fredag den 11. februar 2011

Storcenter Slum

Af og til er jeg tvunget til at gå ind i et center. Et indkøbscenter. Sådan et, der ligger i en forstad. Jeg går derind, fordi jeg skal på apoteket, for ellers undgår jeg dem. Jeg kender ikke noget mere deprimerende end indkøbscentre, og jeg er hver gang nødt til på vejen hjem at køre et smut forbi kirkegården og kigge på børnegravsteder for at blive muntret lidt op.

Jeg ved ikke, hvad der er mest deprimerende ved indkøbscentre. Spasserne, alkoholikerne, førtidspensionisterne, de demente, indvandrerne eller de uhyggelige, forsømte børn med døde øjne. Eller det faktum, at de ser ud til at være lykkelige for at leve af flade formiddagsfadøl og franske hotdogs fra Føtex. Et indkøbscenter er faldhullet med piggene, hvor man går rundt som Indiana Jones og kigger på de rådne rester af dem, der faldt i.

Der er altid en Føtex, Brugsen, Rema eller et andet supermarked i indkøbscentre. Tænk at være uddeler, eller hvad det hedder nu om dage, sådan et sted? Seriøst, jeg ville hellere have filet testikelstrengene langsomt over med vokset tandtråd end at have sådan et job. Det må være verdens kedeligste arbejde. Tænk at skulle gå rundt i en kittel og ligne Frank Jensen, mens man smiler pænt til de pensionister, som bruger syv timer hver dag på at finde for gamle madvarer og brokke sig over, at man ikke fandt dem først.

Jeg arbejdede engang et sted, hvor jeg ind imellem skulle købe ind til frokost til firmaet. Det foregik altid mandag formiddag i en indkøbscenter-Føtex, der var ligeså snæver, som Paradise-Amalie ikke er. De trange gange mellem hylderne stoppede til med blå hårboller af pensionister med deres indkøbsvogne, der sjældent indeholdt andet end et hårnet og en pakke cerutter. Jeg håber virkelig, jeg fik fremprovokeret et par indre blødninger på de oldinger, jeg torpederede, mens jeg forsøgte at lade som om, det ikke var med vilje. Sådan en indkøbstjans kunne tage flere timer - selv hvis man ikke aflivede eventuelt overlevende pensionister med skaller ude på parkeringspladsen bagefter.

Men det værste er apoteket, som jeg, som nævnt, er nødsaget til at anvende ind imellem. Der er naturligvis altid propfyldt, fordi centerets gæster henter halvdelen af deres daglige kalorier i piller. Når man så endelig er blevet kaldt op, træder Dagens Førtidspensionist med over diskretionslinien, læner sig ind over og savler på disken i håbet om at høre, at man har en endnu værre diagnose end ham. Fat chance! Mine øjne er for eksempel lige store, mit højre ben er ikke tykkere end min brystkasse, og jeg er ikke udstyret med et iltapparat, der ville imponere Neil Armstrong. Og de der ekspedienter på apotekerne … har de overhovedet en uddannelse? Udover den, hvor de lærer, at de helst skal skrige navnet på medicinen, så selv Frank Jensen i Føtex hører om ens dårligdomme?

Kunne de der drop-outs fra Arkitektskolen, som tegner indkøbscentre i al deres vederstyggelighed, ikke lige putte nogle huller med låg ind i taget? Så skal jeg gladeligt komme forbi med en tønde blåsyre og lave min helt egen reform af overførselsindkomsterne. Mon ikke jeg vil kunne holde skrigene ud? De kan næppe være mindre udholdelige end dem, der kommer fra de to retarderede piger, når de i en utydelig sky af to-farvet hår slås om tykke Louis' gunst foran Centerpubben efter alt, alt for mange Aarhus-sæt.

11 kommentarer:

Renovering af lejlighed sagde ...

I really hate malls, but sometimes i try to see the positive part of this super mega stores. so, i speculate the fact of finding some things that i might be interested there, instead of going to drink my morning coffee or something else.

Anonym sagde ...

Du er da ikke sådant et stramt røvhul ude i virkeligheden, vel?

Tror det egentlig ikke.

Forestiller mig bare at du elsker at provokere, og at dine holdninger nogle gange smager så grimt at du ikke kan sige dem højt til rigtige mennesker.

For DU GODESTE du provokerer! I en grad der sjældent er set. Og underholder mig ganske glimrende.

Så er du det? Hva? Et stramt, surt røvhul? Eller flink og lidt konfliktsky?

Kh

Kokken

Bitter Blog sagde ...

Anonym: Et røvhul, helt klart.

"Kh"? Jeg håber virkelig, du er en kvinde. Det er du naturligvis også, sikkert omkring 45-55 år gammel, når du anvender et udtryk som "du godeste".

Anonym sagde ...

Kære Bitter Blog.

Kvinde, 32.

Nu plejer du jo ikke være sen til at håne de modige der efterlader din en kommentar.

Så prøver igen; kh

Kokken.

Bitter Blog sagde ...

Anonym: Så må du da være fra Midt- eller Vestjylland. Der kan man nemlig typisk lægge 10 år til en kvindes alder.

Anonym sagde ...

Jeg bliver vred af at tænke på hvor mange skattekroner, samfundet bruger på dit medicintilskud.
Du er svagelig og burde gå til fjelds.

Bitter Blog sagde ...

Anonym: Helt enig. Medicintilskuddet skulle fjernes til gengæld for skattelettelser. Så sparer jeg også blåsyren.

Hr. Snusk sagde ...

De dér "anonyme" kommentarer, dem skriver du selv ikke?

Ja, for der findes sgu da ikke så naive mennesker i virkeligheden - måske i Midt- eller Vestjylland, men ikke i virkeligheden.

Bitter Blog sagde ...

Hr. Snusk: Jeg er ofte blevet beskyldt for selv at skrive de anonyme kommentarer. Det har jeg dog aldrig gjort - sådan noget snusk ville jeg aldrig rode mig ud i.

Anonym sagde ...

Måske en lidt sen kommentar. Ville bare gøre dig opmærksom på at du kan købe dine pinlige varer her: http://www.med24.dk/login.php

Kan du svare mig på hvorfor liberale føler at det er deres skat der PERSONLIGT finansierer alt tåbeligt i hele landet? Det er det ikke. Vi er mange om det. Just sayin'. Og hvorfor hidser I jer altid så meget op over kunststøtte? Fair nok hvis man mener at det bør afskaffes, men det er da forsvindende små beløb i forhold til andre områder hvor pengene ligesom bare fosser ned i kloakken. Der synes jeg godt lige du kunne leve op til fordommene og være lidt mere rationel og bundlinjefokuseret.

JanB sagde ...

"Kan du svare mig på hvorfor liberale føler at det er deres skat der PERSONLIGT finansierer alt tåbeligt i hele landet?"

Vi finansierer da din bistandshjælp og børnepenge til dine 8 snotunger, så de kan gå gratis i skole og blive indoktrineret til at blive en ligeså stor taber som dig..