tirsdag den 13. januar 2009

Freak show

Hvornår lærer jeg at lade være med at tænde TV'et, mens jeg spiser? Egentlig er spørgsmålet retorisk, men jeg svarer alligevel: Når jeg erhverver mig nogle bordmanerer. Indtil da er det hver gang en hård lærestreg at åbne for tossekassen og opdage, at TV2 endnu engang sender et program om mongoler, som får mig til at kaste maden op hurtigere end en influenza-ramt bulimiker til udpumpning.

Nej, jeg kan ikke udstå at være i nærheden af mentalt og visse fysisk handicappede, når jeg spiser, og jeg er ikke den eneste. Sandsynligvis er jeg en del af et flertal, der af politisk korrekthed ikke tør sige noget, og som en sand radikal eller socialist taler jeg nu for den diffuse, umælende mængde, jeg til mit eget formål netop definerede. Det burde være ulovligt for tidligere nævnte handicappede gruppe at få adgang til restauranter, cafeteriaer, pubs, grillbarer og andre steder, hvor man betaler i dyre domme for at spise friturestegt gris. De lukker da heller ikke mig ind, når jeg er fuld, og jeg har helt ærligt svært ved at se forskellen.

Programmet, TV2 genudsendte, hedder ”Er jeg stadig gak-gak, mor?” og har de to efterhånden landskendte Peter og Morten i hovedrollerne. De bliver hyret til værtsroller, og man følger dem gennem tykt og tyndt – også den slags, der ikke falder ud af deres mundvige. Folk overgår hinanden i at sige hvor søde, de er, og man modtager hver dag på Facebook syvhundrede invitationer til at deltage i alle deres åndssvage fan-grupper. Jeg forstår ikke behovet for de gentagne udsendelser af serien i vel snart halvfjerds sæsoner, for jeg kan svare på spørgsmålet med det samme: ”Ja! I er gak! Fuldstændig! Og I bliver ved med at være det. Nyd det så længe det varer!”. Nemlig, så længe det varer, for hvor fedt er det at investere sin tid i en fanklub for to personer, hvis forventede livslængde er kortere end en bryggerirundvisning med Ozzy Osbourne. Fint, bliv bare vred - det er ikke mig, der er Moder Natur.

Inden du skriver hidsige kommentarer til dette indlæg, så overvej lige hvem af os, der er galt på den? Jeg, som får kvalme af at spise i nærheden af mentalt handicappede, eller jer, som udstiller dem på TV som et par skide cirkusdyr, så I alle sammen kan sidde og hyle af grin af dem over aftenkaffen? Svaret er: Jer! Jeg er så stor en engel, at jeg modstod fristelsen til at skrive dette indlæg i så lavt et lixtal, at de mentalt handicappede kunne have fulgt med. Morten og Peter programmet er næsten lige så menneskeligt lavt som det idiotiske X-Factor, der endelig har overbevist mig om, at lokalpsykiatrien er i en elendig forfatning. Dette har ingen tidligere kunnet få mig til at indse. Ikke engang Danmarks mest intelligente og indsigtsfulde socialdemokrat, som lige gik over skærmen til lyden af mig, der skreg maveindholdet ud over middagsbordet i vandede, klistrede klumper.

10 kommentarer:

- wolf - sagde ...

Du er simpelthen uretfærdig her. Du bringer jo selv X-Faktor op, og dette program står vel som slående bevis for, at homo normalis alene adskiller sig fra Morten og Peter ved de to forhold, at de for det første endnu ikke har fået en diagnose, og for det andet har endnu mindre talent.

I stedet for at trække disse to genetiske blindgyder frem som enkeltpersoner, skylder du den danske befolkning at betragte dem mere large, idet du med rimelighed kan dele den op ud fra Morten og Peters kvaliteter, og dermed to grupper med massebetegnelserne hhv. "Morten" og "Peter", alt efter livvidde.

Dreamer sagde ...

hahahaha - du udtrykker dig med usandsynlig billedlig tydelighed !
Ja - de bliver hyldet som søde og "cute" osv. ... lige indtil de sidder ved siden af folk i bussen og ævler løs (og ikke hedder Morten og Peter og er kendt fra TV). Så skal du fan'me se folk rykke frem i bussen. Folk er utroligt tolerante, politisk korrekte og gode - lige indtil de bliver savlet i øret af en-slags-handicappet. Så slutter selvgodhedsfesten

Snorkfrøken sagde ...

Det program du omtaler er en føljeton på 3 programmer der er sendt på TV2(!), ikke DR1.
tilgengæld skal det siges at DR fornylig genudsendte "Pensionatet".
Og jeg ser for meget tv...

Bitter Blog sagde ...

Snorkefrøen: Det har du sikkert ret i. Jeg kan ikke koncentrere mig om hvilken kanal, jeg ser, når jeg kaster op.

krusedullen sagde ...

hr. Glitter - et råd fra Krusedullen - hav altid en margretheskål stående ved siden af sofaen, når du tænder TV'et ved spisetid. Det er meget nemmere, lige til at hælde indholdet ud i toilettet, i stedet for al den rengøring af skærm, ledninger stik osv ...

Pedrsn™ sagde ...

Jahaer Main! Hvad ligner det med de der mongoler midt i spisetiden!

. . . tilgengæld blev jeg bare ENDNU mere bitter - fordi det jo var tydeligt, på det der lorte tv -at en mongol er bedre til at vise følelser, end jeg selv er.

ti4

krusedullen sagde ...

.. sætter her yderst forsigtigt en Kreativ blogger pris - til afhentning hvis den ønskes

Bitter Blog sagde ...

Til 'dullen: Nej, hvor er den flot! Har du selv hæklet den?

Jeg har arkiveret den sammen med andre papirer, jeg værdsætter lige højt ...

krusedullen sagde ...

hahaha - jeg tænkte sågu' nok du var typen, der læser på lokummet !!!

Bitter Blog sagde ...

Prisen er flyttet.