mandag den 25. maj 2009

To slags nørder

Det er ikke helt korrekt, når jeg påstår, at jeg aldrig ser fjernsyn. Forleden sad jeg og så et par timers dk4. Jeg så Gametest Magazine efterfulgt af eSport. Gametest magazine har tidligere kørt på en lokal Århus kanal, og jeg tror også, det produceres i Århus, da jeg flere gange har set nogle af værterne nede i byen. Programmet hypnotiserer mig. Ikke fordi indholdet er interessant, men fordi værterne er nørder.

Begrebet nørd bliver brugt om to ganske forskellige typer personer. Den ene er den intelligente, veluddannede, samfundsgavnlige person, som er ekspert indenfor sit naturvidenskabelige område, og som typisk er venlig og imødekommende. Han kaldes nørd af dem, der er misundelige over ikke at være lige så klog. Den anden er den blege, dovne halvhjerne med overarme som billige højttalerledninger. Han laver ikke andet end at spille computer og bestrider typisk et eller andet ekspedientjob i en specialbutik. Han er arrogant, fordi han i virkeligheden er dum. Af de misundelige forveksles han ofte med den første type nørd.

Værterne fra Gametest Magazine er af sidstnævnte type med det twist, at de ligner nogen, der har groet et halvt syvogfyrretyvende kromosom. Jeg hader dem ligeså meget som rigtige åndssvage. Deres job er simpelthen for let. De anmelder spil, som intelligente mennesker har arbejdet i årevis på, og hagler dem ned med assistance fra platte morsomheder. En af dem havde på et tidspunkt sin søster med, som havde store, fede patter og en næsepiercing. Hun lavede ikke andet end at præsentere de andre testere.

Jeg aner ikke, hvad sådanne idioter laver, når de ikke spiller på computer eller presser bumser ud. Men programmet lige efter gav en ledetråd. Det hed eSport og omtalte computerspil som en sport. Cirklen er fuldendt. Fuldstændig analogt til verdenen udenfor nørdernes, kaster de uintelligente sig over at ”dyrke sport”. Og taler ligeså uendelig lang tid og komplet uinteressant omkring deres gøren og laden krydret med en god portion bagklogskab. Goddag, nørdklon af Rolf Sørensen.

Ingen kommentarer: