onsdag den 22. februar 2012

Mein Herz brennt

Jeg har netop misbrugt en halv promille af firmaets farvepatron på at printe to Rammstein billetter ud på et par af firmaets A4-ark. Så tror du nok, at jeg glæder mig til aftenens koncert i Herning. Men det gør jeg ikke. Faktisk tror jeg, det bliver den ringeste koncert, siden jeg dukkede fuld op til Clawfinger i Ridehuset i Aarhus og blev mødt af en dårligt udprintet aflysning, der var blevet tapet på døren. For jeg er allerede irriteret. Ikke kun på alle bønderne, som jeg tidligere har beskrevet, men på alle de andre koncertdeltagere.

Jeg så Rammstein i 1998 på Roskilde Festival, da de overtog Orange Scene efter at Marilyn Manson havde meldt afbud. Koncerten overraskede alle. Undtagen mig og nogle stykker andre, der allerede kendte deres musik. Ah, tænker du, han er sådan en hipstertype, der står med korslagte arme i en lille klike i hjørnet og bliver sur, hvis andre opdager den fantastiske musik, han har interesseret sig for i et stykke tid. Han er en snob. Nej, det er jeg ikke.

Men for Guds skyld, jeg har lige fået en opringning fra min kristne ven, som ønsker mig en god koncert og fortæller, hvordan han gerne ville tage med, hvis han bare havde nået at få billet?! Desuden skal hans moster og min mors nabo også med!? Hvilket af følgende grunde er kilder til min grænseløse irritation:

  1. De er ikke andet end stupide flokdyr, der som radikale cafevælgere blot følger tidens trend ...
  2. ... for de opfører sig om om, de er virkelige, dedikerede fans af Rammstein ...
  3. ... hvilket de overhovedet ikke er. De kan ikke engang nævne navnet på et af deres numre.

Kunne jeg så ikke i det mindste glæde mig over, at den musik, jeg kan lide, bliver bredt ud til et større publikum? Jo, det kunne jeg, hvis ikke det var fordi:

  1. ... jeg allerede i ti fucking år har gjort opmærksom på Rammstein og konstant er blevet latterliggjort af de selvsamme idioter, der nu lader som om, de er dedikerede fans, fordi The Voice har tilladt dem det.
  2. ... jeg stadig tvinges til at høre Loveshop eller Peter og De Andre Kopier hver eneste, skide gang jeg er til fest eller komsammen hos de pågældende "fans", fordi de alligevel synes det Rammstein nummer, jeg satte på, var for hårdt.
  3. ... de pågældende fans stadig fortsætter med at latterliggøre mig, når jeg fortæller om andre bands ...
  4. ... som de om tre måneder sandsynligvis dukker op til koncert med, mens de lader som om, de altid har syntes, det var fedt og tvinger mig til at betale dobbelt billetpris, fordi lortebandet nu tror, de er skide vigtige og dygtige.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sammenligne med for at mase en form for forståelse ind under jeres latterlige fladnakker. Måske er det som at være konfirmand og opleve sine forældre, der i overbeskyttelsesvanvid er fulgt efter en på Blå Mandag, gå amok til tidens popnumre på sodavandsdiskotekets dansegulv. Eller måske er det som at være stabil kirkegænger og pludselig opleve, at ens kætteriske naboer vælter ind i hobevis i kirken søndag formiddag, mens de skriger "Jeg har set Jesus" og slår sig selv i hovedet med deres nyindkøbte, guldrandede, aldrig åbnede bibler.

For helvede, jeg håber, der sker en voldsom pyroteknikulykke i aften, så vi får ryddet lidt op i alle jer tåbelige nokkefår. Så kan jeg - måske - få en god aften.

9 kommentarer:

Knetekyllingen sagde ...

Rammstein er for bøsser og andre socialdemokrater.
Vælg selv den kategori, der bekommer dig bedst.

Scarlet P sagde ...

God koncert Bob, pas på du ikke bliver trampet ned af pøblen.

http://www.youtube.com/watch?v=yfpcxU2DK-E

Anonym sagde ...

Kan du ikke bare sælge dine billetter til ham din kristne ven?

MCL sagde ...

God fornøjelse i Herning. Bare rolig, man kan sagtens kende de rigtige fans, da de ikke bare rokker med, men skråler med.

Bob Glitter sagde ...

Anonym: Jo, men han vil jo ikke købe dem, hvilket blot understreger min pointe. I øvrigt findes der en del på Den Blå Avis, så hvis han virkelig ville ...

Men som Scarlet P's udmærkede video siger: "You don't mean it ..."

MaOP sagde ...

Jeg føler med dig Bob. Igår i Forum stod jeg ved siden af en flok hipstere, som tydeligvis vis brugte mere tid på at tage billeder af alt, alle og hinanden, med deres alt for dyrt indkøbte Iphones, end at deltage i selve koncerten. (Sikkert kun for at kunne vise billederne til næste parmiddag, med Tina Dickow rablende i baggrunden.) Jeg gjorde selvfølgelig mit til at skubbe, på strategisk rigtige tidspunkter for at forpurre konceptet, men uden held..

Jan sagde ...

Bob har endelig ramt loftet for nørdhed.. Har du fået et traume over at de seje drenge drillede dig i skolen fordi du ikke kunne sparke til en bold og dit lange hår og kiksede Iron Maiden T-shirt fik nørderne til at byde dig op til dans?

Så Bob, klip dit hår og bliv ved at med bage på hende den kiksede i receptionen!

Anonym sagde ...

Kære Bob, som talt ud af mit hjerte, fra en som ikke har forspildt en eneste chance, for at udbrede det tyske rock-evangelium.

Anonym sagde ...

Her kan man se Rammstein smurt ind i glidecreme, og hvor de wrestler med bodybuildere på en sensuel måde :

http://www.youtube.com/watch?v=KkAhTM1ImAc&feature=related

(Det er nok noget, der kan omvende modedronningen Betajan til at lytte til rockmusik.)