onsdag den 25. februar 2009

Seriemord

Kender du den der slubrende lyd, som især børn laver, når de med sugerør tømmer deres glas? Man får associationer til præcis den lyd, når man tænker på finansieringen af danske tv-serier via statsstøtte. Med dine licenskroner produceres den ene skamplet efter den anden, som du ender med at spilde dine weekendaftener på, fordi du intet liv har. Tag som eksempel Nikolaj og Julie: Når man kommer hjem fra sit arbejde, tynget af stress, problemer med at hente børnene og man skændes med konen, er det bedste, der kan ske, netop, at der kommer en dansk serie, som handler om arbejde med stress, problemer med børnene og skænderier i familien.

Jeg lærer aldrig af mine fejl, så selvom jeg havde pint mig selv med håbløst naive afsnit af Anna Pihl, deprimerende episoder af Sommer og tæer-krummende skuespilpræstationer i Krøniken, gik jeg med åbent, tømmermænds-plaget sind i gang med et afsnit af Livvagterne. Det er normal adfærd for mig at blive paranoid af druk, så jeg affærdigede uden videre min umiddelbare reaktion på seriens indhold. Men da jeg dagen efter talte med mine venner, læste aviser og andre blogs, indså jeg, at intet alkoholprodukt havde skyld i den angst, der var blevet placeret i mig. Og nej, den skyldtes heller ikke hovedpersonens lighed med en mannequin med vinylparyk og to Pingvin Poletter som øjne.

Livvagterne er simpelthen gennem-rød. Bitter Blog har ikke diskplads nok til at opliste alle symptomer, men gode sammendrag findes her, her og her. Nogle eksempler på personer i serien er den højreekstremistiske journalist fra en avis ved navn ”Jyske-Morgenavis”, de altid venligtsindede og integrerede indvandrere og de højreorienterede terrorgrupper, der udspringer af Dansk Folkeparti. Skal jeg fortsætte med at fortælle om den hollandske klimafornægter Wim Cremer, der er en tydelig kombination af Geert Wilders og Bjørn Lomborg, og som er bestukket af onde olie-kapitalister? Hvad med livvagterne selv, som under hele forløbet kommer med så typisk for PET røde kommentarer om, at en klimafornægter ikke fortjener beskyttelse mod socialistiske ballademagere?

Jeg hader konspirationsteorier, og jeg tror ikke, DR gør det bevidst. De er bare røde og har røde venner, som bestilles til et stykke arbejde, som de af sig selv maler rødt. Hvis det var mig, havde jeg skjult mine politiske forvrængninger i stedet for at udstille dem mere iøjnefaldende end en Lidl butik på en gråvejrsdag, men måske er det nødvendigt for at ramme målgruppen. For en god ordens skyld nævner jeg, at ikke alle afsnit af Livvagterne er plasket til i socialistisk virkelighedsfornægtelse. Nogle af dem er bare jævnt kedelige ligesom alle andre danske serier. Hvorfor skulle den også hæve sig over andre? Det ville være i strid med ideologien.

4 kommentarer:

lille t sagde ...

Har du så lært det nu?
Lad være med at se de lorteserier - de er spild af kostbar tid!

Magnus sagde ...

Desværre er de også spild af licenspenge. Og der er sgu svært at slippe for at betale dem.

louise korning sagde ...

Du er sgu en grædekone...

Bitter Blog sagde ...

Velkommen tilbage, Hr. Korning. Så lukkede de dig ud igen? Du kan tro, vi har savnet dig.