søndag den 25. maj 2008

Åndssvage navne

Der er bare nogle navne, som er så åbenlyst åndssvage og øretæveindbydende. Det gør heller ikke tingene bedre, at forældre absolut skal finde på et unikt navn til deres afkom, så det kan stå ud blandt andre. Ikke mindst fordi, de ved, at chancen for, at de nedarvede gener giver basis for succes, er mindre end chancen for, at Pearl Jam dukker op på Roskilde Festival og lægger ud med en glad version af ”Alive”.

Magnus

Bare den første stavelse får det til at krympe indeni mig. Kun irriterende bamser og tagmus burde bære dette navn, og jeg får lyst til at stampe livet ud af dem, når jeg kigger på dem. Det er næsten en garanti for barnlig, tåkrummende naivitet at hedde Magnus, og får jeg nogensinde en chef, bankrådgiver eller læge, som bærer navnet, så nægter jeg at lytte efter, hvad han siger. Luk øjnene og forestil dig en Magnus. Jeps … en lille snotunge, der er tøset og overforkælet af sin mor, og som sikkert løber nøgen rundt i din have, når hun besøger dig, så alle dine naboer tror, du er pædofil.

Kim
Navnet er i sig selv fint nok på trods af den indbyggede kønsforvirring. Det irriterende er, at samtlige mennesker med asiatisk afstamning bærer navnet. Sig mig, er det bare en standard for importerede unger, eller sagde samtlige adoptivforældre uafhængigt og tilfældigvis til hinanden:
Uh … nu når den lille baby er kommet helt til Danmark, skal vi så ikke døbe den noget, som giver den et strejf af dens hjemland? Hvad med .. uhm ... Kim?!
Næppe. Hver gang jeg møder en asiatisk dansker, og vedkommende præsenterer sig, så opstår nedenstående samtale:
Hej! Jeg hedder …”, begynder personen.
Kim!”, afbryder jeg.
Hvo … hvordan vidste du det?!”, fremstammer personen med øjenbrynene helt omme i nakken.
Det er fordi, jeg er en ninja!”, siger jeg og blinker indforstået.

Maren
Uanset om hun er det eller ej, forestiller jeg mig straks en ko med kæmpe patter. Jeg ville aldrig ansætte en person med dette navn til noget, hvor hun skulle gå, tænke eller arbejde hurtigt.

Ib
Alle synes, Ib er et skægt navn. Folk fniser normalt lidt, når man ser staklen, som blev påtvunget det af sine forældre. Det gør jeg ikke. Det lyder mere som det sidste, jeg siger, inden jeg dør, efter at være blevet ramt i nyrerne af et dybt hook fra Mike Tyson.

Bjørn
Tjah … hvorfor ikke bare Hund, Hamster eller Papegøje, som jeg alle ville tage mere seriøst.

Rolf
Det lyder som en hund. Helt bogstaveligt talt. Svarer det ikke til at kalde sin gris for Øf? Så selv for en hund er det et stupidt navn.

Bitten

Hvis der var et navneord, som betød "Irriterende, venstreorienteret storesøster", så var Bitten den bestemte form.

Gerd eller Gert
Til en kvinde stinker det langt væk af lebbe, falmede rødblålige tatoveringer og gamle, fortrudte bodegabranderter. Det er bare forkert.


Liv

Navnet Liv er et pænt synonym for en omstændighed, der bedst beskrives som hovsa. Moderen var uden tvivl en promiskuøs hippie-tøjte, som blev befrugtet i et bollerum, og navnet var et kompromis mellem tyve mulige fædres ønsker. Enten det, eller også var navnet et latterligt statement om det fantastiske i, at moderen skabte liv. Uanset hvad, er det at kalde sit barn for Liv det samme som at kalde sin dukke for Død: Fucking creepy.

Wahib
Hahaha, det er bare et totalt sjovt navn, som passende kan gives til en lille tjener med overskæg, som man slår hver gang, han gør noget forkert. Jeg havde engang en underviser på en højere uddannelsesinstitution, som fniste, hver gang han sagde navnet, som tilhørte en sølle mand på mit hold. Og så er det jo skægt.

24 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan nu godt lide navnet Rolf, men det er måske også fordi jeg har haft en hund med det navn... hehe (og JA, det var en schaefer).

Men altså kunne du ikke lave et ekstra ndlæg for der er da flere navne der byder ind, jeg giver gerne lidt inspiration (ikke mit eget navn, hehe), men hvad med Børge (ikke brugt siden 1993), Åge, Thorleif eller bare Leif (måske den mandelig engelske udgave af Liv), Arno, Homo (ja det kan man hedde), Viggo og Viktor, samt John, Johnny, Brian og Antonius...
(find selv på flere)...

Anonym sagde ...

Jeg har nogle oplagte kandidater:

Line : Den trælse og evige postulerende "sociale" person fra klassen ("der skal være rum til alle" typen)
Per: Den trælse evige og postulerende "sociale" person fra klassen ("Jeg er socialist fordi der er for få der får for meget")
Johanne: Den trælse evige og postulerende "sociale" person fra klassen ("Hvis det nu kun regner om natten så kan alle løbe rundt i solskin om dagen og være glade og kærlige og hjælpsomme.")
Frank : Den trælse evige og postulerende "sociale" person fra klassen ("Hvem siger skatten ikke kan stige til 80% De rige har jo rigeligt - og glem ikke at de har stjålet det fra os fattige.")

wildskud sagde ...

jeg vil undlade at male så meget med ordene... det er ikke fordi visse navne ikke vækker kedelige associationer hos mig, men fordi jeg finder dem særdeles stereotype....
Men et navn som Mathias (helst udtalt med halvstemt "bøsse-S") kan virkelig bore storetåneglen ind i hælen på mig.... Liv er også et af dem.....

Anonym sagde ...

Hvad med navnet Bitter?? Eller Thomas?? haha

Bob Glitter sagde ...

Til den anonyme Sherlock:

"Bitter Blog" var med på listen, da der var en afstemning om de mest åndssvage navne på bloggen.

Andersine And sagde ...

Griner. Ja, sikke navne dog kan skabe dårlige associationer.
Har I tænkt over, at der måske er en mening med galskaben.
Disse navne, der giver dårlige associationer til alternative personligheder, er måske netop til, for således at understrege, at vi her har at gøre med et individ vi i værste fald bør undgå.
Tag eksempelvis "Gert" (kunne evt krydres med at døbe knægten "Gert Åge" for at understrege, at vi her har at gøre med en totalt debil og inkompetent person), det oser da langt væk af en mand, der mangler indsigt i at begå sig i sociale relationer. Totalt sindsforvirret og har med garanti sparsomt med venner. Er også sikker på, at han lugter af makrelsalat (tro mig, makrelsalat bliver aldrig det samme, når man har set et billede af Gert) og ikke er i stand til at passe et arbejde. Politisk stemmer han DF i mangel på indsigt i, hvad der sker i vores samfund og hvordan vores samfund hænger sammen. Måske er han endda sygemeldt med stress?
Og apopros navne, så kom den bedste til mig forleden. Hørte, at en bekendt langt ude i periferien havde fået en horeunge, drengebarn af slagsen, og dette barn skulle nødvendigvis døbes Columbus. En ting er man da i hvert fald sikker på her og det er at ungen bliver moppet i skolen - måske allerede i børnehaven, for nu har pædagogerne jo ikke fået den lønforhøjelse de alle har gået og drømt om og således har de nedsat deres i forvejen sparsomme timetal fra deltid og helt ned til at stemple ind for at drikke en kop kaffe for så at skride igen efter at have hakket lidt på pædagogmedhjælperne bare for at understrege, at det er altså dem, der har en bachelor (?!?!) og derfor er for fine til at engagere sig ude i arbejdet, hvor man kan blive beskidt, fordi de ikke kan lide at gå i regntøj.
Sølle Gert og Columbus - de er offer for fatale omsorgssvigt i en faglig (eller mangel på samme) magtkamp pædagogerne aldrig vinder, idet de mangler samfundets forståelse for og anerkendelse af dem ;-)

Anonym sagde ...

Jeg hedder Liv.... Jeg føler mig krænket.

Eller noget i den stil.

Bob Glitter sagde ...

Det er vist din mor, der har grund til at føle sig krænket, Liv ...

Anonym sagde ...

Hvordan kan det, at kalde sin gris for 'Øf', svare til at kalde sin hund for 'Rolf'?

Du er i hvert fald den første jeg har hørt berette om Jyllands 'Rolfende' hunde.

Lasse Westy Bech sagde ...

Jeg var til fest i går og en deltager fortalte en historie hvor navnet Jan Dennis indgik. Jeg hørte ikke mere efter Jan Dennis.

Scarlet P sagde ...

Hej allesammen, ved i, at man kan hedde Tao til fornavn! Ja det kan man, og navnet passer bedst, hvis man er vokset op i kartoffelrækkerne på Østerbro, har gået på lilleskole og deltaget aktivt i diskussionerne omkring middagsbordet i sine forældrenes hjem, der altid var fuldt af intellektuelle tænkere og frie sjæle. Når man hedder Tao, har man gået på Christianshavns gymnasium og flirtet med fascismen i ungdomshuset, gået på højskolens gøglerlinie og derefter været mindst 15 år om at tage en bachelorgrad i kvinde- og kønsforskning på KUA. Man bor i kollektiv, har dreadlocks, dyrker morgenyoga og går kun i tøj af økologisk hamp. Så er i advaret.

Alexander sagde ...

Jeg har engang været i seng med en pige der hed Solsikke... Det må nærmest kvalificere som en kulturradikal millieuskade.

Anonym sagde ...

Og Kim, gider du skifte navn? Det lyder ikke farligt, og det føles pinligt at sige det. Boris, prøv dét. Du ved "uh, pas på, her kommer Kim".

Men du er jo sindsyg!

Det er muligt, men jeg er KONGE AF SKOVEN BABY!

Start musikken Boris.

Boris?

Suk, ja det er dig jeg mener, Kim.

Danzken sagde ...

Det mest idiotiske navn, alle kategorier, er MALTE.

Jeg er flere gange kommet til at spytte en sådan navnebærer i ansigtet, hvorefter jeg naturligtvis har trampet det til ukendelighed.

På andenpladsen kommer alle personer som er opkaldt efter ett krydderi.

Maria B sagde ...

Kender nogen som kender nogen som netop har døbt deres datter et navn, som må tilfalde dyre-kategorien.

Drdrdrdrdrd... (trommehvirvel)

Hun hedder Panda.

Panda! I kid you not.

De søgte om at få hende til at hedde et superheltenavn med et twist, så det lød lidt mere feminint (ej, kan desværre ikke huske hvem. Spiderman?)

Meeeen dette fik de dog ikke lov til.

Men Panda - det måtte de sgu godt...

Maria sagde ...

Det er desværre mange nyere godkendte fornavne, der automatisk vil komme til at gøre indehaveren til mobbeoffer. Blandt andet: Honeyblossom, Blondie, Snebjørn - og en af mine personlige favoritter: Lama. - Åh ja, det må man også gerne kalde en pige nu om dage.

Anonym sagde ...

Bob Glitter....
det lader vi så bare stå helt for sig selv.

Anonym sagde ...

Du får kun 3 stjerner for dette ellers glimrende indslag...og det er forbi jeg hedder Kim og min bror hedder Ib.

Anonym - pige sagde ...

Kamma Kronborg Heick
er et eksempel på hvordan nuværende radio/tv-personligheder bare SKAL have lange irriterende navne, fordi de tror det tillægges betydning hvem de er. Men for mig formidler de blot nyhedsstof og deres navn er mig hamrende ligegyldigt.
Man kunne også nævne Heidi Frederikke :-(
KVALME....

Anonym sagde ...

Simon Emil (gys)
Narcissa Vucina :-(
Hector og Boris (hader en mor så sine børn - JA !
Alle der vælger kendte amerikanske navne som navn til deres danske latterlige børn.
Britney, Angelina, Stephannie, Ashton etc etc

Anonym sagde ...

Jeg er senest stødt på navnet Bothilde. Til en pige på otte.

Anonym sagde ...

Senest er jeg stødt på navnene Bothilde, Theodor, Wilhem - og vidste I, at en svensk dreng for nogle år siden fik lov at hedde Lego?

Anonym sagde ...

Du er en autistisk lille nar.
Der er ingenting galt med navnet Magnus eller Liv.
Gå nu tilbage i din mors kælder og spis dit discount lorte mad, gå ud på dit arbejde som fuldtids prostitueret, husk at stem på Lars Løkke og lev dit lorte liv videre.
håber du dør i den kælder.

Anonym sagde ...

Anonym 10. november 2016 Kl. 08.45.

Nå Nå, man puster sig nok op.