torsdag den 16. juli 2009

Idioten ved siden af

De fleste mennesker irriterer mig, men naboer er blandt de værste af slagsen. For fanden, hvor er det dog belastende, når de brokker sig og påpeger ting, som man i deres mening burde have gjort. ”Få dog et liv!!”, plejer jeg at sige til dem, selvom jeg efterhånden har fundet ud af, at det er omsonst. Mange af dem har måske forsøgt i årevis, men de er simpelthen ikke intelligente nok.

Man kan dele irriterende naboer op i to kategorier – de unge og de ældre. De unge ryger naturligvis over i de ældres kategori på et tidspunkt, hvis vi altså ikke er så heldige, at de dør af kræft inden. Men før da har de deres storhedstid i nybygger-kvarterer, hvor deres liv er et langt, ligegyldigt væddeløb med naboerne om, hvem der ejer den største bil og Weber-grill. Det der med at opdrage børn eller vise dem en smule omsorg er ligegyldigt, når blot de kan finde noget at snage i hos andre. Og de kan de! Om ikke andet så ved at stå og glo ind af vinduerne for at se, om nogen har fået et eller andet latterligt materielt gode, som de kan overgå i et forgæves forsøg på at udfylde det gigantiske sorte hul af intethed, som deres liv er.

En gang, jeg løb en tur i et lidt ældre parcelhuskvarter, kom jeg forbi et hus, hvor en ældre mand lå på plænen, som han klippede med en hækkesaks. Det er ikke løgn: Han lå ned og sigtede med det ene øje lukket, så de sidste strå kunne klippes helt lige. Jeg overvejede, om jeg skulle løbe ind og stampe ham hårdt i nakken for at befri ham for den pine, livet måtte være for ham, men jeg valgte at jokke i hans rosenbed i stedet. Han er af typen den noble ældre nabo, som er den pligtopfyldende og altid elegant klædte mand. Jeg så en gang en rigtig debil en af slagsen stå og skovle sne kl. 2 om natten på trods af, at årtiets snestorm stadig rasede. Det var ligegyldigt, for man skal jo rydde sne fra sit fortov. Det skal man da. Fjols.

Derudover er der den suspekte ældre nabo, som typisk bærer et ti år gammelt joggingsæt og et par briller af den type, som bliver tonet i sollys. Her bringer jeg en advarsel, for man bør aldrig stole på folk, der bærer den slags briller. Aldrig nogensinde har jeg taget fejl. Der er altid et eller andet galt med disse mennesker. Jeg havde engang en chef, som bar sådanne briller, og efter tre års godt samarbejde ville jeg revurdere min teori, hvorefter han straks stjal alle firmaets hemmeligheder og forsøgte at sælge dem til konkurrenten. Nå, men denne form for nabo kigger dig med hjælp fra brillerne aldrig direkte i øjnene og fortæller dig, hvad du bør gøre ved enten at skjule det bag et host, råbe det over hækken, plante små hints gennem de andre naboer eller skubbe en seddel ind under din dør, når du ikke er hjemme. De tæsker også konen og piner deres hund.

Men hvorfor bruge tid på at irritere sig over disse naboer? Fordi de forsøger at påtvinge en deres tvangsagtige vaner! Nej, jeg gider ikke have en lampe ligesom deres, og nej, jeg skal ikke have samme type tag som dem, og nej, jeg gider fandeme ikke klippe hækken ved brug af et vaterpas, bare fordi synet af en skæv liguster udløser deres OCD. Hvis de da bare fandt noget andet at udfylde deres sørgelige liv med, for faktisk er deres adfærd ikke så underlig endda. De har nemlig absolut ingenting at tage sig til, bortset fra at lægge mærke til alt, hvad alle andre gør, og samtidig har de så den triste kvalitet, at de mener, at alle andre skal belæres. De burde kraftedeme skrives ind på matrikler på lige linje med forurening. Læs dog en bog, eller find en anden hobby, men lad dog være med at forsøge at tvinge mig til også at gøre det.

4 kommentarer:

David Ipsen sagde ...

Lang tid siden jeg ligefrem har fået tårer af at grine så meget. Det her er squ for sjovt.

Cosmocph sagde ...

Jeg er lidt forvirret... Hvad skulle der være i vejen med at starte sit nye firma med lidt hjælp fra det gamle?

Bitter Blog sagde ...

Det er nok lidt for svært at forklare til en københavner ...

Cosmocph sagde ...

Skal jeg tolke det således, at du ikke er en potentiel køber til min næsten nye bil, jeg lige har sat til salg?