mandag den 14. februar 2011

Tørre, borgerlige ord

Du er sikkert en ganske normal person med en ganske normal hverdag, som du blandt andet bruger på at læse Bitter Blog. Derfor ved du ikke, at jeg parallelparkerer flere af mine indlæg på 180grader.dk, som er en borgerlig, liberal netavis. Kun mine politiske indlæg bliver postet derinde. Der er også kommet flere af dem på det seneste, hvilket du nok allerede har bemærket efter at være vågnet op med et aftryk af tastaturet i ansigtet. Dette indlæg er anderledes, idet det primært er rettet mod 180graders læsere.

Jeg bebrejder ikke mine almindelige læsere på Bitter Blog. De fleste synes, at politik er en kedelig størrelse, hvilket det også er. Især efter, at den talende kavalergang blev udskiftet med en kedelig onkel i jakkesæt, og  den sidste af Andersines niecer smuttede, da hendes spærreballon bristede. Jeg synes dog stadig, politik er sjovt. Ikke mindst fordi venstrefløjen består af en helt utrolig mængde inkompetente, inkonsekvente, dobbeltmoralske og irrationelle tumper. Til gengæld består højrefløjen af en række to-dimensionelle papfigurer fra 2. c's nervepirrende teaterstykke om Jesus.

For nylig var jeg involveret i en ret omfattende diskussion om pirateri på 180grader. Udover, at den afslørede, at en del liberale har en tvivlsom tilgang til værdien af visse menneskers arbejde, fremstillede den også særlingerne fra 180grader, som de stivstikkere, de er. Deres diskussionsmetoder består grundlæggende af to elementer: Statistikker og Excel-regneark. Dem sidder de så og mailer i ansigtet af hinanden som gamle, hidsige, tørre universitetslektorer, der har været forskånet for nogensinde at befinde sig i den virkelige verden.

Der var engang en, som skrev til mig, efter jeg havde brokket mig over Liberal Alliances Joachim B. Olsen, at hans kandidatur måske netop kunne være med til at gøre liberalisme til et folkeligt projekt. Jeg tror egentlig, det er rigtigt, at det kunne tiltale en del danskere at stemme på 150 kilos hakket svinekød, der engang har været med i Vild med Dans. For der er så rigeligt brug for at få nogle farverige personer på banen på den liberale fløj. Og lad os lige lægge fast med det samme, at jeg ikke anser det Radikale Venstre for liberale eller borgerlige, selvom de selv tror det. Ellers kunne der være fjolser nok af tage af i det parti.

Faktisk er Ole Birk Olesen nok den mest interessante person i det liberale. Selvom han ligner en gammel demokoder fra Amiga-tiden inde bag ved de moderne briller og det afdæmpet smarte, slipseløse jakkesæt, er hans argumenter konsekvente og sammenhængende. Problemet er bare, at man skal være interesseret i argumenter, når man hører ham debattere. Og det er de færreste vælgere. De fleste stemmer f.eks. på Villy Søvndal, fordi han virker hyggelig og kan spille guitar, hvis krisen rammer. De færreste tænker vel på, at han nærmest er Danmarks svar på Sarah Palin – i hvert fald sådan som hun fremstilles af de venstredrejede medier – for hvordan kan man nogensinde overveje som udenrigsminister en person, som har troet, at USA havde en specialstyrkebase under Grønlands indlandsis? Efter at have læst det i DSBs Ud & Se.

Jeg levner ikke det liberale projekt særlig store chancer. Selv når man lever inde på 180grader, kan det ikke undgå at stikke i øjnene, hvor få mennesker, der faktisk er derinde. Det mest populære af mine indlæg, som lå nr. 1 på grund af brugerstemmer, fik cirka 2500 hits og 140 stemmer - og betalende brugere har 3 stemmer hver. 2500 hits er en del mindre, end hvad en kvindeblog om babygylp indkasserer på en ganske almindelig tirsdag. Muligvis kan det være fordi, den potentielle, liberale læserskare rent faktisk arbejder i stedet for at bruge hele dagen på en netavis. Men jeg tror nu, det er fordi, ingen kan lide regnedrenge og nørder. Ingen gider være sammen med dem. Ingen.

Det er bare ærgerligt. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at samfundet vil have rigtig godt af at være opbygget omkring principper om personlig frihed. At det ikke ville være så skidt, hvis regnedrengene konstruerede rammerne for samfundet, og lod det være op til menneskene at fylde dem ud med menneskelighed – i stedet for, at det er kommunen, der skal levere kaloriefattig menneskelighed i et så stramt styret og kunstigt omsorgsfuldt formynderi, at skatteudplyndringen og lighedsmageriet driver folk ud i rendyrket egoisme. Paradokset ligger i, at folk vil se menneskelighed i politikerne, de vælger. Og folk laver fejl, dummer sig og siger idiotiske ting, hvorfor det er ganske naturligt at pege på Villy Søvndal. Især i Danmark, hvor man helst ikke skal være for smart. Nøjagtig ligesom vi foretrækker fjolset Anders And fremfor den kloge Mickey Mouse.

Så tag jer lige lidt sammen, regnedrenge. Måske skulle I løsne op for slipsene, få noget humor og vise, at I er mennesker inde bagved. Eller gør som Bob Glitter og lad som om.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Enig - er selv beskæftiget i en branche, hvor det bestemt ikke er comme il faut at være liberal, men de farverige, kreative og helhjertede liberale findes derude. Måske er det fordi venstrefløjen har gjort sig synonymt med al kreativitet og farverighed. Et godt eksempel var ved sidste valg, hvor jeg som borgerlig godt var klar over, hvilken valgfest jeg helst ville have været med til bagefter...

Jan Madsen sagde ...

Enig, med undtagelse af følgende, som må være om IP:

"Udover, at den afslørede, at en del liberale har en tvivlsom tilgang til værdien af visse menneskers arbejde..."

Lad nu være med at nedgøre hæderlige mennesker, blot fordi du ikke forstår argumenterne og/eller ikke gider sætte dig ind i dem.

Jan Madsen sagde ...

Enig, med undtagelse af følgende, som må være om IP:

"Udover, at den afslørede, at en del liberale har en tvivlsom tilgang til værdien af visse menneskers arbejde..."

Lad nu være med at nedgøre hæderlige mennesker, blot fordi du ikke forstår argumenterne og/eller ikke gider sætte dig ind i dem.

Anonym sagde ...

Jeg synes altid, at dine kommentarer er lige på kornet. Også denne. Det er måske fordi jeg er en gammel mand af arkekonservativ type. På mig virker de liberale, som det de er: Radikale damer med østrogenmangel.