fredag den 24. december 2010

Julebrev: Bitre minder

Da jeg var barn, da … ja, jeg ved godt, at alle løgnehistorier begynder sådan, men i mit tilfælde er det altså sandt. Da jeg var barn, var der jul til. Dengang var der rigtige fattige i gaderne i stedet for de der professionelle, relativt fattige, som knap nok har tid til at blive interviewet om deres overforbrug, fordi de konstant modtager MMS fra deres bollevenner på iPhone'n til 99 kr plus abonnement, og hvis børn render rundt i Canada Goose jakker. Jeg gider ikke engang skrive om dem, for de fortjener ikke opmærksomheden Jeg håber bare, de får kræft og dør. Børnene først. Ægte fattige ville aldrig stille sig op og klynke så skamløst.

Min barndoms jul var sikkert fattig relativt til i dag. Men det er ikke prisen på gaverne, det drejer sig om. Det er minderne om samværet med familien, men det gider tabere jo ikke. De vil hellere hvæse Kings og læse Facebook. Jeg husker ikke mange af de gaver, jeg fik som barn, og det er fordi, minderne overskygger dem. For eksempel husker jeg, hvordan min sadistiske familie trak gaveuddelingen ud til kvart over midnat, så jeg, da jeg endelig pakkede min racerbane ud, var for vrøvle til at samle den, hvorefter min klart mere kompetente far og onkel tog over. Sådan skal de ha' det, de møgunger. Min far skræmte også livet af mig, da han vadede ind klædt ud som julemand. Hvad kan jeg sige? Han var klædt i rødt, og jeg skreg instinktivt. Den aften fik jeg som konsekens ingen gaver, men han tog til gengæld mit slik og gik. Hvad er det nu, den hændelse minder mig om?

Noget, jeg heller ikke forstår ved den moderne jul, er, at folk går i byen for at drikke sig lamme både juleaften og i juledagene. I min familieorienterede jul giver det ingen mening med mindre, man tilhører en meget drikfældig familie, som ikke gider holde julefrokoster. Det er ikke meningen, at man skal vade ind til Århus og drikke cider, Mokai eller hvilken tøsedrik, der nu er opfundet for at skjule smagen af alkohol. Det er meningen, at man skal drikke snaps og kvæles i vamle, marinerede sild. Snaps smager som noget, der er hældt af sildene, og sildene smager som om, de har ligget i snaps. Men det skal drikkes til mundvandet løber over, og brækket bryder læbernes bævrende dæmning. Inden da skal man helst have blameret sig overfor familien og lagt an på svigerinden eller tungekysset med søster. Det må da være noget, de sociale tabere kan finde ud af.

Jeg husker med gru, at en bestemt tegnefilm forsvandt fra Disneys juleshows sendeflade engang i begyndelsen af firserne. Det var den legendariske film med Anders And, som er i krig med de to irriterende egern. Hvor fanden blev den lige af? Jeg har troligt siddet foran skærmen de sidste femogtyve år og ventet på, at den skulle komme igen. Det gjorde den bare aldrig. Jeg garanterer for, at en eller anden idiotisk, politisk korrekt, rød medarbejder hos DR besluttede, at den kunne skade børn, fordi den indeholdt for megen krig. Heldigvis giver kulden mig en smule kompensation på netop det område. Det er nemlig en fornøjelse at se indvandrerungerne i de Canada Goose-jakker, de stjal fra de fattige børn, løbe skrigende rundt, fordi de antændte kanonslag fryser fast til deres hænder. Bum. Velkommen krigstraume. Dadelen falder ikke langt fra stammen. Fandeme ægte julesjov.

Nå, men hvis du mod forventning skulle bo i et område, der ikke vrimler med svedne, blødende indvandrere, så vil Bitter Blog redde din jul. Som en tidlig julegave leverer jeg hermed den dybt savnede tegnefilm, kvit og frit, så selv de relativt fattige kan følge med på deres sløve 40 Mbit linie. Vis den til dine børn, så de kan forberede sig på den uundgåelige krig, der venter et eller andet sted på den anden side af nytår:Bitter Blog ønsker GLÆDELIG JUL.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Så lige ham fra Troldspejlet den anden dag fortælle at det er Disney selv der har pillet den ud.
Glædelig jul.
Hilsen Anne Lotte

Bitter Blog sagde ...

Okay, så en eller anden idiotisk, politisk korrekt medarbejder hos Disney besluttede, at den kunne skade børn, fordi den indeholdt for megen krig.

Anonym sagde ...

https://www.youtube.com/watch?v=v_zDNrixlQI

Men ok, jeg ved godt det ikke er det samme