er han vist blevet alvorligt fejlciteret med det formål at kunne underbygge en journalists synspunkt.

Bob Glitter sagde ...

Casper: Velkommen til. Der ligger over 250 yderst relevante indlæg på bloggen.

Anonym@16.58: Som jeg skrev i indlægget, vil jeg også helst tro, at han er fejlciteret.

Unknown sagde ...

Folk skal have en undskyldning for alting. Sørgeligt men desværre sandt.
Du bliver linket til alle min ven. Bob rules

Ditte Geisha sagde ...

Til Bob Glitter og alle de andre liberale kvindehadere herinde!

Jeg har netop foretaget en struktur-marxistisk analyse af min egen og mine kollegers afføring, og det fremgår klart at vore kostvaner er underlagt en neo-liberal magtdiskurs, der tvinger alle os med den højeste moral og den fineste indsigt (men ikke afføring) til at drikke alt for meget caffe latte og spise uanede mængder spelt.

Personligt ville jeg ønske, at også vi ædle mennesker kunne slå os løs med lidt fransk nougat og økologisk lakrids til Borgen søndag aften. Men grundet jeres hadske tone, som forpester hele den offentlige debat er vi (og vore sarte ringmuskler og hårdt pressede toiletter) nødt til at dulme den humanistiske psyke med fair trade-bønner og alt for grove boller.

At I kan være det bekendt!! FØJ!

Anonym sagde ...

Jeg skal snart til at undervise i sundhed og filosofi. Dit indlæg her vil blive massedistribueret blandt mine elever.

TAK!!!