fredag den 29. juni 2012

Finn fejlen

For nylig kunne man læse et læserbrev i Ekstra Bladet, hvis man da kan kalde idiotgylp for læserbreve. Dette tilfælde var dog mere end almindeligt debilt, da det kom fra en efterlønner, der har den opfattelse, at det i forbindelse med skattereformen er ham, der skal "betale" for andres skattelettelser:


Verdensopfattelser som den, Finn Larsen demonstrerer, får mig til at ønske, at USA bare atombomber os. Den 4. juli vil vel være en passende dag. Jeg kan dårligt tro, at nogen kan være så uintelligent som Finn. Men okay, politikerne fra venstrefløjen bombarderer os med lignende forvrængninger dag efter dag. I hvert fald, når de ikke har travlt med at stå og flæbe over, at de for første gang i livet er blevet stillet til ansvar for noget.

Det burde ikke være nødvendigt, men nu forklarer jeg lige, hvordan tingene hænger sammen: Finn kommer som efterlønner eller som modtager af enhver anden overførselsindkomst ikke til at betale. "Nej, det ved jeg godt," siger du, "Han kommer til at modtage færre penge." Men det passer ikke. Faktisk kommer han i fremtiden til at modtage flere penge, dog ikke lige så mange, som han ville have modtaget før skattereformen. Fat det dog. Det er umuligt at "betale for" andres skattelettelser, da en skattelettelse blot er det forhold, at skatteyderen retteligt må beholde flere af sine egne penge. Ja, det chokerer de fleste danskere, men du ejer faktisk dine penge, før staten gør.

Enhver socialkonstruktivist må fryde sig over, at Nyrup indførte skattebetaling for modtagere af overførselsindkomster for at skabe den illusion, at vi er fælles om at holde samfundet i gang. Det har nemlig ledt til, at svaghjerner som ovennævnte Finn tror, at han yder noget til samfundet ved at betale skat af sin overførselsindkomst. For han "betaler" jo også, ikke? Jo, på nøjagtig samme måde som hvis dit forkælede barn betalte husleje af de lommepenge, du giver det. I virkeligheden yder disse snyltere altså absolut intet. Intet. Alligevel føler de, at deres brok er retfærdiggjort.

Jeg er realist. Jeg er klar over, at efter socialismens tunge invasion i 70'erne, er taknemmelighed udelukket i vores lille samfund. Socialisterne tog ansvaret fra familierne og lagde det i staten. Ingen må føle, at de skylder nogen noget. Tværtimod skal man bare gøre som man vil, uanset hvad det koster andre. Det er dette, socialisterne kalder "frihed". Som resultat er taknemmelighed forældet, omdannet fra dyd til synd, og derfor forventer jeg ikke at møde den fra socialklienter. Men nu de slipper for det tunge, besværlige ansvar at takke andre for at knokle røven ud af bukserne for, at de kan slappe af, hvad føler iglerne så egentlig inde i sig selv?

Burde man ikke som syg eller som Finn, der bare ikke gider yde mere, glæde sig over, at man bor i et samfund, hvor der er mulighed for at få understøttelse til et, når det kommer til stykket, ret rigt liv? Åbenbart ikke. Man skal tydeligvis brokke sig over, at man ikke får mere og mere og bruge al sin tid på at undersøge, hvordan man suger mest muligt ud af kassen. Hold kæft, hvor er det ynkeligt. Som om det ikke var nok at være førtidspensionist og trille i cirkler omkring det lokale bibliotek hver dag på sin motoriserede trehjuler, indtil man er så fuld at man ryger ud af kredsløb, så nedgør man tilmed sig selv ved bare at klage og kræve mere og mere. Og ovenikøbet - ligesom Finn - anklage skatteyderne for at være usolidariske og påstå, at man betaler for dem.

Jeg ved godt, at når man tillader sig at kritisere førtidspensionister, så begynder de alle sammen at klirre harmdirrende med Krudtuglerne i muleposerne. Jeg er skide ligeglad, for jeg ved godt, mange af jer faker. I sidder og putter med jeres selvopfundne, indbildte diagnoser såsom fibromyalgi, grådlabilitet og depression. Der er ingen anden forklaring. Jeg nægter at tro, at ægte syge vil være så grotesk utaknemmelige, som I er. Det må bunde i skam og en skræk for at jeres luksusliv bliver taget fra jer. Ja, luksus, for hvis man snylter uden en ægte grund, kan ethvert tilskud klassificeres som luksus.

Der burde ryddes op i jer. Uanset, at det ikke kan betale sig, for I dør jo snart alligevel. Heldigvis. Det er da den eneste glæde, man som skatteyder har: At man som arbejdende, nogenlunde ansvarsfuld person med tanke på sit helbred stadig tager løbeture som 55-årig, mens I sidder lænket til iltapparater, der som enorme blæksprutter omfavner og borer deres slangetentakler ind i jer. Og så lider I, tak Gud, en klam og ækel død. Fordi I ikke gad tage ansvar, og fordi I mistede al selvrespekt og lyst til at opretholde livet, da I overlod arbejdet til os andre og bare brokkede jer i en lang, uendelig dødsspiral.

Åh ja, kom bare med den sædvanlige: Du skulle selv prøve at komme til at lide af en af vores utallige sygdomme. Ja, ja, fint, men I er ikke hellige, bare fordi I er syge. Alligevel har jeg efterhånden indset, at jeg må indgå kompromis med nogle af de mere moderate af mine meningsfæller. De syge kan nok ikke aflives umiddelbart efter diagnosen er stillet, men i det mindste kan man vel begrænse livsvarig førtidspension til dem med sklerose, muskelsvind eller skizofreni, hvoraf medlemmerne af sidstnævnte gruppe er de eneste, der er berettigede til at brokke sig, fordi de i forvejen er tossede. Resten af jer kan kraftedeme da sagtens bore hundrede røvhuller på gyngehestefabrikken om dagen.

Og ja, jeg ved godt Finn ikke er førtidspensionist. Men mon ikke han inde i sig selv godt ved, at han kunne yde mere. At han egentlig skammer sig over sin ynkelige, selvvalgte dovenskab i sin tredje ungdom og derfor lader det gå over sine velgørere? Det er fint, Finn, bliv du siddende på helårscampingpladsen i dit grimme, grønne 70'-er fortelt og skriv stupide læserbreve hver formiddag indtil kl. 11.18, hvor du har kævlet så mange tyskerdåser. at du ikke længere kan se lige. Og hvis du har brug for gratis "tandpleje", kan du vel vralte op på pladsens cafeteria, finde et slagsmål og få ryddet overmunden af en af de andre, alkoholiserede tabere. Du har fortjent den skæbne. Og du behøver ikke engang takke mig.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Bob Glitter 4 president!
Seriøst jeg stemmer på dig når nu Venstrefløjen er kollapset efter næste valg her næste gang der skal laves finanslov.

Anonym sagde ...

Amen

Har forøvrigt fundet fejlen:
"Det må bundet i skam og en skræk for at jeres luksusliv bliver taget fra jer. Ja, luksus, for hvis man snylter uden en ægte grund, kan ethvert tilskud klassificeres som luksus."

Bunde skal der stå, ikke bundet. Bundet, det er det de fortjener, men som vi er.

Hvis ikke det var fordi det ville være imod min livsindstilling at sige sådan, ville jeg kalde det et Freudian-slip. Der sagde jeg det alligevel. Måske er jeg skabshumanist.

peder.moller sagde ...

Juhuu!
Bob banker hovedet på sømmet med sin vanlige pen; pokkers skarp i den ene ende og Dolph-bat i den anden.
Velskrevet humor der udstiller absurditeten er nok bedste håb for at dem, der er ved at ane at SSF er utroværdige som bare pokker, ikke forvilder sig ud til EL, men i stedet begynder at begribe hvad der egentligt er i vejen med SSF.
Tak Bob!

frankdux sagde ...

Intet andet end perfekt.

I say, bring back the Circus Maximus
For starters
Unless these weeds are dealt with
They'll poison everything
They are poisoning everything
We need a gardener
A brutal gardener
A thorough, thoughtful gardener
An iron gardener

Whatever happened to Vlad the Impaler?
Where's Genghis Kahn when you need him?
Or Roi d'Ys?
Ayatollah Khomeini?
Adolf Hitler?
Benito Mussolini?
Nero?
Diocletian?
Kitchener?

Come back!
Come back!

Anonym sagde ...

"Han kommer til at modtage færre penge." Men det passer ikke. Faktisk kommer han i fremtiden til at modtage flere penge, dog ikke lige så mange, som han ville have modtaget før skattereformen... er det ikek elvmodsigende?!

Bob Glitter sagde ...

Anonym@15.00: Nej. Lad os tage et eksempel:

En person på overførselsindkomst får i 2012 10.000 kr. Lad os sige, at den var sat til at stige med 10 %. Så skulle personen i 2013 få 11.000 kr.

Så kommer der en skattereform, der begrænser stigningen til 5 %. Så får personen i 2013 10.500 kr, altså færre end før skattereformen men stadig mere end nu.

Bjarke sagde ...

Man skulle tro at Özlem Cekic har læst dette indlæg.
Hun har lige skrevet flg. sin facebook-væg:
"Men jeg kan ikke som SFer stemme for en aftale, hvor arbejdsløse, efterlønsmodtagere, førtidspensionister, handicappede og syge skal betale for skattelettelser til de velhavende."
Jeg ville sendt link hertil i hendes kommentartråd, men det er åbenbart kun hendes fb-venner der kan kommentere ;-)

Anonym sagde ...

Øøøhm, jeg er bestemt ikke venner med Ödzel og jeg kunne godt læse denne forfærdelige side...
http://www.facebook.com/pages/%C3%96zlem-Cekic/47520761764

Men lad være hvis I ikke har blodtrykssænkende medicin i nærheden...

ETISKE BANKER er kun nationaliserede banker... FUCK OFF!