fredag den 13. februar 2009

Lidelser i lyd

Jeg er begyndt at høre lydbøger i bilen. Ja, jeg ved, det er gay, men der er kun så meget tid, man gider bruge på at råbe af andre bilister, de arbejdsløse og busserne, mens man langsomt dør i jernkisten hver dag. Efter at have kæmpet mig vej igennem horder af dovne og sure offentligt ansatte på biblioteket, hvor de stadig tror, man hører kassettebånd, fandt jeg en bog af Wilbur Smith på cd. Den hed ”Monsun”, handlede om pirater og da coverets lovprisning af forfatterens evner var uforbeholden, hev jeg de fjorten skiver ned i min latterlige bomulds-bærepose, der effektivt afslørede mig som en af de nørdede tabere, som frekventerer biblioteker.

Jeg er kommet til cd nummer syv, og hvis der introduceres bare én person mere, der beskrives som ”et imponerende syn, bredskuldret, med et stålfast blik i øjnene og med en sølvgrå manke af hår stikkende ud under hatten”, så kører jeg frontalt ind i en af støjmurene på Ringvejen for at gøre en ende på mine lidelser. Faktisk er jeg overrasket over, hvor mange klicheer, det er muligt for én forfatter at presse ned på sølle fjorten plastic-skiver. Men de er stadig i mindretal i forhold til den ufattelige mængde af direkte pinlige formuleringer, som bogen indeholder. Føreren af en Nissan Micra var nær ved at køre galt af chokket over det højlydte, hånlige ”HA!”, der var min reaktion på følgende afslutning af en erotisk scene, der ellers havde varet i kun to kortfattede timer: ”Snart vuggede deres kroppe i den rytme, som urmennesket har kendt siden tidernes morgen!”. Gudfader bevares! Hvem fanden skriver sådan noget bras? Ja, okay, Wilbur Smith gør åbenbart. Jeg kan skrabe en mere erotisk skarp illustration ud af min netop kogevaskede gokke-sok.

Resultatet er, at jeg er begyndt at holde med skurkene i bogen. Selvom det også skete i Star Wars, Mississippi Burning og Schindler's Liste *), så er det alligevel underligt at høre en historie, hvor jeg er så meget på den modsatte side. Jeg håber af hele mit bitre, sorte, indskrumpede hjerte, at hovedpersonen og hans tåbelige klon af en helte-søn begge lider en grusom død ved hånden af sidstnævntes sygeligt jaloux tvillingebror. Vel at mærke uden at de når at bruge nogen af de neglebidende irriterende fægte-, navigations- og elskovsegenskaber, som gør dem hovent overlegne overfor alle de andre stakkels en-dimensionelle pap-personer i bogen. Men det sker jo ikke. Hold kæft, hvor er det dog en lortebog.

Den får et ud af fire mulige forsømt husmoder-skræv!


*) Slap dog af, det er jo bare film!

9 kommentarer:

krusedullen sagde ...

hahaha - i det mindste er din kritik af bogen værd at læse!!

Linda sagde ...

Jeg kom engang til at læse en af hans bøger. Jeg kan afsløre, at det er lige så slemt, når man selv skal slæbe sig igennem, bogstav for bogstav.

Du går ikke med mulepose i virkeligheden, vel?

Anonym sagde ...

Hihi! Jeg ææælsker sætningen "Jeg kan skrabe en mere erotisk skarp illustration ud af min netop kogevaskede gokke-sok." Den vil jeg huske.

Jeg har for nylig kastet mig over Drengen i kufferten som pushes gratis på dr's hjemmeside. Puha, en gang ævl. Det bliver ikke bedre at høre det frem for at læse det...

Anonym sagde ...

Aaadd! " Husmoderskræv " Hvor har du sådan et udtryk fra?
For fanden hvor klamt...

Bitter Blog sagde ...

Linda: I overført betydning gør jeg. Ja, jeg ved, jeg er dyb.

Sidste anonym: Fra de lyseste, mest positive og åbne afkroge af min forstand.

Bunnyboiler sagde ...

Hej Bob, DR lægger nogen gange lydbøger ud, lige nu "Invasion - en radiokrimi i afsnit!" til gratis download. Har dog ikke nået at høre den selv endnu, så det er på eget ansvar hvis du forårsager en trafikulykke.

Desværre er det nu for sent at hente "Drengen i kufferten", jeg kan ellers fornemme at femi-krimi lige er en genre for dig.

http://www.dr.dk/DRfiktion/Radio/radiospil_1.htm

Til slut vil jeg takke dig for med denne blog at skabe et virtuelt frirum for bitre mennesker. I en verden af coaching, kinesisk urtemedicin og midaldrende Netto-medarbejdere, der insisterer på at være Jørgen Hjortings reinkarnation, er det rart at tænke på, at der altid er nogen derude, der er lidt bitrere end en selv.

Simon sagde ...

Du er genial

bendejo sagde ...

Skynd dig at anmelde noget, der får 4 husmor-skræv i karakter, for jeg bliver godt og grundigt (og meget gammeldags) liderlig af det billede.

Hair, hair everywhere!

Lars Balle sagde ...

Lydbøger er ikke gay, men Wilbur Smith er.

Jeg har lånt lydbøger gennem et år nu. Jeg ripper dem men hører dem sjældent. Min plan er at smide dem ud til download og dermed køre forlagene fallit, så den klovn der får en stakkel til at oversætte Wilbur Smith bliver arbejdsløs.