tirsdag den 8. april 2008

Så er der havefest ...

Det er egentlig fint nok, at der kommer flere store koncerter til Jylland. Vi kan kun håbe, at der enten kommer mange flere eller overhovedet ikke flere. For sagen er, at der bor jyder i Jylland, og hvis jyder opdager, at der sker noget et eller andet et sted, så vil de alle derhen. Også på den måde ligner de køerne på marken.

Tag nu Metallica: Det var en god koncert, men samtidig var det en voldsom pine at stå på koncertpladsen. For hvis bandet startede på et nummer, som ikke var enten ...
  • Enter Sandman (”den hårde fra det der album de lavede”), eller
  • Nothing Else Matters (”den gode fra det der album de lavede”)

… gik der cirka fire sekunder, før folk ...
  • Tændte engangsgrill og ristede pølser
  • Snakkede højlydt om ligegyldige ting
  • Kom op at slås
  • Begyndte at brænde dæk af og køre markræs
… og det er simpelthen fordi, når der er en koncert i Jylland, kaldes der til havefest, og så deltager alle - uanset musikinteresse. Selv en af mine tåbelige gamle venner fra Folkeskolen ville med på trods af, at han i årevis kaldte mig en taber for at høre heavy. Han ville også have en siddeplads. Jeg gad ikke engang svare på hans spørgsmål om, hvor man købte billetter, og så fandt han aldrig ud af det. Han ville vist også kun købe dem sort.

For fanden, hvor er det dog pisse irriterende at komme til koncert, og så begynder bonderøvene omkring en at synge D.J. Ötzi, når der er et nummer, de ikke kender. Det er kraftedeme rigtigt – en gammel bekendt oplevede dette til en Bryan Adams koncert i Viborg. Til ajlespredernes forsvar skal det dog nævnes, at jeg også ville foretrække D.J. Ötzi i netop det tilfælde. Når man er til koncert på Sjælland, er det fortrinsvis fans af bandet, der dukker op, så der faktisk er mulighed for at høre noget af musikken, uden at nogen starter en ghettoblaster med Cotton Eye Joe, mens de stamper i gulvet og skriger YEEEEE-HAAAARH. Den sørgelige sandhed er, at denne situation kun undgås i Jylland, hvis bandet er Kandis.

Det er pinligt at komme fra Århus og derfor blive associeret med alle de stråtyggere, men man skal desværre også kun cirka 20 km væk fra Århus centrum, før folk begynder at klæde sig i joggingtøj og træsko og der ringes til fætter-kusine bryllup hver søndag. To skoleeksempler på dette er Hammel og Odder. Jeg kunne også nævne Galten, hvis ikke jeg var bange for at få tæv af de indavlede weekendnarkomaner, som befolker netop dét latrinhul af en forstad. Efter besøg til disse byer er jeg altid deprimeret i ugevis – og føler mig som Robert Olmstead, der lige er flygtet fra Innsmouth.

Som nævnt er en løsning, at der kommer endnu flere koncerter, så deres afholdelse ikke længere overstiger spændingen af at udspionere naboens marker. Jeg undskylder overfor alle sjællændere – jeg kan godt forstå, at I er hamrende irriterede over at rejse helt til Jylland til koncerter, når det er retarderede, roeplukkende flokdyr, der udgør firs procent af publikum. Men nogle af os jyder synes altså også, det er træls.

10 kommentarer:

Milos Vendettas sagde ...

alt forladt

Anders sagde ...

haha klasseindlæg

Det minder mig om den gang på Midtfyns Festival hvor den amerikanske ska-punk agtige band "Less than jake" spillede. Jeg indrømmer at det er niche, men jeg havde sgu glædet mig siden februar. To minutter før de går på scenen begynder forsamlingen at synge "der er et yndigt land" - arrghhh det er jo håbløst, også på Fyn, tilsyneladende. Tror folk at det er en fodboldkamp? Der er rent faktisk nogen som ser det som andet end "endnu en koncert hvor eg håber på at en eller anden støder ind i mig, så jeg kan starte en slåskamp"

Anonym sagde ...

Fantastisk - og ekstremt korrekt - situationsrapport fra en hvilkensomhelst "main-event" på det jyske hovedland...Jeg er også selv jyde, og jeg er BLÅ af skam over, hvordan mine "med-jyder" opfører sig til dén slags koncerter...var f.eks. til Aerosmith i Randers sidste år, og knapt var "Don't wanna miss a thing" færdigspillet, før 5-7 (they travel in packs, u know) teenage-tøser begyndte at snakke i mobiltelefoner, og himle op om alverdens ting...at Steven så excellerede i nogle af bandets ældre ting i mellemtiden, betød da ike en skid for dem...så - JO - jeg tager gerne over sundet for at være til koncert på Sjælland..det er desværre som om de lissom har fattet hvad det går ud på derovre...

Henrik sagde ...

He he he.

Jeg er en af de omtalte stråtyggende ajlespredere med træsko, som er gift med, ikke bare min kusine, men mine kusiner (altså jyde) der bliver omtalt.

Herregodt og morsomt indlæg. Hvis jeg havde dine formuleringevner, ville jeg skrive et indlæg om sjællændere, men det er jeg for bonderøvet til, så jeg kan i stedet love dig en omgang tæv med en roe i takt til Cotton Eye Joe ;-)

Viktor sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Viktor sagde ...

Bor selv i Århus, Trøjborg.
Blev harm og sur da jeg læste de første linier, men pludselig slog det mig at du sgu egentlig har ret!
Haha, der er så mange gamle bekendte som tager til koncerter, og intet kan huske at musikken, fordi der bare sgu rykkes nogle fadbamser ned i gabet!
Latterligt

Stine sagde ...

Ha ha.... dig kan jeg godt lide, Bitter. Man bliver jo i helt godt humør her dagen efter kedelig havefest (snøft) i Randers.

Anonym sagde ...

Har selv netop været til superfed Bon Jovi-koncert i Randers og kan udemærket genkende billedet. Jeg kommer fra en mindre by mellem Silkeborg og Skanderborg, så det er ikke fordi at jeg ikke selv er godt "jyde". Men disse bonderøve er virkelig trælse at være i nærheden af. Hvis de ikke vælter fulde rundt, står de fuldstændig stille og stirrer tomt ud i luften. Jeg stod næsten helt oppe ved foran scenen og ved siden af mig står en næsten to meter høj, landligt klædt herrer med ølvom, en fadbamse i hånden og så ellers armene overkors gennem en hel koncert, der bare er for vild. Så stil dig da ned bagerst, din bondeknold, det er saftsuseme da ikke et høbal det her!!!

Til gengæld holder jeg nu lidt på at "bondeknold" er en mentalitet og ikke har noget med geografi at gøre. Jeg kender i hvert fald de første 5 sjællandske bondeknolde... ;)

bendejo sagde ...

Så længe Metallica spiller "Unforgiven 2" er det ok at snakke, mens musikken spiller.

(Hvis man altså snakker om, hvordan man tuner en gammel Opel Ascona).

Tilbage mæ æ hår, så'r vi kjår.

Arm i æ karm og æ kæp i æ kæller.

Anonym sagde ...

List syret - præcis den samme oplevelse til Kraftwerk koncert i Randers for noget tid siden. 2 herrer stod lige bag os og snakkede under hele koncerten - undtagelsen var de 2 sange de mente de kendte, hvor de pivfalsk og med forkerte ord 'sang' med. Havde de ikke været 2 meter høje og 3 meter brede, så ville Københavneren have gjort opmærksom på sin utilfredshed...