søndag den 12. oktober 2008

Statskontrol

Jeg hader kontrol. Især fra statens side. I de sidste 30-40 år er der kommet mere og mere af den. Hvad jeg hader endnu mere, er kontrol af ting, der alligevel ikke lader sig styre. At man alligevel forsøger at indføre en kontrol, bunder i, at vi har det alt, alt for godt, og derfor bliver vi skrækslagne for ulykker i selv den mest almindelige adfærd. Danmark trænger til en krig! Ikke som i Afghanistan eller i Irak, men en, som foregår i de danske gader! Med lig til alle sider, så det føles som mosh-pitten ved en Cradle of Filth koncert. Så kunne vi måske lære det.

Jeg sad i min bil og hørte P1, fordi jeg bliver idiot af at høre på jeres åndssvage, barnagtige og frem for alt kortsigtede musiksmag, som gennemsyrer og dominerer samtlige andre kanaler. Nu er jeg socialdemokratisk opdraget og ved, at Statsradiofonien aldrig lyver, hvorved overbringelsen af nyheden om, at private PC'er nu skal gennem periodisk syn, var direkte skyld i, at jeg kørte ind i kvinden med de syv tvillingebarnevogne. Indtagelsen af adskillige Stout-øl fra ALDI, bitterhed og ophidsede diskussioner om børnepenge på arbejdet tidligere på dagen havde i hvert fald intet med det at gøre.

Så vidt jeg forstår, vil Teknologirådet anbefale, at politikere vedtager periodisk syn af private PC'er ved, at et online check verificerer, at der er installeret ”viruskontrol og firewall” samt ”korrekt opdateret software”. Hvordan ”periodisk” kommer ind i løsningen, må guderne vide. Hvor må det dog være en flok åndsamøber, der sidder i det råd. Der findes tusinder af måder at konfigurere en PC på, som kan betegnes ”korrekt” fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Men man ved jo bare, hvordan det offentliges sædvanlige inkompetence vil indsnævre ”korrekt” til: Standard installation af Windows Vista. Ellers er der ingen chance i helvede for, at de idioter til bebrillede, fuglebrystede datamatiker-administratorer med rygrade formet som 5-taller, uanset hvilken vinkel de betragtes fra, som det offentlige med lidt held kan få til at sove ubekvemt på sine hypermoderne, ergonomiske kontorstole mellem 10 og 15, vil fatte en rådden makrel af noget som helst.

Sagen er, at disse formynderiske foranstaltninger udelukkende går ud over de ærlige brugere. De uærlige kommer igennem alligevel, og hvis de fanges, betaler det offentlige i forvejen millioner til humanistiske advokater for et retsligt forsvar. Det virkelige problem er, at sikkerhed i forbindelse med internettet kræver noget, som de færreste mennesker besidder: Omtanke. Går du måske i Brugsen og handler med alle dine penge slæbende efter dig i en fiskesnøre? Eller skriver du lumre kærestebreve på postkort? Lær dog at begå dig i det miljø, du befinder dig i! Åh nej, dog, det kræver, at du tager et ansvar!? Eller … *gisp* … sætter dig ind i sagerne!!! Kan kommunen da ikke gøre det for dig??!

Grunden til, at det lykkes at indføre al den ligegyldige kontrol, er, at folk generelt er ufatteligt uvidende og dovne. Hvad med periodisk syn af biler? ”Nu går han da helt amok!”, tænker du med din grimme frømund gabende åben, ”Periodisk bilsyn er da grundpillen i trafiksikkerheden. Det ved enhver da!!”. Igen tager du fejl! Prøv at finde bare én fucking undersøgelse, som viser, at tekniske fejl ved biler er skyld i ulykker. Selv de mest bilisthadende, rødt bestilte undersøgelser tør ikke engang lyve tallet op til ti procent, og norske undersøgelser siger endda nul komma nul! Bilsyn er blot endnu en skat. Skylden ligger som altid ved dig bag rettet, kære uopmærksomme bilist! Med mindre du hører P1, mens du kører, naturligvis.

8 kommentarer:

Peter sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Peter sagde ...

Syv tvillingebarnevogne! Så var der vel også både til Weberen og kummefryseren.

Jeg har selv lige haft bilen til periodisk syn. Her lærte jeg at en flænge i en bildør kun må være 7 centimeter. Min dørs var 11, så køretøjet kunne ikke godkendes af trafiksikkerhedsmæssige årsager! Pris: 18.000! (Ok, der var også noget med en forskærm og en bagbremse.)

PC eftersyn? Ja, man kan kun ryste på hovedet og grue for hvad det næste vil blive.

Det skulle da lige være et børnesyn. Så kunne det være at man kunne få vendt den nedadgående evolutionsspiral! Lav IQ, højt BMI og fnat; next stop Daka.

Anonym sagde ...

Jeg er mildest talt utryg ved at læse, at du har kørt en mor med adskillige børn ned, og uden skam fortæller om det på nettet! Hvor er politiet henne i denne sag?

At man læse sådan noget på nettet, er blot endnu et eksempel på den manglende statslige kontrol i samfundet! Hvordan skal jeg ellers beskytte mig mod indhold, som det f.eks. forefindes på denne aldeles forfærdelige side?

Nej, lav en statsautorisation for bloggere, som alle, der ønsker at have en personlig blog, skal have. Kun på den måde kan os sagesløse internetbrugere beskyttes mod alle jer, der ikke har forstået, at velfærdsstaten er og bliver den eneste garant for et godt liv i disse forfærdelige tider, vi lever i!

Anonym sagde ...

Ja, det var aldrig sket Førerens tid!

Jesper sagde ...

P1??? Er det ikke for røde hunde - som eksempelvis mig? Er du ved at blive lidt svag i koderne?

Bob Glitter sagde ...

Nu kan jeg godt lide hunde, så normalt inddrager jeg dem ikke i så usympatiske sammenhænge.

Udover det, kan du have ret i, at jeg af og til er mere rød end godt er.

Dreamer sagde ...

ja - der er for mange "ekspert-rådgivere" i Danmark og den person der har udtænkt den "geniale" ide, burde ud i gabestokken. Han må virkelig selv have kraftigt virusangreb på hjernen !

Unknown sagde ...

Fremover vil jeg kun bruge brevduer og røgsignaler.