søndag den 31. oktober 2010

Oles kuglestød

Så stillede Joachim B. Olsen da lige op i politik. Og hvorfor ikke? Når han nu har valset igennem jævndanskerens yndlingsprogram ”Vild med dans” og andre, mindre populære TV-shows, så kan man lige så godt udnytte genkendeligheden til at få en politisk karriere. Han bliver en fremragende politiker! Hvad ellers kan der komme ud af en person, der har vist sit værd inden for at kaste jernkugler, bære faner og æde usandsynligt mange kartofler?

Billedet linker fra en artikel i BT

Man kan også se på hans portræt, at han bliver dygtig til at arbejde hen over midten. Han er tydeligvis i stand til at se til både venstre og højre på én gang. Og hvad er faren ved at stille op for Danmarks umiddelbart eneste fornuftige parti, der ønsker at effektivisere det offentlige, når ens vælgere netop er taget ud af det jævne fjernsynssegment, der elsker at stjæle andres penge gennem skat for at bruge dem på mazarintærter lørdag aften? Jeg ser den i hvert fald ikke.

Kender du spillet Klodsmajor? Jeg har spillet det med en 7-årig person, som jeg tæver hver gang. Og jeg vinder også spillet. På trods sine utallige, selvværdsknusende nederlag fatter denne lille person alligevel, at tårnet vælter, når man fjerner de bærende klodser. Noget, der tilsyneladende ikke er gået op for vores politikere endnu. Og mon Joachim B. Olsen har fattet det? Skal vi vædde? Jeg hader at anvende halv-døde metaforer, men noget med ”elefant i glasbutik” og ”World Trade Center” er ved at finde sammen i mit hoved ved tanken om hr. Olsen ved mikrofonen.

Det er ikke engang bare tanken. Allerede første dag ved mikrofonen klassificerer bøflen vores velfærdssamfund som ”fantastisk”. Og eftersom det ikke blev fulgt af ”dårligt”, ”sort hul” eller ”ineffektivt”, så var det simpelthen løgn. Men jeg tror ikke, han lyver bevidst. Jeg tror bare, han passer godt ind i sit potentielle vælgersegment.

Joachim B. Olsen stiller op i Nordjylland, og derfor havde Liberal Alliance ikke skyggen af chance for at få min stemme, hvis jeg boede der. Blandt andet fordi jeg havde hængt mig i kedsomhed. Men derudover er det trist, når partiet i Østjylland opstiller en af de mest interessante kandidater, jeg har set i mange år. Ole Birk Olesen tør sige tingene ligeud, og hans argumentation er simpel og gennemskuelig. Derfor hader alle kvinder ham, hvilket giver ham ekstra point i min bog. Åh ja, og så har jeg altid foretrukket Jokeren fremfor Hulk.

Men tør man stemme på ham, når denne forholdsvis spinkle mand er partimæssigt lænket sammen med 159 kilo stupid, uregerlig dødvægt, som ikke bare er førstnævntes fysiske - men også indsigtsmæssige - modpol? Polernes uundgåelige tiltrækning ender med en grim kollision på midten ligesom i al anden dansk politik, og når støvet har lagt sig, vil Liberal Alliance ligge tilbage som "Det Radikale Venstre uden mørkfremmeddrømmende kvinder og statementbebrillet homoseksuel".

Jeg stemmer blankt.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Du skal fandme stemme LA. Jeg ved du er en kryster, men du kan være lidt mindre kryster, hvis du stemmer LA. Og hykler.