tirsdag den 17. maj 2011

Af alle iDiotiske forslag ...

Da deres gamle plan alligevel ikke duede, har S/SF nu genåbnet tombolaen med gevinst på alle lodder. Forslaget om at give gratis iPads til alle skolebørn er så poppet, at de burde kunne vinde samtlige næste årtis Melodi Grand Prix på det. På en måde er det selvfølgelig en genistreg: Alle de tabere, der ikke gider arbejde og som står i Ribers og ikke kan købe en iPad på sindssyge afbetalingsordninger, kan nu alligevel få deres nassefingre i den ubrugelige pyntegenstand for alle os andres penge.

Hvem fanden har fundet på, at det skal være iPads? Forslaget må simpelthen stamme fra en af de Radikales skoletøser Zenia Stampes eller Sofie Carsten Nielsens cafe-hjerner. Eller også kommer det virkelig fra en af den traditionelle venstrefløjs, teknisk inkompetente idioter, som tilfældigvis har hørt, at en iPad er smart. Det kunne sagtens være en af debile Villys påfund. De påstår, at forslaget koster 300 millioner kroner, men mon de har indregnet:

1) Opdatering af software.
2) Undervisning af fatsvage unger.
3) Indkøb af papirbøger i stedet for Apples e-bogsudgaver, hvor halvdelen af de historiske fakta er fjernet for ikke unødigt at fornærme visse religiøse grupper.
4) At ikke alle "har råd" til en netforbindelse, hvorfor dette naturligvis skal inkluderes på statens regning.
5) At børn bruger gratis ting som kasteskyts, og at der derfor kommer en anseelig udgift i form af erstatninger og reparationer.

Da vi i folkeskolen i min spæde ungdom fik udleveret ét stk skrigrød, statssanktioneret, elektronisk regnemaskine, gik der konkurrence i at finde ud af, hvor hurtigt man kunne smadre lortet, som i øvrigt var bygget til at overleve i en tændt mikrobølge ovn i World Trade Center d. 11/9 2001. Hvad er det lige, iPads kan holde til? Nøjagtig det samme, som de kan bruges til: Intet.

Netforbindelsen kommer staten som sagt også til at betale. De røde har i øvrigt tidligere foreslået gratis bredbånd til alle, leveret af staten. Og vi husker jo alle sammen, hvor lykkeligt det var i gamle dage, hvor TeleDanmark havde monopol. Den ækle monolit af en organisation var inspireret af to ret ens politiske ideologier i sin forretningsmetode: Kundeservice som nazisternes og effektivitet som kommunisternes. Det vil vi alle tilbage til, og jeg forestiller mig, hvorledes alle danske borgere har en gratis 256 kb/64 kb bredbåndslinie i 2037, når flokken af offentligt ansatte datamatikere har taget sig sammen til at aktivere den sidste forbindelse.

Jeg gider ikke engang skrive om alle de idiotiske, indlysende problemer, iPads har, og som ville besværliggøre brugen af dem i en undervisningssituation. Der kan kun være ét positivt resultat af indkøbet af iPad: Steve Jobs kan få en pænere bårebuket, når han snart bliver puttet i jorden til glæde for den censurhadende del af verdens befolkning. Åh ja, og så bliver danske børn verdens bedste Angry Birds spillere. Vi andre kan ærgre os over, at vores hårdt tjente - men aldrig modtagne - skattepenge bliver brugt til at købe poppede luksusgadgets til gengæld for røde stemmer.

Og inden du brokker dig: Ja, de røde har kun givet iPad som et eksempel, og måske får alle en bærbar PC i stedet? Og hvad så? Alle de andre problemer vil stadig være til stede, og der er kun én løsning på dem: Lad pengene blive i forældrenes lommer, så de selv kan foretage valget og klare udgiften til deres børns værktøj. Men det kan vi stakkels borgere jo åbenbart ikke administrere selv i dette ynkelige klynkeland.


Update 30/1 2013: Bitter Blog fik ret igen.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Bob Glitter, du er en stjerne!

Anonym sagde ...

godt indlæg men det virker ikke som om du har læst linket....

"Derfor skal lærere i Folkeskolen og alle elver fra 3. klasse udstyres med en bærbar pc eller en såkaldt tablet-pc, for eksempel en iPad. "

"Og ordningen vil koste samfundet 300 millioner kroner om året i de første fire år - og så det samme beløb hvert eneste år til erstatning af ødelagte computere og indkøb af nye maskiner, når de først indkøbte bliver for gamle.

Men ellers jeg er helt enig :-)

Anonym sagde ...

og ja jeg nærlæste heller ikke dit indlæg :-)

Lars Møller sagde ...

Bob for faen, har du ikke set det her?
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/227798_10150606836290591_522310590_18674273_3748424_n.jpg

Jørn Rønne sagde ...

Spot on! Har lige fundet din blog og læst et par af dine indlæg - tror sgu jeg har fundet min ny yndlingsblog :D
Her troede jeg at jeg var den eneste som var træt af konstant at blive konfronteret med indoktrineret politisk korrekthed, kvalmende påtaget forargelse og selvretfærdige prædikener.

Asger G. Andersen sagde ...

Og han er tilbage! Det bedste indlæg i lang tid :)

Jesper sagde ...

Hej Bob, jeg har egentlig undret mig over hvorfor du bliver i Danmark. Flyt dog vaek.

Jeg har boet i udlandet i mange aar. Saa kan man sidde og se det hele udefra og fryde sig.

peder.moller sagde ...

Hej Bob.
Der er naturligvis ingen reel tvivl, men alligevel vil jage bare sende dokumentation på de høje profetiske kvaliteter i dit indlæg (for det tilfældes skyld at du endnu ikke har læst 'nyheden'):
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-62808836:ipads-spr%C3%A6nger-skolebudget.html?forside

Bob Glitter sagde ...

peder.moller: Ja, det var det eneste indlysende resultat.