mandag den 26. januar 2009

En tynd omgang

Forældre er en trussel mod udvikling. Når de nu afleverede livet videre til deres børn, hvorfor tænkte de så ikke over, at livet hverken er let, sjovt eller uden farer? Hvor livet er som at krydse en slagmark, ønsker de fleste forældre, at deres børn skal gå – eller sandsynligvis køres - igennem et gennemsigtigt, bombesikkert pleksiglas rør, hvori alt er sikkert, rengjort og ryddet, indtil de når den uundgåelige afslutning i form af døden efter et 120 år langt, røvkedeligt liv.

Jeg sad og så Nyhederne, hvor en overbekymret mor sad og klynkede over nogle hjemmesider, som hun ville forbyde og have fjernet. Hun fattede naturligvis ikke et klap af, at censur på internettet stort set er praktisk umuligt, og hendes reaktion er utvivlsomt en konsekvens af, at kommunen og staten efterhånden er allestedsnærværende, hvilket efterlader den opfattelse i mindre begavede mennesker, at sådan noget kan politikerne fjerne. Hendes synspunkt blev understøttet af en til lejligheden indkaldt femtenårig ekspert. Lad os se, hvor lang tid der går, før et af de populistiske partier griber denne som sædvanligt mediefødte chance.

Hvornår fatter folk, at censur ikke er løsningen? De omtalte hjemmesider huser såkaldte pro-ana diskussionsfora, hvor piger udveksler erfaringer og tips om anoreksi. Hvis man installerer en 140 Mbit porno-linie til sin datters værelse, må man forvente, at nogle grimme ting lukkes med ind. Det er forældrenes ansvar, ikke statens. Men det er jo nemmere at pege på internettet som den skyldige i, at barnet blev anoreksiramt, kræftsyg, homoseksuel, selvmordstruet, morderisk, sindssyg, trafikdræbt eller socialdemokrat. I den konkrete sag ser jeg dog slet ikke problemet. Vi er mange fyre, som foretrækker at gå på diskoteker, som ikke er tilstoppet af fede piger, og desuden modvirker de moderigtige og slanke piger, at nekrofile forgriber sig på sagesløse lig. En sag, Bitter Blog nu vil kæmpe for, og den eneste vej frem er naturligvis ... at appellere til forældrene:
Forsæt endelig, piger, I er på rette vej, for I vil da ikke være fede, vel?

2 kommentarer:

krusedullen sagde ...

Når nu dette moderne samfund har fundet ud af at aflevere de ældre i andres/kommunens varetægt (og det er sket indenfor få generationer) - hvorfor så ikke bare fortsætte den allerede afstukne vej; aflevere det nyfødte barn så tidligt som overhovedet muligt i institutionen, og så besøge det en weekend om måneden. Så var typer som denne mor, da helt fri for selv at tage ansvar for noget som helst. Folk vil ikke tage ansvar for noget. Selv det overkommelige ansvar, som at kontrollere en 5-årigs netbrug. Sidder mor og pulser smøger og læser Se og Hør i sofahjørnet og overlader pojken til sig selv? Jeg så ikke TVudsendelsen. Vor herre bevares - verden er da af lave !

krusedullen sagde ...

Krusedullen indrømmer rødmende, at hun har læst fem-årig og ikke, som der står, femten-årig i indlægget. Grundliggende samme holdning; lær dit eget barn, at styre sig gennem tilværelsen. Visse ting man ikke kan lide at se, kastes i hovedet på en - andre opsøger man selv. Moren skulle hellere snakke med datteren om, hvorfor hun kigger på de sider!