tirsdag den 12. juni 2012

Statementbrille

Et af de mest anvendte udtryk her på Bitter Blog er "statementbriller". Selvom andre også er begyndt at anvende ordet, bryster jeg mig af, at det er mig, der har opfundet udtrykket for fænomenet, der driver mig til vanvid. Måske ved du ikke, hvad statementbriller er, og i så fald bærer du sikkert et par selv. Kig dig selv i spejlet. Er dine briller bare det mindste for meget, dukker der blot en lillebitte flig af en tanke op og fortæller dig, at de måske ikke passer til dig, føler du bare det svageste stød af flovhed ved at se dig selv med dem, ja, så er sandsynligheden for, at du bærer statementbriller, lige steget til det dobbelte.

Jeg har netop været på ferie, hvor en statementbebrillet person deltog. Han dukkede selvfølgelig op som den første i min gruppe for lige at understrege det faktum, at jeg aldrig bør tage ud at rejse. Han smadrede resten af turen fuldstændigt. Hvert eneste sekund skulle jeg se på hans dumme, prætentiøse briller af gennemsigtigt plastik, der fyldte hele hans grimme bondefjæs. De lignede fuldstændig et par beskyttelsesbriller fra nytårsaften, bortset fra at sidstnævnte er pænere.

Jeg fantaserede om, at ulykker ramte ham. Eller hans kone. Eller et af hans snottede børn. Alt for at hans latterlige, dumme blik bag det frygtelige stelmonster skulle fjerne sig fra mig; han kiggede naturligvis hovent på mig, fordi jeg på et tidspunkt havde anvendt udtrykket "neger". Så kunne jeg så vade rundt med hans fårede, stupide blik klistret i nakken, fordi jeg havde overtrådt en eller anden politisk korrekt moral, der åbenbart strømmer i årerne på statementstel og inficerer enhver bærer.

Jeg ved, han forsøgte at signalere, at han var unik. At han var noget specielt. At han tilhørte en slags elite, og at han i hvert fald forstod det der litteratur, som du ikke forstår og ikke gider at læse. At han var inkluderende og interesseret i fremmede kulturer. Men i virkeligheden valgte han dem, fordi han ikke havde tilstrækkelig personlighed, rygrad og gennemslagskraft til at sætte sig i karakter uden at bære et par værdiløse plastikpinde i overstørrelse på næsen. Han troede, de latterlige briller ville hjælpe. At andre ville se ham som et unikum i stedet for det elendige, cookie-cutter konglomerat af atomer, hans fysiske eksistens udgjorde. Men det gjorde de ikke.

Og ja, jeg kunne vel være ligeglad, men det går i mit pis, fordi jeg på min ferie skulle tynges af denne kraftidiots latterlige, påklistrede attitude. Selv behøvede han kun at se på den, når han gik forbi et spejl, mens jeg skulle lide hvert eneste, lille millisekund af min dyrebare fritid. Efter kort tid ønskede jeg, at hans børn ville dø for hans øjne. Blive kørt over. Eller voldtaget og sprættet op af en eller anden pædofil russer. Bare så han ville begynde at tude, som den tøs han var, og fylde sine briller så meget op med tårevand, at jeg kunne proppe nogle guldfisk i og endelig, omsider få et eller andet praktisk anvendeligt ud af det elendige lort.

Han troede jo, at han var så smart, men jeg bemærkede, at han kom fra Galten, og i Galten kan man allerhøjst være fodersækkebærer. Eller idiotchef for fem idioter, der bærer fodersække, tager speed i weekenden, kører rundt på latterlige scootere og spiller konsolracerspil. Man bor også kun i Galten, hvis man ikke har råd til andet. For eksempel, hvis man bruger alle pengene på åndssvage modestelsbriller, der får enhver rettænkede person til at brække galde op af bare rædsel.

Fuck, ja, jeg hader dem, der bærer statementbriller. Jeg har lyst til at stampe på dem, når jeg ser dem. Knalde en spade i ansigtet på dem. Knuse deres latterlige kranier så deforme, at ingen hornbrille nogensinde ville kunne trække opmærksomheden væk fra den intethed, der lurer bagved. Nej, du laver ikke et statement ved at bære dem. Nej, du bliver ikke klogere. Nej, du ser ikke klogere ud. Nej, du udviser ikke mod. Nej, du er ikke grænsesøgende og eksperimenterende. Nej, du er ikke ironisk. Du ligner bare en stor, dum nar, der er faret vild ved en fastelavnsfest, forklædt som racerkører fra 20'erne eller muligvis en dårlig Crazy Frog, og som fortjener al den tæsk, du ikke får, fordi det så ikke længere ville være meningsløs vold.

Og jeg ved godt, at konen sagde i butikken, at de så smarte ud. Eller at dine venner trykkede på "synes godt om", da du sendte livebilleder på Facebook, mens du prøvede briller. Eller at din hipsteromgangskreds som ikke engang kender dit rigtige navn, fordi du har påtaget dig ironiske "Kjeld", sagde, at de så rigtig fede ud og at det gav dig et fedt udtryk. Eller at de påstod, at brillerne fremhævede dine kreative sider. Men det var kun fordi, de ikke selv skulle bære dem. Og fordi der ikke findes en "kvas-dem-øjeblikkeligt"-knap på Facebook. Og fordi det vil være så meget nemmere at være dig utro, når du går rundt og ligner en retarderet svejser fra Tarm, mens du tror, du er så pissesmart og cool. Og fordi, de forsøger at trøste dig, fordi ingen jævnt begavet kontorassistent fra en Viborgforstad nogensinde har været kreativ.

Skil jer dog for helvede af med det lort. Køb kontaktlinser. Bliv laseropereret. Hvis du ønsker at skille dig ud, så skil dig ud, i stedet for at købe tåbelige briller, som bare understreger din ligegyldighed, almindelighed og mangel på substans. Men jeg kan godt se problemet. Hvad skal hipstere, vandbærere og uintelligente forstadsmænd så få livet til at gå med? Og hvad med alle de bare helt almindeligt homoseksuelle? Jeg ved det ikke. Hvad med at I begynder at skære i jer selv? Så kan alle da se, at I bare er opmærksomhedshungrende nuller og selvfede tabere, hvis virkelige indtryk på omverdenen bør måles i myggemålestok.

Men Bitter Blog vil hjælpe. Angiv din statementbeberillede nabo, kollega, kone, forælder eller barn. Send mig deres e-mail adresser sammen med en kort beskrivelse af deres problem, og Bob Glitter skal sende disse prætentiøse penisgnubbere en personligt tilrettet opsang om, hvordan de er blevet anonymt anmeldt for at bære grimme briller, der ødelægger deres venners og families hverdag. Og ja, jeg er pisseligeglad med, om nogen vil kalde det mobning eller chikane. Jeg gør det alligevel. For det er en hjælp i stil med tvangsmedicinering. Og for helvede, hvor I trænger til det.8 kommentarer:

Anonym sagde ...

perfekt

Anonym sagde ...

Åh, ja.

Jeg drømmer om en stor maskine, som kan lave den slags selvfede ligegyldigheder (og deres 3-farvede acetatbriller) om til nuggets.
En gigantisk nuggets maskine, der minut for minut tager hundredvis af hipstere, socialdemokrater (hvis der stadig er nogle tilbage?), negere og politisk overkorrekte know-betters.

Bagefter fodrer vi deres børn med den friturestegte masse, så de på den måde fortærer deres eget ophav.

En smuk tanke.

Lone sagde ...

Kære Bob.
Det er ikke fordi jeg er uenig i din meget konstruktive kritik af 'statementbrillen', for jeg hader den også uden egentlig at vide hvorfor. Jeg synes også at du skriver fantastisk, men jeg tænker ofte på hvor sørgeligt der må være i dit hoved, hvis en statementbrille kan ødelægge din ferie. Så får jeg lyst til at kramme dig og sige til dig at det hele nok skal gå og at stakkels Kjeld nok ikke bærer de briller for at genere dig, men fordi han er slave af hipsterkulturen. Det jeg mener er, at al din galde måske kunne bruges på en mere konstruktiv måde. Måske skulle du prøve at sige din mening til Kjeld, det kan jo være at han bare vildt gerne (idet han jo var så inkluderende) ville høre din mening om hans statement. Den samtale så jeg gerne gengivet her på bloggen. Det kunne være interessant.
Lone (Lone er ikke ment ironisk. Det hedder jeg faktisk.)

Bob Glitter sagde ...

Lone: Nu er du jo kvinde, og så er det klart, du forsøger dialog selv i håbløse tilfælde.

Hipstere er rod- og sjælløse, dokumenteret dybt psykisk syge mennesker, der er blevet svigtet af deres forældre på en eller anden måde. Typisk gennem incest.

De forstår intet, forsøger blot at skabe sig en ironisk overflade til deres hule indre, netop fordi de ikke kan forholde sig til noget dybere jævnfør forældrenes svigt, og dialog er fuldstændig overflødig. Kun rå, meningsløs vold virker, selvom det desværre mister sin meningsløshed, når det går ud over hipstere.

Anonym sagde ...

Ifølge Amnesty International voldtages op til 16.000 kællinger hvert år i Norge :

http://www.dagbladet.no/2012/06/13/nyheter/voldtekt/politi/henleggelser/22078101/

Det er mange :

16.000 årlige voldtægter gange kvinders gennemsnitslevealder (83) = 1328000 voldtægter divideret med antal kvinder i norge (4700000/2) = 56 %

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/no.html

Ja, voldtægtsraten er nu så høj, at tendensen svarer til, at op mod 56 % af kvinderne i Norge bliver udsat for voldtægt i løbet af deres liv (statistisk fremskrevet set.)

Det fortjener de dumme kællinger, inshallah, de som ikke ville tage imod vor dawaa!Hvad synes du? Du er måske fraskilt, betaler 2 x børnepenge = 3.000 om måneden, ser dine deprimerede unger hver 2. weekend (og de er iført hipster- eller hiphoptøj, og drengen er en computerspillende svans, og pigen er ikke analjomfru længere.) Det var din kone, som ville skilles. Hun klarer det udmærket nu med offentlig støtte oveni et kommunalt job. Din skat betaler det hele, men du selv er bundet på hænder og fødder. Kan du sætte foden ned? Du kan på ingen måde gøre noget. Derfor føler du dig nedslået. Det har du også grund til. Men hvornår dirigerer du vreden og skuffelsen ud, der hvor de retmæssigt skyldige står? "Ahh, øh, jeg er da ikke vred eller nedslået." Nej, det er fordi du ingen testikler har, og hele din eksistens er en selvfornægtelse for at skjule dette for dig selv. Julius Evola siger os, at havde mænd dog ikke en sådan svanset karakter, så ville kvinder hverken have haft mulighed for eller et ønske om at opføre sig så amoralsk, som de gør. Han bemærker også, at det juridiske system i Amerika er skruet sammen således, at kvinder aktivt spekulerer i at opnå den økonomiske gevinst ved skilsmisse ... noget af en spådom, der er gået i opfyldelse for Danmarks vedkommende.

Tænk på, at disse hundredetusinder af voldtagne kvinder selv har valgt at leve en løsagtig tilværelse og at fraskrive at leve i et harmonisk forhold med en mand. De skulle absolut ud og traske rundt stangstive midt om natten.

Hvis man går ind i byen eller til en fest, og venter indtil alle de fulde kællinger skal hjemad, så kan man få dem til at gå med sig hjem uden de hverken vil have betaling for det eller kærlighed. Kan det ikke være ligegyldigt, om sådan en kvinder føder et barn til en voldtægt, eller om hun bliver en engangsknaldsmor, som føder en dejlig hiphopper, som bliver af samme karakter som den zumbadansende og bongotrommende fader.

Bjarke sagde ...

Bob, dit link til statementbrille er fremragende. En velpladseret google-reklame i søgeresultatet førte til http://www.louisnielsen.dk/tilbud-og-kampagner/Kompletpris-andet-par-0-kroner/?gclid=CNiYq7TdzrACFYsvmAodwFU4Wg
Er dette en statementbrille?

Bob Glitter sagde ...

Bjarke: Ja, det er uden tvivl en statementbrille - dog bestemt ikke det værste tilfælde, jeg har set. Det forværres dog af, at pretty boy ville bruge dem uden styrke.

Anonym sagde ...

Hej Bob. Du kan jo starte med at sende en mail til Eva Joly...! Jeg mistænker hende dog for, inderst inde, egentlig at gøre grin med statementbrillesegmentet AKA speltsegmentet.
Tak for dine månedlige kopper kaffe iblandet relevante mængder kynisme, sarkasme og ironi.