lørdag den 3. januar 2009

Mandlige venner

... er en illusion, piger! Så er pointen blotlagt med det samme, og dermed giver jeg dig nu muligheden for at flygte fra denne side, hvis du ikke bryder dig om ilde hørte og tabu-belagte sandheder. Overskriften henviser til indlæggets emne, som er venskabelige forhold mellem mænd og kvinder uden seksuelle incitamenter. Som om, de eksisterede.

De fleste kvinder elsker at have mandevenner og blive inviteret indenfor i en kreds af ellers lutter mænd, hvor de kan føle sig som one of the boys. En af de allerbedst og mest kendte illustrationer af denne indbildte følelse, findes i sangen ”All I Wanna Do” af Sheryl Crow:
This ain't no disco It ain't no country club either
This is LA!

(...)
We are drinking beer at noon on Tuesday
In a bar that faces a giant car wash
The good people of the world are washing their cars
On their lunch break, hosing and scrubbing
As best they can in skirts in suits

They drive their shiny Datsuns and Buicks
Back to the phone company, the record store too
Well, they're nothing like Billy and me, cause
(...)
I like a good beer buzz early in the morning
And Billy likes to peel the labels
From his bottles of Bud
Bemærk, hvordan Crow i teksten tegner et skarpt skel mellem hende og Billy på den ene side og resten af verden på den anden. Dermed understreger hun netop den følelse af at ”høre til” hos sin mandeven og ophøjer det til et specielt, indviet fællesskab, som er fundamentet i hele sangen. Men hvad er det lige, Billy laver? Piller etiketterne af sine øl! Hvornår gør man det? Når man røvkeder sig, eller venter på, at kællingen overfor har indtaget så meget alkohol, at hun er holdt op med at være kærlig, ævle og danse og i stedet smider trusserne og åbner op for den eneste grund til, at mænd overhovedet gider beskæftige sig med kvinder. For Sheryl Crow tager så grusomt fejl i denne sang, når hun tror, at Billy virkelig gider deres samvær. I øvrigt lyver hun lodret, når hun skriver, at hun nyder en morgenbrandert, fordi det ved alle bare, at ingen kvinder over atten år bryder sig om. De hader det, især hos mænd, de vågner op sammen med.

Bitter Blog indrømmer gerne såkaldte ”dårlige følelser" og dermed, at en vis irritation funderet i jalousi kan være en del af grundlaget for dette indlæg. Der er intet mere uretfærdigt end at bruge årevis i ydmygende ritualer på at tilkæmpe sig en plads i et intellektuelt udfordrende mandligt broderskab, hvorefter der gives umiddelbar adgang til kvinder, hvis prøvetoner mellem ørerne er så høje, at det er umuligt at opretholde samtaler i deres nærvær. Ligestilling, min bare, kvinder har ufattelige fordele og privilegier ved passivt at bære skeden for mandens evigt søgende sværd. *)

Jeg siger ikke, at der ikke findes meningsfulde forhold, som f.eks. kunne basere sig på professionel, kollegial respekt mellem to mennesker af forskelligt køn, jeg siger blot, at jeg aldrig nogensinde har oplevet eller observeret det. Slet ikke i min branche, hvor der stort set ingen fagligt dygtige kvinder findes. Jeg dyrker en sport, der er mandsdomineret, og som kræver megen teknik. I den sammenhæng har jeg observeret en lille gruppe på to mænd og en kvinde, som holder sammen og altid fremstår som en lille, lukket kreds. Kvinden er køn, men komplet uduelig til sporten, som hun udfører med en rigor mortiseret Duracel kanins ynde, mens hun bærer et snobbet ”jeg-er-næsten-professionel” udtryk i ansigtet. Under en time aftaler hun med en af mændene at lave ekstra træning, på trods af at han netop forinden afslog den anden mand, som forundret spørger til dette, da vi befinder os i omklædningsrummet. Den første mand svarer, kort, kontant og irriteret over den andens mands sløvhed: ”Fat dog, at hun har noget andet mellem benene end dig!”.

Et andet sjovt eksempel er fra et af mine egne kæresteforhold, hvor vi begge havde en chatven af det modsatte køn. Det var indbyrdes accepteret, på trods af, at jeg måtte lyve for at dække over, at jeg kun chattede med min for at have nogen i reserve, hvis min kæreste forlod mig. Da vi omsider forlod hinanden tog det lige præcis et døgn og fem timer, før hendes chatven skød ladningen af i hendes desperate skød. Måske lyder jeg bitter, fordi det til gengæld aldrig lykkedes mig at lande min egen ”chat-veninde”, men der var alligevel lidt tilfredshed i kortvarigt efter at observere eks-kærestens lykke blive udskiftet med den raffinerede fornemmelse af i fem minutter at have været en lunken, kødfuld erstatning for et stykke billigt køkkenrulle. Needless to say, gad hendes chatven ikke snakke med hende bagefter.

Kvinder mangler noget for at kunne opretholde et platonisk forhold til en mand. En personlighed ville være en fremragende begyndelse. Hvor mange kendte kvinder eksisterer der, som har andre egenskaber end at være skingert skrigende feminister? Ingen! Fordi de alle sammen deler samme personlighed. Metaforisk set, Peter Lundin, når man skræller de yderste lag af en kvinde, er de alle ens indeni: Humorløse, rengørende, opmærksomhedskrævende, konspirerende, selvoptagede individer, som vil have børn og et dvd-sæt med Sex and the City. Jeg beklager, men det er simpelthen røvkedeligt at være sammen med kvinder, hvis der ikke er sex involveret og selv der, er det ofte en langtrukken, udmattende og intetsigende affære.

Hvis du er kvinde, sidder du netop nu og tænker: ”Han har bare haft dårlige oplevelser. Min situation er helt anderledes, for mine mandevenner er ægte!”. Med mindre dine mandevenner er lamme fra livet ned, homoseksuelle eller medlemmer af din familie (og samtidig lever mindre end tredive kilometer fra en større by), så tager du fejl! I isolation, i de øjeblikke, hvor kvinden aldrig får adgang, uanset hvor villige deres køn er, så kan jeg få enhver mand til at indrømme, at han gerne vil i seng med sin kvindelige ven. Mange af dem vil aldrig i livet være deres kærester eller koner utro, men opstår der en situation, hvor konen er permanent væk, så håber de alle sammen, at det pinagtigt hårde arbejde i skuespillet ved at opretholde det såkaldte venskab til en kvinde, vil udmønte sig i en våd belønning. Uanset hvor utiltalende, grimme og fede de er. Bitter Blog beklager.


*) ... ooog dér kom sætningen, jeg bliver husket for!

25 kommentarer:

Anonym sagde ...

So true!

bendejo sagde ...

Og det er ret nemt at se, at Sheryl Crow selv har skrevet teksten til sangen:
They drive their shiny Datsuns and Buicks

En Buick bruges kun til at montere et kængurugitter foran, hvorefter man(d) kører ud over prærien med gutterne på ladet, Stetsonen trukket godt ned over skallen, cowboystøvlerne klirrende af sporerne, pløkkende med en højkaliberet riffel efter alt levende.

En Datsun - for helvede - bruges til at hente dagligvarer i Wall-bloody-mart.

All I wanna do is smack you around

Anonym sagde ...

Bob, har du lyst til at fortælle lidt om dit forhold til din mor?

Anonym sagde ...

Jeg køber det! Jeg gør mig ingen illusioner om, at mænd har andet mellem ørene end sex..

Men vent.. hvad med virkeligt grimme piger? De har vel også drengevenner - og handler det stadig også om sex? Måske er der et lille vindue for teorien om personlighed og fælles interesser alligevel?..hmm

Bitter Blog sagde ...

Anonym lommepsykolog: Ville det ikke være sjovere, hvis jeg fortalte om mit forhold til din mor?

Belle Blues: Hvad er det lige, du ikke forstår ved "Uanset hvor utiltalende, grimme og fede de er"?

Jacob sagde ...

Bob! Du har evig ret. Hvorfor er der ikke flere som dig i skolesystemet, så drengene får den nødvendige know-how?

Lene sagde ...

Jeg tøver lidt med at sige 'altid', men mon ikke det samme er tilfældet fra den feminine side, bare 70% af tilfældene? Jeg håber og tror, at kvinder fra naturens side er mere kræsne.
Jeg ved godt, at du vil sige at de sidste 30 procent af kvinderne bare er hæmmede og har undertrykt deres drifter med ajax og krav, men jeg kunne ikke forvente andet af dig. Og resten af verdens våde drømme...:)

Pedrsn™ sagde ...

. . jeg er bare enig, hvilket gør mig endnu mere bitter . . yay!

Dreamer sagde ...

Ja - jeg er ret enig. Så længe vi kvinder ikke kan camouflere os ved at; slå ægge-hørmere, bøvse, kradse os i skridtet og snakke "patter og fisse" offentligt, bliver vi ALDRIG one-of-the-boys

Anonym sagde ...

Trist du ikke kan finde ud af det - men nogle af os kan nu godt ;-) Og de findes, kvinderne der ikke tænker på børn, ikke gør rent og gerne vil bruge indersiden af hovedet.

Bitter Blog sagde ...

Anonym: Jamen, det er da rigtig flot og fantastisk. Det er uklart, hvad du mener, jeg ikke kan finde ud af, men jeg må antage, at det er platoniske venskaber, da det er emnet for indlægget, og igen må jeg spørge: Med hvilket formål? Og i fald, du leverer et tilfredsstillende svar, er den ufravigelige konklusion, at jeg uanset hvad - ligesom alle andre mænd - vil tænke på at skambene vedkommende.

Anonym sagde ...

Hejsa
Jeg er komplet helt og aldeles enig i bloggens tema. Jeg har kun dårlige erfaringer med såkaldte venner, der egentlig med tiden blot blev forelsket ( eller foregav for at komme i kanen med en )eller i en brandert e.l. faktisk forsøgte at komme i kanen med en.
Men nu tror jeg altså ikke, at det er mændenes "skyld", kvinder kan være ligeså nedrige på andre områder, såsom at erobre allerede optaget af hendes veninder, e.l.!

Adrian sagde ...

Det er så fucking sandt det der...

Har brugt timer på at prøve, at forklare det til diverse trunter. De benægter altid, og det bliver altid bevist. Hehe

Anonym sagde ...

Korrekt. Der er ikke noget værre end piger der tror at de - nogensinde - kan blive 'one of the boys'. Som regelt findes de i 3 typer:

1. Den dumme, men lækre.
2. Den "kloge", men monstrøse.
3. Den dumme og monstrøse, med en personlighed, der får Anne-Grethe Bjarup Riis' selskab til at virke overkommeligt.

krusedullen sagde ...

jojojo - jeg vil også meget hellere være en flue på væggen mellem de herrer ;)... kunne være ret så interessant.

Gift kvinde sagde ...

Hmmm, hvad så med kvinder der er venner med deres mænd? Er manden så kun venner med een, fordi det giver adgang til regelmæssigt at få fedtet rotten hos en derudover intetsigende person?

Bitter Blog sagde ...

Gift kvinde: Som man siger, findes der ikke dumme spørgsmål, kun dumme spørgere.

Et ægteskab er naturligvis blot en åbenlys erklæring af mandens seksuelle interesse. Så ja, du har ret.

Hvis du nogensinde har brug for en ven, så er Bitter Blog der altid for dig.

Dr. Mørch sagde ...

Helt seriøst, man burde tvinge alle kvinder til at læse den tekst der.

Min dame bliver også ved med at tro at hun kan være venner med fyre.
Af hendes tre bedste venner, er en af dem en fyre. For at jeg kan accepterer det har jeg naturligvis døbt ham homoen, da jeg ved han ellers bare vil i bukserne på hende.

Hvornår er det de forestår det.?
Har aldrig ført en længere samtale med en pige, hvis ikke jeg havde lyst til at knalde hende. Og kender INGEN fyre som ikke har det på samme måde.

Har set utallige eksempler, altid med samme ende. HAHAHAH

Pmx sagde ...

Jeg kunne under ingen omstændigheder have formuleret det bedre, måske med en pistol til hovedet, jeg arbejder bedst under pres!

Frank sagde ...

Har selv oplevet og dyrket det adskillige gange - har ofte fortalt min kneppeven (veninde haha)at alt hvad en mand foretager sig dvs. give en kompliment, grine, lave mad,etc har et enkelt formål - blowjob, knald, fisse - længere er den ikke...

VH frank

relax sagde ...

bitter blog...

min kommentar til en ven omkring din kommentar

"hehe...ja det er jo nærmest mine ord meget af dem....men han taler for døve øre...fordi han taler mod "markedet"....og markedet har altid ret...at forklare det der til en kvinde det er umuligt...de elsker deres illusion...men frem for alt gøres deres fisse at de ikke har udviklet evnen til at se verden i flere dimensioner...men bare sort hvidt...i kategorier....de kan slet ikke forstå ordet perception...men hva ska man gøre...lev illusionen eller blive kørt over af markedet....der hvor jeg tror der kan opstå noget ægte...er når manden er ung...der hvor han ikke er begyndt at tænke endnu....i gymnasiet...der lader han sig faktisk lede af den fysisk mere udviklede pige....udviklingen sker først den dag han tager afstand fra fissen og fissens sort/hvide konventionelle meninger...problemet er at meget få tager afstand til fissen, fordi pikken løbende skal have et hul...
"

SEX er jo problemet...mange mænd har ikke prøvet at skelne mellem SEX og samvær med kvinder...

de blander de to ting sammen

så snart pigen ser godt ud så er hun "kærestepotentiale"

eller også bilder manden sig ind at han tænder på "jagten"...

min teori...prøv kun at være sammen en luder i flere måneder...den frihed dine tanker oplever er nærmest på niveau med mdma

lad os ikke glemme YING YANG

for alle disse blanke kvinder, findes der jo også "blanke" mænd, som endnu ikke er kommet i gang med at bryde konventioner og for alvor tænke på egen hånd...

"ej er du bitter" - klassisk kommentar fra to-dimensionel ikke-tænkende søhest

relax sagde ...

det værste man kan gøre er at prøve at forklare de rigtige markedstendenser til en kvinde

de er slet ikke i stand til forstå perception eller andre ukonventionelle analyser

men efterhånden som deres fisse bliver udvandet i værdi, så begynde de "indlæringsprocessen" i 30erne og 40erne

et hvert forhold i 20erne er dermed en joke, som udelukkende bygger på det fysiske

var hun en mand ville du aldrig hænge ud med hende

men til alle MÆND, kan ikke bare tage afstand fra fisse i nogle måneder...hav intet med kvinder at gøre i nogle måneder...bare besøg ludere (ej hvor det er klamt...jaja...prøv nu noget nyt i dit liv....ligesom "ej stoffer er for tabere...jaja prøv det nu")

"markedet" er drevet af massen, og det er naivt at tro at massen forstår "markedet"...

nå jeg må videre...må sætte min celine dion på og prøve at se om jeg kan få den op...

Anonym sagde ...

Lige tiltrækker lige bitre.. så enkelt er det og hvis det er din og mange andres sandhed... tja så er det sådan for jer.

Vi er andre som tror at der findes rigtige mande mennesker der sagtens kan tænke med andet end pikken.. dem tiltrækker de der kan lide mænd fuldstændig som de er.... og pludselig så opdager DE mænd at de ikke kan tale med andre end kvinder.. du er en stakkel du ved ikke hvad du klipper pga. DIN sandhed mvh. en Trunte

Betina sagde ...

Lige en temmelig forsinket kommentar.
Jeg vil give dig fuldkommen ret i dit indlæg; mænd og kvinder KAN ikke være venner uden at en af dem vil i bukserne på den anden. Jeg tror dog at de fleste kvinder skjuler deres glæde over at blive "beundret"/tænk sjofelt om, bag en stenhård maske af "Åh nej, han er jo bare min ven". Selvfølgelig er man da glad for at der er folk der tænker "Ku' godt" om en, det er da derfor de fleste duller sig op, og stopper det halve af matas i ansigtet. Jeg må indrømme at jeg da nogen gange tænker "Aww yeah" selvom jeg også kan snakke på et højt niveau med mine mandlige venner. At jeg kan det skyldes nok også at jeg gennem hele livet har haft en flok ældre fætre og en far der ikke accepterede dumhed, til at fjerne tøsefnidder fra mit hoved, og i stedet stimulere min logik.

Anonym sagde ...

Jeg kender nu mange mænd, som ikke tænker på sex. Jeg tror i det hele taget at mænd er ligeså forskellige som kvinder. Mange af mine venner er nørder - og alt det tænker på er at slå den næste drage ihjel, eller hvordan de får det næste gear... Hvis de endelig vågner op og får lyst til at gå lidt ud, så ender det med at de sidder omkring bardisken og diskuterer Java-script eller andre ting, som er lige til at falde i søvn over...

Hihi hvis du har lyst så kan du jo kigge forbi min blog om tv-serier på https://tvserierdk.wordpress.com/2015/02/03/how-i-met-your-mother/

Vh. Hanne