søndag den 29. marts 2009

Tyve millioner strissere

Jeg plejer ikke at putte folk i kasser. I stedet har jeg én stor kasse til jer alle sammen:Dog erkender jeg, at der er brug for endnu en kasse, som dog passer fint nede i kassen med jer andre. For jeg har efterhånden lagt mærke til, hvor mange mænd, der vader rundt og ligner Lars Bom. I min omgangskreds og blandt mine kollegaer er der i alt fire. Hvis alle har samme oplevelse, og vi i Danmark har en befolkning på godt fem millioner, er der potentielt tyve millioner Lars Bom kloner alene i vort lille land.*)


De to vigtigste karakteristika ved Lars Bom typen er:
  1. Stærkt begrænset højde
  2. Vigende hårgrænse, typisk nedklippet til nær kronragethed
Lave mænd har for det meste en ringe selvtillid, hvilket jeg aldrig har fattet. For mig betyder højden ikke noget, og jeg har aldrig set mere ned på lave mænd end alle andre. Udover fysisk, naturligvis. Jeg kan fortælle, at det ikke hjælper på anseelsen at pumpe jern og gå i stramme, hvide trøjer, så man ligner en luftmadras, der er pustet op til bristepunktet. Men det gør Lars Bom typerne, og det er sikkert for at kompensere for manglende højde.

Vores små Bomser mangler i øvrigt enhver form for humoristisk sans, og så er de alle sammen mestre i en eller anden østerlandsk kampsport, som de dyrker med knastør og kedelig fanatisme. Jeg fatter ikke, de gider, for jeg kan alligevel på ethvert tidspunkt, det passer mig, blot løfte dem op ved et tag i nakken og betragte dem, mens de i forgæves forsøg på nå mig, vrider deres hårdt pumpede, tætpakkede muskelkroppe i hidsige, men forgæves cirkelspark og håndkantsslag.

Min chef, som heldigvis mistede sin stilling i sidste uge, var en klokkeklar Lars Bom type. En kedelig, seriøs, humorforladt, arrig mandsling, som aldrig spiste usundt eller drak alkohol. Han dyrkede karate på topplan og løb maraton. Men, kære, lille Lars Bom klon nr. 352415, på trods af alle dine anstrengelser blev du aldrig bedre end de uretfærdigt tildelte gener, naturen plantede i dig. Du var ligeså inkompetent som evigt og uforanderligt lav.*) Som du muligvis har gættet, har jeg for nylig deltaget i et kursus på det humanistiske fakultet på universitetet. Mere herom senere.

4 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

På mit arbejde har vi den type, han har dog lidt hår på hovedet, måske en mutant?

Lars Bom sagde ...

Jeg er sur over, at jeg ikke kan stemme på mig selv.

Røvhulshul.

Bitter Blog sagde ...

Lars Bom: Jeg overvejede at tilføje muligheden, men jeg tænkte, at du alligevel ikke ville kunne nå knappen.

Tante Twinsæt sagde ...

Sjovt, jeg har aldrig oplevet Lars Bom som lavere end gennemsnittet, men det ville da forklare alle de marathons på den kinesiske mur, samt HIIT-bølgen, som han stort set ene mand er ansvarlig for. Hvor høj er han mon?

Derudover har Bitre Bob som sædvanlig fuldstændigt ret: Det er en lovmæssighed, at jo lavere en mand er, desto mere tiltrækkes han af vægttræning, kampsport og magtpositioner indenfor erhvervslivet - i et forgæves forsøg på at få sig selv på at fremstå mindre komisk. Stein Bagger og B.S.Christiansen er andre lysende eksempler.

Jeg glæder mig desuden usigeligt til at læse om, hvad Bob så oplevede på det Humanistiske Fakultet, institut for pseudologi