søndag den 3. maj 2009

Ungt kød

Visse politikere er helt vilde for, at stemmeretten sættes ned til seksten sprøde år. Sjovt nok er det de røde politikere, hvilket ikke kan overraske dem, der har prøvet at deltage i et prøvevalg på et gymnasium. Resultatet bliver altid noget med minimum 92 % til de røde. På handelsskolerne er udfaldet anderledes, men når eleverne herfra når ud i den virkelige verden og oplever, at de er uduelige, skifter de til de røde senere.

Så det er simpelthen stemmekvæg som indfanges. Skidt da med at alle under atten år fatter: Intet. Overhovedet. Af noget som helst. Børn i den aldersgruppe interesserer sig for tre ting: Sex, computerspil og hvordan de får fat i et par endnu større Dolce&Gabbana solbriller for de penge, de slap for at betale skat af. De har absolut intet begreb om, hvordan den virkelige verden fungerer. Ingen af dem betaler for deres egen mad, deres forældre curlede dem hele vejen, og de fleste har aldrig lyttet til Black Sabbath.

Lad os se det i øjnene: På trods af at folkeskolelærere har sikret sig rettigheder, som tillader dem at sove på sofaen i elleve af årets uger og at have højst tolv arbejdstimer i resten, hvor de i øvrigt er stort set umulige at afskedige, uanset hvor mange små uskyldige hjerner de smadrer, så er de ikke særlig kløgtige. Ingen af de lærere, jeg kender, er i stand til at se objektivt på noget emne. Derfor, da de er røde, indoktrinerer de eleverne. Jeg tror ikke på konspirationsteorier; De gør det, fordi de er jævnt begavede. De fatter ikke, hvad de gør.

Når jeg tænker tilbage på folkeskolen, husker jeg min historielærer, som tordnede mod dødsstraf den ene uge og næste uge fortalte, hvordan hun frydede sig, da kollaboratørerne blev pløkket uden rettergang efter 2. verdenskrig. Da jeg, som syvende klasses elev og ikke engang Mensa materiale, forhørte hende om dobbeltmoralen, efterlod jeg hende stående med åben mund. Hun fattede intet. Jeg husker også min klasselærer, som inddrog en klassekammerats sølle præmie på hundrede kroner i en tegnekonkurrence til klassekassen, fordi han skulle være solidarisk. Gudfader bevares, hvor var de mennesker dumme og indskrænkede. Og de formede og former stadig unge mennesker, som ikke er i stand til at sige fra, fordi gruppepres har så stor indvirkning i den alder. Netop derfor vil de røde gerne have fingrene i deres stemmer.

Først og fremmest burde stemmeretten sættes op til enogtyve år. Mindst. Dernæst skulle man først få stemmeret, efter man havde betalt mindst 200.000 kroner i skat, forudsat vi beholder vores dybhavsagtige skattetryk, hvilket er cirka ligeså sikkert, som at jeg drikker seks dåser Finkbräu fra Lidl hver uge. Og så skulle man kunne fyre de skide folkeskolelærere. Om jeg fatter, at man prioriterer en lærers jobsikkerhed over de klassevis af mindst femogtyve børn pr. styk, de får lov at ødelægge og demotivere. Gid de snublede og faldt ned af en trappe en sen aften. Desværre afskyr jeg sådanne metoder. Jeg er jo ikke rød, selvom det ville være meget nemmere.

8 kommentarer:

Aurelia sagde ...

Hørt!

Anonym sagde ...

jeg synes det er synd du har haft en slem opvækst.
Ærgeligt dine lærere ikke kunne rette lidt op på dig dengang....

Jan B sagde ...

200K? Det er sgu da snart hvad et SOSU fjols betaler på et år..
ALT for uambitiøst..

Sæt den dog til 2 mill. istedet..

Luna sagde ...

Jobbet som folkeskolelærer er eddersparkeme utaknemmeligt.. Jeg tør næsten love dig, at visse ændringer er sket siden du var en bumset 14-årig!! Hold nu op med at være så pisse bitter og lev livet lidt i stedet!

Bob Glitter sagde ...

Månebarn: Ændringer? Har I fået mere ferie eller hvad?

Det er da også hårdt at ligge på sofaen i længere tid. Man får så ondt i ryggen.

Luna sagde ...

Hold nu helt op, Bitre Bent, hvor du jamrer over, at DU må arbejde fuld tid som almindelige mennesker.

Ja, vi har satans meget ferie, men det er sgu også noget nær den eneste frynsegode der kommer med lærerjobbet. Jeg gad godt se dig håndtere 27 skrigende 7-årige med din selvfede, overakademiske attitude. Shit et cirkus!

Hvad laver du egentlig, mens du tuder side op og side ned herinde? Knokler du hårdt, eller feder du den på din flade popo????

Hvad er det mon, der er sket i din barndom, der har gjort dig så sygeligt besat af at bringe folks pis i kog? Du fascinerer mig!

Bob Glitter sagde ...

Så, så, Lunatic, nu må du ikke få stress. Jeg ved, I er hårdt ramt i jeres branche. Det er altid rart med lidt ekstra ferie.

Har du haft psykologi på din ynkelige "bachelor"-uddannelse. Hvad er det, I kalder det? Praktisk bachelor? Vrøvl, det er professionsbachelor, ikke? Det lyder også finere. Jeg vælger at kalde det: Nul og niks.

Men måske har du haft psykologi i tre uger ved siden af dit gymnastikspeciale. Det må være sådan noget, der skal til for at kunne skimte de problemer, jeg har haft i min barndom. Hvis du kigger omkring på Bitter Blog, kan du se, at jeg tidligere er blevet diagnosticeret med alt muligt af jer do-good'ers, som altid giver en lidelse skylden i stedet for at lade personen få ansvaret.

Måske er det derfor, I fejler så ynkeligt i jeres fag. I har jo mere travlt med at placere ungerne i sygdomskasser og skrive håbløst ubrugelige rapporter om det, mens I sidder i rundkreds på lærerværelset og gudskelov ryger jer til en tidlig grav. Brug tiden på at lære børnene noget. Det ville komme samfundet til gavn.

Cosmocph sagde ...

Hej Luna

Hvor er jeg dog glad for at jeg kun har få læsere på min blog, ellers skulle jeg efter nogle indlæg mødes med et "Hva´mæ daj sæl?"

Det er, som du måske husker,det råd som Terkel får af sin lærer i "Terkel i knibe", da han bliver mobbet. Et råd som udløser kontant afregning af mobberen, da dette råd selv i en tegneserie er langt ude.

Brug hellere lidt tid på at reflektere over, hvorfor du føler dig så provokeret af disse udsagn, som får at ramme dig sikkert har en gran af sandhed i sig. Vi tester lige; "Folkeskolelærere slår ofte børnene med deres penalhuse og kaster tavlekridt efter dem!" Hvordan er blodtrykket efter den påstand?