fredag den 17. august 2012

Negerindlægget

Dette indlæg handler ikke om negere som sådan, for vi ved alle, hvad en neger er. Nej, det handler om betegnelsen "neger", som koster mig følgere hver gang, jeg anvender den. Dog gav mit tweet om netop dette forhold mig faktisk tre nye følgere, så måske har jeg bare brugt ordet for lidt? Nej, jeg vælger at tro på mine tidligere erfaringer og på de kommentatorer, som protesterer.

Indlægget skal ikke ses som en undskyldning, selvom jeg nu pointerer, at jeg ikke lægger noget ondt i ordet "neger". Da jeg var barn, blev vi altid glade, når vi fik serveret negerboller fra firmaet Sambo, der dog skiftede navn til Samba af politisk korrekte årsager. De hed også engang negerkys, men det var da mine forældre var børn. Vi havde også en labrador, der altid gøede, når den så en neger. Det fandt vi ret morsomt. Især fordi den jo selv var sort.

Ud over glæderne forbundet med ordet "neger" er der også det rent praktiske. Når man har fået stjålet sin bil, er det lidt besværligt at skulle henvende sig til betjenten med:

"Goddag, hr. betjent. Han kørte den vej. Ja, min bil er en Opel Manta. Tyven har ... øhhh ... krøllet hår, jeg tror nok, det var mørkt, hvis ikke helt sort. Han havde ret store næsebor og fyldige læber. Jeg ville sværge på, han havde rød læbestift på, hvis det ikke lød så absurd. Ja, faktisk lignede han en gorilla."

Så er det lidt nemmere og hurtigere at sige:

"Han kørte den vej i min Opel Manta. Det var en neger."

(Ovenstående eksempel er naturligvis taget ud af den blå luft. Jeg har aldrig ejet en Opel Manta, desværre.)

Med andre ord ligger det praktiske i det rent identifikationsmæssige. Så længe negere er en væsentlig minoritet i Danmark vil det altid være nemmere at betegne et individ som "negeren". De politisk korrekte læsere kan glæde sig over, at deres radikale politikere er i fuld sving med at masseimportere negere, så det ikke længere bliver hensigtsmæssigt at bruge betegnelsen. Jeg har endda bevidnet nogle røde/radikale venner på Facebook juble over en nyhed om, at der ikke længere er efterspørgsel på hvide, blåøjede mænds sæd i sædbankerne. "Tag dén, Pia", skrev de, mens de fejrede deres egne geners forsvinden. Men de er jo også så gode og slet ikke racistiske eller generaliserende.

Det morsomme er, at jeg aldrig har oplevet en neger, der blev fornærmet over at blive kaldt "neger". Det har altid været nogle af de liljehvide, hvis overlæbe strammedes, idet deres sarte ører opfattede lyden af min stemme. Jeg har hele tre negere i min omgangskreds. Okay, den ene kender jeg ikke mere. Han var spejderleder og plejede at vække os om morgenen ved at daske os i ansigterne med sin enorme penis. True story, der nok ikke var gået i dag. Den anden træner jeg med. Han er en flot fyr, og jeg er misundelig på hans muskler, der vokser, bare vægtstængerne er inden for en radius af ti meter. Den sidste er klogere end mig selv og de fleste af mine andre venner, og jeg tror ikke, det har noget at gøre med, at han kun er halvneger. Desuden har han rytme af en anden verden.

Nu kunne jeg, som jeg så mange gange før har gjort mod de altid dobbeltmoralske røde, spille djævelens advokat og spørge mig selv: Hvorfor går jeg så ikke hele vejen og bruger ordet "nigger". Dér fik jeg mig! Ordet "nigger" skurrer simpelthen i mine ører. Måske er det et spørgsmål om, hvornår jeg blev født, og på samme måde kan der være yngre mennesker, som finder "neger" anstødeligt i dag. Men nu er det sådan, at jeg kan huske, dengang "neger" ikke var anstødeligt og at det udelukkende blev det, fordi nogle liljehvide radikale besluttede sig for det. Det var jo ikke negerne, der blev sure. Det var de fine, hvide selvhadere, der blev stødt.

Og helt ærligt: Jeg har ikke tid til konstant at gå rundt og sørge for, at jeg ikke træder overfølsomme individer over tæerne. Først måtte de ikke hedde "nigger", så ikke "neger" og nu må de gudhjælpemig heller ikke kaldes "sorte". Jamen, så må jeg jo prøve at kalde min kammerat for "afro-amerikaner", selvom han kommer fra Beder. Eller hvad med gangsta' eller rappa' eller sugardaddy eller hvad de nu samler op fra fjernsynet. For de består vel - ligesom alle andre menneskegrupperinger - af 95% idioter.

Ud over alle deres fysiske egenskaber beundrer jeg også negrene for, at de ikke er hipstere. Jeg har i hvert fald aldrig set en neger-hipster. Tværtimod har jeg set en neger, der smadrer en latterlig, overflødig hipsternars "kunst"-show:Fantastisk stil. Fortsæt på den måde, og så kalder jeg dig til enhver tid netop dét, du ønsker.

15 kommentarer:

Lars Kristensen sagde ...

Er dine ører rene efter en skuren, eller er de generede af en skurren :-)

Bob Glitter sagde ...

Fixed.

Anonym sagde ...

Behold! A crew of negerhipsters: http://api.ning.com/files/nkZDvPmceWUylsl*ri0wPVJRQ9wNyxT2jHwI152wtyRMDLGfIblyT63yb99IzvD0R7FANcA8Rq7PdbrEX9JJdgC0U9WI1Ekz/kanyewestentourage1.jpg

Bob Glitter sagde ...

Tænkte det sgu' nok. Det var derfor, jeg ikke googlede det.

Allan P. sagde ...

Eller når kommentatoren til en boksekamp mellem en sort og en hvid bokser forklarer hvem, der er hvem ved at beskrive farven (farverne) på deres shorts.
For tænk han bare sagde hvem, der var den sorte og hvem, der var den hvide, ville han sidde på Jobcentret inden han kunne nå at sige afroamerikaner.

Anonym sagde ...

Det ville have været dejligt hvis negeren kom bare lidt før. Så havde jeg ikke skulle se så meget af det uvaskede røvhuls lorteshow.

Duckysrapping sagde ...

Negerkys er faktisk på listen over udrydningstruede ord

Jan Schoubo sagde ...

Tænk bare på alle de andre ord som har vidt forskellig værdiladning alt efter hvem du spørger: anarkist (modstander af for meget stat eller terrorist med bomber), hacker (dygtig programmør eller kriminel), socialdemokrat (partimedlem eller idiot -tak, Egon Olsen). Selv en bjørnetjeneste ved man ikke længere hvad er...

Anonym sagde ...

"Jeg har endda bevidnet nogle røde/radikale venner"

Du har røde/radikale venner? Fy for pokker!

Bob Glitter sagde ...

Du glemte lige halen "... på Facebook ...", og enhver taber ved, at Facebookvenner hverken er rigtige venner eller blot bekendte.

Men bortset fra det, har du ret. Fy for helvede.

Anonym sagde ...

Ham negeren skulle da have et spark. Jeg er heller ikke meget for gøgleri på gaden, med derfor ødelægger jeg da ikke showet. Ham negeren er i sandhed en nigger!

Anonym sagde ...

Kneegrow?

Anonym sagde ...

Jeg er ked af at skuffe: Men der eksisterer faktisk Hipster Negere.

Joe sagde ...

Lige noget for dig denne uge Bob. Hør sangen specielt:http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/selvsving-95#!/

Anonym sagde ...

Jeg elsker bare, at du mener, at 95% af alle menneskegrupperinger er idioter. Du har noget så ret. Det er så befriende at læse det, da jeg er ved at hænge mig selv dagligt, i et VHS-bånd fyldt med "Vild med dans" og "Kagedysten", i bare frustration over mine latterligt uintelligente og snot dumme medborgere. Jeg glæder mig simpelthen, hver eneste gang, jeg læser om en højresvingsulykke med dødelig udgang.


For det er i 95% af tilfældene en snot dum ung kvinde, hvis gener ikke fortjener videre spredning. Da hun er så fucking uintelligent, at hun ikke kan fatte, at 40 ton jern drevet af 2000 HK, kan være farligt. Personligt holder jeg mig langt væk fra store lastbiler, da jeg jo ved, at de typisk køres af folk med en IQ, der endda er lavere end de fladmaste kvindelige RUC-studerendes.