torsdag den 1. maj 2008

Blodfanen

Klokken er 8.15, og jeg er netop mødt på arbejde. Ja, det er helligdag, men det er også 1. maj, og på denne dag ønsker jeg på ingen måde at blive forvekslet med den flok potentielle ballademagere, som vader rundt og generer tilfældigt forbipasserende i gaderne. Faktisk vælger jeg lige præcis denne dag til at demonstrere min loyalitet overfor min arbejdsgiver, da jeg er så træt af de såkaldte arbejderes fortærskede og forældede retorik.

Undskyld mig, men jeg forstår dem simpelthen ikke! Et af de helt store symboler på denne dato er den røde fane. Hvad er der galt med dette billede? Forklar mig lige, hvorfor man anvender et symbol, som er tilsølet i blod efter at være misbrugt af diktatoriske regimer, der ifølge denne kilde var skyld i 94.360.000 menneskers død. ”Åh, jamen, vi brugte skam symbolet lang tid før kommunisterne!”, kan du lige knap fremstamme efter de første syv morgen-fadbamser.

Med fare for at blive beskyldt for at bekræfte Godwin’s lov, drager jeg alligevel her en ret relevant sammenligning. Man kan se en liste over anvendelser af svastikaet i den vestlige verden før 1920 via dette link. I relief beskriver jeg herunder mængden af organisationer og firmaer, som syntes, det var en skidegod og smagfuld ide at anvende det efter 1945:

Ø

Nazisterne var endda kun skyld i en brøkdel af, hvad kommunisterne formåede, selvom man med rimelighed kan argumentere for, at nazisterne havde kortere tid og var mere direkte ondsindede på grund af den deciderede planlægning. Kommunisterne myrdede primært gennem følgevirkninger af at arbejde hen imod ”det fælles bedste”. Nåmmen, så er det da bare helt i orden!! Beklager, men det er seriøst den eneste undskyldning for at anvende symbolet, jeg kan komme på, og den er jo så tynd som Anders Foghs nytårsbrandert. Desuden havde nazisterne også socialistiske træk (Jo, de havde!), så vi kan egentlig bare lægge alle tallene sammen. Men alt i alt så er det virkelig så tydeligt her, at det er vindere af krige, som skriver historien.

Giver fanen i det hele taget mening for deltagerne i 1. maj demonstrationerne? Næppe. Vi ved jo, at 98 % af deltagerne er med, fordi de så kan drikke bajere i stedet for at arbejde. Der er derfor knap så mange deltagere, når dagen ligger på en helligdag. Så meget for engagement. Måske kunne der samles lidt flere mennesker, hvis man lavede en fane som denne, der stolt kunne blafre mod den blå himmel over den efterladte affaldsbunke, hvor Tangkroen i Århus lå dagen før:Den giver da i det mindste et reelt billede af, hvad 1. maj handler om i dag.

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

Fantastisk skrevet! :)

Anonym sagde ...

Hvor er det fedt, at du kan skrive who knows, who cares på en tilfældig artikel, bare for at kunne plastre en reklame på for din egen blog.

Hvis du ikke ved hvem hun er, og i øvrigt er ligeglad, hvorfor lukker du så ikke røven, i stedet for at svine andre til. Klovn.

Bob Glitter sagde ...

Fordi det er den eneste måde, jeg kan trawle selvdøde torsk som dig ind på min blog.

Havde du nu en sans for kontekst, forstod du nok, at kommentaren blev givet til en anden kommentar (nummer 1) i den pågældende artikel, som jeg af hensyn til andre læsere linker til her. Så fremstår du heller ikke som så stor en tumpe overfor dem, når de nu forstår hvad i alverden, du ævler om.

I øvrigt er min kommentar ganske relevant. Jeg kommenterer ofte på X Factor og lignende shows, som er større sædpletter på samfundets beskidte lagen, end du burde have været. Det ville man vide, hvis man læste min blog eller generelt så mine kommentarer. Men det er nu ikke nødvendigt for at forstå konteksten. Og hvis du hader et link til min blog, så lad dog for helvede være med at klikke på det. Hvor svært kan det være?

a-kasse sagde ...

Jeg har fundet en fin side hvor man kan vælge imellem forskellige fagforeninger,

Mia