lørdag den 4. oktober 2008

Da Vinci Apokalypsen

Indtil i fredags undrede det mig, at det overhovedet er muligt for den socialistiske fløj at kapre op mod 50 % af stemmerne. Det nemme svar er selvfølgelig, at den ene halvdel af befolkningen nødvendigvis må være dummere end den anden, men det ville bare bringe mig ned på McCain kritiker niveau. Pludselig*), som et slag i baghovedet fra en fagforeningsmand bevæbnet med en marmorkugle-fyldt sok, kom svaret i en artikel i Jyllands-Posten.

Det lader til, at en masse danskere har læst knaldromanen Da Vinci Mysteriet og er fuldstændig overbeviste om, at historien er ægte, selvom det er det pureste (og tilfældigvis socialistisk-feministiske) opspind. Alting giver mening nu, hvor det viser sig, at en halvdårlig, om end underholdende, forfatter er i stand til at styre virkelighedsopfattelsen i den åbenbart uhyggeligt letpåvirkelige mentalitet hos halvdelen af danskerne.

Samtidigt giver det en utrolig klarhed for mig i forhold til 50 %’s mysteriet, efter jeg forleden sad åbenmundet og uforstående og så en debat mellem Løkke, Espersen, Thorning, Søvndal og Aaen på DR2. Det lader til, at man blot skal huske følgende tre sætninger for at blive leder i et større dansk socialistisk parti:
  • Regeringen skaber større afstand mellem rig og fattig.
  • De brede skuldre skal bære den største byrde.
  • (vilkårlig forbedring), hvis I bare vil betale en lille smule mere i skat.
Det er simpelthen helt himmelskrigende frustrerende, at der ikke behøves skyggen af argumenter til at underbygge disse udtalelser. Alt er bundet op på truthiness! Op i røven med at den offentlige sektor får flere og flere penge, når nu de ansatte åbenbart ”ikke oplever det sådan”. Bare sig det tit nok, og danskerne æder det som mazarintærte til ”Vild med Dans”. Det er nok også derfor, den nuværende regering ikke tør andet end at føre socialdemokratisk politik i stedet for at lade dovne tabere sulte på gaden, som de fortjener.

Alt dette her har fået mig til at tage en beslutning. Såfremt vi får en socialistisk regering i Danmark, planlægger jeg at opsige mit job. Jeg gider simpelthen ikke yde mere efter nu at have smidt adskillige millioner i statskassen, og heldigvis bosatte jeg mig så billigt, at jeg kan leve på dagpenge. Opsparingen placeres i platinbarrer og Krugerrands og mures inde i væggen. Det er på tide, de andre aber arbejder lidt. Det paradoksale er, at de fleste socialister er de mest vanvittige egoister: Lad de andre tjene pengene, så jeg kan lave lige, hvad der passer mig. Derfor vil jeg simpelthen dedikere mit liv til Bitter Blog, så I kan få et indlæg hver eneste dag. Hvis jeg da kan finde overskud og inspiration. Og jeg ikke er forhindret af min depression.

En bumpersticker til din bil ... hvis du da tør!


*) Men ikke uventet …


Opdatering 6/10 2008
Så vågnede jeg i morges til endnu en rodebutik af vage argumenter og vilde påstande. Helle Thorning og Villy Søvndal var i morgen TV for at tale om deres forslag om at smide en milliard ekstra kroner ud til kommunerne. Beløbet er tydeligvis revet ud af den blå luft med den begrundelse, at det lyder som mange penge, for der var ikke skyggen af argumenter for, hvad lige præcis det beløb skulle hjælpe. Kun tåber er ikke klar over, at det er som at udlevere spande til folk med hullet tag.

Det mest fantastiske var dog, at Thorning lige slog noget for plads for mig. Hun sagde følgende (jeg husker det ikke præcist, da jeg mistede bevidstheden):

"Regeringen får det til at lyde, som om det ikke er at bruge penge at give skattelettelser. Men det er at bruge penge, for det er penge, som i stedet kunne bruges på velfærd."

Aha, så det er altså statens penge før det er lønmodtagernes? Faktisk burde jeg være glad, når staten giver mig 36 % af de penge, jeg har tjent, for at arbejde?

Lidt mere besindig var Villy Søvndal med den sædvanlige tågesnak, hvor han tillod sig at presse sin mening ned over "alle danskere, som jo ønsker den fundamentale velfærd", der åbenbart ikke lader sig sikre med verdens højeste skattetryk.

Gudfader, hvor bliver man dog træt ...

1 kommentar:

Thomas sagde ...

Fantastisk link til Søvndal - hans ignorance er bundløs :-)