mandag den 14. april 2008

Uskarp

Det var en lettelse for mig at opdage, at et nyt datingsite for intelligente mennesker dukkede op her i Danmark. Det kaldes intelligentpeople.com, og var for mig at se Frelseren selv, som på videnskabelig vis skulle differentiere mig fra alle de inkompetente idioter omkring mig. Kan du forestille dig, hvordan mit arrogante, forventningsfulde smil stivnede, da sitet skyllede mig ud i toilettet sammen med den grålige masse af 4.505.000 leverpostejsdanskere? Og jeg prøvede endda to gange – jeg snød ikke, da man tildeles et ekstra forsøg, hvis det første fejler.

Det måtte naturligvis bero på en fejl. Men ak, jeg var åbenbart ikke i stand til at gennemskue selv de simpleste logiske opgaver. Efter en tre dages druktur afsluttet med et ynkeligt forfejlet selvmordsforsøg ovenpå skuffelsen, besluttede jeg mig for at prøve at lære at løse den slags opgaver. Et medlem af Mensa fortalte mig engang, at man kan forbedre sig ved at øve, hvilket egentlig gav en forklaring på, hvorfor han var medlem. Jeg ignorerede derfor smerterne fra såvel tømmermænd som snitsår og gik i gang med en Google-understøttet jagt på intelligentpeople.com’s hellige gral.

Desværre var jeg for dum til at fremsøge løsningen, men til gengæld fandt jeg en masse omtale – fra bl. a. bloggere – om det nye datingsite. Det mærkelige var, at de alle havde bestået testen, og at de endda omtalte den som ”nem”, ”løst uden problemer” eller andre bedømmelser i samme tråd. Det er fandeme for morsomt. Enten vil de, som fejler testen, ikke indrømme det, eller også er det kun de meget intelligente, som kommenterer sitet. Hvad mon er mest sandsynligt? Såfremt vi tager kommentarerne for gode varer, konkluderer man hurtigt, at hovedparten af Danmarks hjernekapacitet bruger al deres tid på ophedede diskussioner om teknik i fladskærms TV-typer i nyhedsgrupper på internettet, mens de udveksler ASCII art i signaturer krydret med udtalelser såsom "Halle Berry har da bare de for flotte kasser! Så hende lige for syttende gang i dag i min special edition Monster's Ball DVD på mit Panasonic TH 42 PX 80. OMFG!".

Det værste ved at dumpe testen var, at jeg ikke fandt svaret på, hvorfor jeg med selv min mest positive angrebsvinkel ikke fatter et klap af 85 % af Danmarks befolknings opførsel og tankegang. Da jeg åbenbart ikke er superintelligent, er der nu kun to muligheder tilbage: Enten er jeg alvorligt psykisk syg, eller også ligger jeg i de nedre 15 % af intelligensskalaen. Hvis jeg var psykisk syg, ville jeg ikke opdage det, så desværre er jeg nok i de nedre 15 %. Men det er jo også en slags niche, så lidt speciel er jeg alligevel. Heldigt, at jeg sagde nej til organdonation ved hjernedød.

3 kommentarer:

Jacob sagde ...

Jeg tog også testen, men bestod ikke. Det kunne nu have været rart at vide om jeg kun havde én forkert eller i det hele taget om hvad "kravet" var. Nå, men det jeg dog først lagde mærke til, var at der var tid på hver opgave. Allerede der faldt enhver form for seriøsitet ud. For enhver der mener, at man kun kan være intelligent ved at bruge max 60 sekunder på en opgave, er da i sig selv en tåbe.

Bitter Blog sagde ...

Jeg overvejede at publicere alle spørgsmålene her, men jeg tænkte, at det sikkert var en overtrædelse af copyright. Ikke at det betyder noget, for jeg kan vel med rette påråbe mig stupiditet i gerningsøjeblikket.

Cosmocph sagde ...

Vad snagger i om?den var sku majet let jag er medlæm og er alerede igan mæd at skore en mase lægger kæliner. måsge er det bar jer som at der nole tåmper.