torsdag den 27. november 2008

Håndværk for håndværkere

Efter at have udskudt opgaven i adskillige måneder gik jeg i gang med at hænge gardiner op. Dette var til dels en respons på de klager fra mine naboer, hvis koner og døtre stod i kø foran mine vinduer om morgenen for at betragte mig smøre min mandige krop ind i fugtigheds- og brunecremer til tonerne af "It's My Life" med Bon Jovi. Egentlig opfylder jeg af princip aldrig naboers ønsker, idet de som regel udspringer af særheder, men jeg synes nu også selv, det begynder at blive lidt intimiderende, når hele nabolaget ved, jeg spiser ALDI marcipanbrød med nougatkerne til morgenmad.

Egentlig fandt jeg opgaven nem at udskyde, fordi jeg tænkte, at den kun tog femten minutter at udføre. Desuden hader jeg håndværks-opgaver, hvorom følgende i øvrigt altid gælder:
  • Det tager længere tid end forventet
  • Det skal udføres anderledes, end du gør det.
  • Du kommer til at mangle noget værktøj under udførelsen.
  • Resultatet bliver elendigt.
  • Det er ikke sjovt.
Da jeg omsider var færdig, og opgaven var "veludført", var der gået halvanden time, jeg havde boret tre forkerte huller, jeg var gennemblødt af sved, og det ene gardin faldt ned første gang, jeg forsøgte at trække det for. Så nu har jeg bare malet ruderne sorte.

Hvad er det for et land, hvor jeg er nødsaget til at leve i en lejlighed, der udefra ser ud som om, den er beboet af en seriemorderisk lak-fetichist? Hele denne situation har fået mig til at sukke efter besøg af Erik Peitersen. Jeg ved godt, at alle kvinder elsker Erik Peitersen og gerne vil giftes med ham, men det er fordi, han er charmerende, moderigtigt metroseksuel og god til håndværk, men jeg vil udelukkende have besøg af ham, så jeg kan få afløb for min vrede ved at knuse hans fingerled med min nøddeknækker. Langsomt. Først får han dog en 100-lap og et lift til frisøren, da hans latterlige lange lokker utvivlsomt ville spolere min fryd over hans smertensskrig.

Endnu et mislykket håndværker-forsøg

Det er ikke sådan, at jeg har råd til at betale en håndværker for at sætte mine gardiner op. Så vidt jeg husker, koster det ni gange så meget at betale en håndværker, som han i sidste ende får i løn efter skat. Som en konsekvens af denne geniale skattekonstruktion risikerer man at ramme de svage: Jeg har ved udførelsen af et stykke håndværks-arbejde beskadiget min boligblok så meget, at den med stor sikkerhed styrter hurtigere sammen end en boligblok, hvor der kun arbejder professionelle håndværkere. Og i min boligblok bor der også socialt udsatte. Så, S, SF og EL, nu er argumentet på plads for at fjerne topskatten, så jeg får råd til at betale en eller anden abe for at gøre det for mig. Jeg opgiver at overtale DF. Som vi alle ved, er DF for socialdemokrater, som foretrækker en fornuftigere udlændingepolitik end uddeling af velkomstpakker indeholdende en kopi af nøglen til statskassen og en saks til at klippe 14-årige pigers tøj op med, men der er endnu en væsentlig forskel: DF er socialdemokrater, som lever i den virkelige verden. De ved, at deres vælgere er dovne sociale tabere, som ikke gider arbejde og tage ansvar, hvorfor de lever af andres skat, som derfor er urørlig. Socialdemokraterne tror stadig i håbløs skyklappe-naivitet på, at de dovne rent faktisk gider arbejde, hvis de bare fik det arbejde, som de onde virksomheder nægter at give dem.

Nå, men mine gardiner bliver altså ikke sat op. Jeg droppede at ringe til en af vennerne, for de vil også have penge. Sjovt nok betaler de ikke mig, hvis jeg reinstallerer deres PC. Men det er jo, fordi jeg synes, det er skægt, ikke? Det er min hobby!! Hvor er alting omkring mig på alle måder tåbeligt skruet sammen!

5 kommentarer:

Dreamer sagde ...

hahaha - endnu et godt grin på en kold og grå dag !
Fedt billede ! Jeg tror nu nærmere det er skudhuller - hvis det hænger på DIN væg

Nicodemus sagde ...

Hvad sker der her? Enhvert hankønsvæsen af menneskeracen bør kunne overkomme basale handyman opgaver. Jeg kan ikke helt se relevansen til dansk politik, MEN når nu emnet er fremme er jeg helt enig i de fleste partiers leflen for de ugidelige og udtalte berøringsangst overfor reformer. Virker demokratiet?! Jeg foreslår: En stemme til folketingsvalget per skattekrone man betaler.

Bitter Blog sagde ...

Nico-mus: Sjovt, at du ikke ser relevansen til dansk politik, når jeg nu forklarede det, så enhver sløv spade bør kunne forstå det. Men måske er du mere skovl end spade?

Pedrsn™ sagde ...

AI arrltså! Hvor fantastiskt!

Gudskelov de gardiner aldrig kommer op - jeg ville da døøøø, hvis du fratog mig synet af din daglige indsmøring!!

drop dem! I tells ya!


:D

Anonym sagde ...

Bor du stadig i lejlighed? hvordan er området, sådan socialklasse-mæssigt?