torsdag den 20. oktober 2011

100% røvhuller

Occupy Wall Street er åbenbart kommet til Danmark. Ikke, at jeg har lagt særlig meget mærke til det, men jeg kigger i en avis nu og da, når min livslede trænger til et pift. Jeg har ikke lavet research, for det er ikke nødvendigt. To sekunders TV-avis fortæller mig alt, hvad jeg har behov for. Derefter leder min logiske tankegang mig præcis til, hvad Occupy Wall Street er: Noget socialistisk skrammel. Det bærer samtlige kendetegn:

1) De forsøger at give indtryk af, at folket står bag initiativet. 99% for at være mere præcis.
2) Der står tilsyneladende helt almindelige mennesker bag. Dette huskes også fra Bedsteforældre mod Blege Børnebørn, undskyld, Bedsteforældre for Asyl, hvis navn ikke umiddelbart afspejler, at bagmændene stort set er røde terrororganisationer.
3) De hader mennesker, der har penge.
4) ... men de vil selv have pengene, helst uden at gøre noget, bortset fra måske at ødelægge noget ejendom eller bombe nogle civile.
5) De har intet realistisk alternativ til det, de kæmper imod.

Når jeg kigger på fordelingstallene 99% mod den ene procent, som tilsyneladende har forholdsvis mange penge, hvilket sikkert ikke er faktuelt forkert, så dukker et par tanker op i mit hoved. For eksempel, at de fleste af de 1% garanteret lever i vestlige, demokratiske lande, som igennem adskillige århundreder har udviklet sig til frie samfund gennem hårdt arbejde og krige, som efterlod rygende bunker af menneskelig lidelse, og gennem gruopvækkende diskussioner med Zenia Stampe-lignende hystader for netop at bevæge sig væk fra det, som bagmændene bag Occupy Wall Street i virkeligheden står for. Og hvad med det selvgivne faktum, at de 99% andre måske får for mange børn?

Men det værste er, når jeg i en sen nattetime møder mine dæmoner og måske finder en smule sympati frem for Occupy's principielle sag. Det frygtelige, når jeg for sjette gang på en dag har set Amistad og leet mig i søvn efter at have pudset mine nazi-memorabilia og om natten skrider fra drømmens mareridt til det vågne mareridt med et skolepigeskrig og opdager, at der nok kan være noget retfærdigt i sagen ... hvorefter jeg intet andet ser end blot hykleriet. For eksempel på denne side, hvor (påståede) medlemmer af de 1% kan poste billeder af erklæringer om, at de "står med de 99%".

Så optræder de der. De rige, gode mennesker, som har gjort det helt fantastisk menneskelige at skrive noget humanistisk ævl på et gammelt stykke papir og taget et billede af det med deres forpulede iPhones. Flot! Jamen, det er så flot. Hvad med at gøre noget i stedet? Men nej, for det er ikke det, der er meningen. Meningen er, at de nu optræder som gode mennesker og kan poste det på Facebook, så alle vennerne kan se, hvor fantastiske de er. Og hvis det pisser svinekonservative mor og far af, er det jo bare en ekstra bonus.
Hvad med rent faktisk at indbetale noget mere skat i stedet for at bede om at blive beskattet på et papskilt, ikke engang en dysleksipædagog kan læse? Nej, for disse mennesker placerer ikke deres penge, hvor deres mund er, for at fordanske et godt, amerikansk udtryk. De mener det ikke, ligesom alle herhjemme der tilsyneladende gerne vil betale mere i skat. Man kan bare tage et blik på hvor meget, der er røget ind på statens frivillige skatteindbetaling: Efter de første ti måneder stod der i alt 62.956,41 kroner. Jeg må sige, at det beløb ikke er repræsentativt for den mængde do-gooders, der optræder bare på min Facebook oversigt.

Ud over, at de lige får ophøjet sig selv til Retfærdighedens Helgener, har deres ligegyldige, knap nok symbolske handling også den vigtige hensigt at få alle os andre til at føle os som dårlige mennesker. Jeg har et andet forslag, I humanisthyklere. Hvad med at prøve noget andet? Hvad med at prøve med noget ærlighed i stedet? Det ville klæde jer. Hvad med at poste et billede af jer selv og denne tekst:12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hørte i morges i radioavisen - i øvrigt på vej på ARBEJDE - om 25 forkølede "aktivister" siddende på Rådhuspladsen, udtale: "Vi er mange!" - de var som sagt 25... Men den er klassisk, de få utilfredse maler et billede af de er ååhh så mange og medierne æder den råt.

kjensen sagde ...

Og hvad er det for en arrogance de udviser ved at påstå at de repræsenterer alle 99%?

De er som Rokokkoposten (http://rokokoposten.dk/2011/10/15/kapitalismen-knaekket-af-taktfaste-rab-og-indignerede-skilte/) skriver:
“Det, vi ønsker, er noget andet. En styreform, som er virkelig sej og anderledes, og som gør os mætte, tilfredse og økologiske. En styreform, hvor man holder spontane gadefester med sej musik, og hvor der måske endda er plakater af Banksy.”

Jan Daniel Andersen sagde ...

1% telling the 99% to fuck off.

Anonym sagde ...

http://www.youtube.com/watch?v=pj-KTGRs-wk

Anonym sagde ...

http://www.youtube.com/watch?v=pj-KTGRs-wk

Christian Nielsen sagde ...

99% indrømmer altså i fuld offentlighed, at de er uduelige og ikke kan skabe noget der er værd at eje.

Et beskedent 'Hurra' for at der trods alt er 1% tilbage, der ikke har give op og kan skabe værdi i samfundet.

F sagde ...

Fra forordet af den fantastiske bog Parliament of Whores af P.J. O'Rourke:

"Not long after Andy and I met, we were driving down Pennsylvania Avenue and encountered some or another noisy pinko demonstration. "How come," I asked Andy, "whenever something upsets the Left, you see immediate marches and parades and rallies with signs already printed and rhyming slogans already composed, whereas whenever something upsets the Right, you see two members of the Young Americans for Freedom waving a six-inch American flag?"
"We have jobs," said Andy."

Bingo.

Anonym sagde ...

Goddag med dig *sms* (:

Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

Knus Lise

angryton sagde ...

Hovedet på Sømmet, Bob!

Jeg ville egentlig gerne at der var en side hvor jeg kunne melde mig som en af de 99%, og forhåbentlig modtage gavmilde donationer, fra de tilsyneladende velvillige 1%

Vi ved dog vidst alle hvordan det i virkeligheden ville forholde sig...

Stop-ignorance sagde ...

Hvis I er så kloge som I giver udtryk for, vil jeg anbefale jer at lave lidt research.

Her er 3 dokumentarfilm der alle har vundet mange priser, som kan informere jer om kapitalisme, plutokrati og globalisering:

http://topdocumentaryfilms.com/capitalism-love-story/

http://topdocumentaryfilms.com/home-project/

Den sidste hedder "The Corporation"

For ærligt talt, og med al respekt, så virker det ikke som om I aner hvad I taler om. Gør jer selv en tjeneste, og stop med at være ignorante.

Anonym sagde ...

Hvis I er så kloge som I giver udtryk for, vil jeg anbefale jer at lave lidt research.

Her er 3 dokumentarfilm der alle har vundet mange priser, som kan informere jer om kapitalisme, plutokrati og globalisering:

http://topdocumentaryfilms.com/capitalism-love-story/

http://topdocumentaryfilms.com/home-project/

Den sidste hedder "The Corporation"

For ærligt talt, og med al respekt, så virker det ikke som om I aner hvad I taler om. Gør jer selv en tjeneste, og stop med at være ignorante.

ssch.dk sagde ...

@Stop-ignorance
tænker det er ret fedt at du mener at en Michael Moore film er research for noget som helst?
Nok er der regulære forbrydere i de 1%, men hvorfor skal man have en masse sympati for de (nok snarere) 50% der udelukkende har tag over hovedet fordi der findes en 3. gruppe: de stumme 49% der har indset at man her i verden er sin egen lykkes smed og derfor må arbejde her i livet.

Hvorfor er de 50% overhovedet et hak bedre end de 1%?
De 1% betaler ind til fællesskabet - hvad gør de 50%?
(Nok er der nogen der snyder, men det kan du være sikker på de 50% også gør)
De 1% skaber arbejdspladser - hvad gør de 50%?

De 50% derimod koster derimod samfundet penge:
Aktivering, overførselsindkomst og for tiden også håndtering af demonstrationer.

Så til alle blandt de "99%": Jeg vil anbefale er at gå i skole, blive revisorer, og derefter arbejde (gratis hvis du ikke 'matcher den profil de mangler') for SKAT, så kan du i det mindste bidrage med at jagte de, af de 1% der ikke overholder reglerne - for indtil da bidrager du sådan set kun negativt ved at stå og bræge på rådhuspladsen.