onsdag den 2. april 2008

Kendte kokke

Jeg vågnede med et sæt ved lyden af en høj, skinger stemme, som tilsyneladende rablede løs uden formål, mening eller ende. Først troede jeg at naboen var i gang med at opleve endnu en psykotisk episode, men så opdagede jeg, at lyden kom fra fjernsynet, hvor morgen TV kørte. Det var selvfølgelig Nikolaj Kirk, som igen mishandlede en ung dag så grusomt, at den aldrig blev helt normal igen.

Hvad er det lige, der er så svært at forstå ved stillingsbetegnelsen: Kok? En kok laver mad! Han står i køkkenet og laver mad til os andre. Han står ikke som centrum for opmærksomheden, mens han fører sig frem med sine latterlige smarte retter, som med tungtvejende sandsynlighed smager af lort, og ytrer sine åndssvage venstreorienterede, politisk korrekte holdninger, som om han er klogere end alle andre, hvorefter han tjener fede penge på at sælge ubrugelige blik-stegepander til de tilbedende, idiotisk måbende masser. Desværre er det i realiteten netop dette, en kok gør nu om dage, og modefænomenet har efterhånden eksisteret i en del år.

Jeg var engang til julefrokost, hvor man havde hyret Den Skaldede Kok til at stå for maden. Da vi kom ned for at spise, stillede han sig op på en scene og sagde et eller andet om, hvor gode kommunisterne var, hvorefter han sagde: ”Hej … og øh … god fornøjelse! Farveller!”, smed mikrofonen og smuttede ud af døren, hurtigere end jeg kan sige: ”Pseudo rocker”. Mikrofonen hylede stadig, da motorcyklen startede. Her er menuen, han frembragte på sin irriterende statement-grill, for et almindeligt komfur var jo ikke godt nok:

• Leverpostej med bacon
• Marinerede sild
• Fiskefiletter med remoulade
• + noget uidentificeret dyppelse

Jeps, jeg havde ikke smagt noget lignende siden ugen før, hvor jeg var til julefrokost med gutterne. For satan, han må have grinet hele vejen ud til sin Harley, for den menu blev garanteret hentet i Brugsen (af vores kantinedamer, som hele dagen gratis knoklede røven ud af bukserne for ham), mens han lå og åd hapsdogs på en sofa i receptionen. Og det tjente han lige 100.000 kr på. Til mine kollegaers forsvar vil jeg nævne, at for første gang i mit liv oplevede jeg ikke, at folk nærmest trampede hinanden ned for at være først med at rose Kejserens nye Klæder. Det var nok fordi, det smagte så meget af lort.

Jeg ved, at visse af de berømte kokke tager ud til polterabender – primært for kvinder. Jeg ved også, at de kun gør det for at få fedtet en vis legemsdel. Da jeg engang kort talte med en sådan kok, fortalte han mig: ”… og til en polterabend er kvinderne jo mere villige. Især den vordende brud. Jeg tryller med lidt hjemmelavet sushi, og så leverer de den rå fisk …”, sagde han og blinkede indforstået. ”Behøver jeg sige mere?”, afsluttede han kækt med et skævt grin, som trak op i hans venstre næsebor - lige netop nok til, at man anede en rest af kokain.

Forpulede snylter-narkomaner!! Hvad fanden ser folk i dem? Snobværdi? Kvinderne ser selvfølgelig en mulighed for bekvemt at aflæsse endnu en af deres retmæssige huslige pligter. Bortset fra en sympati for dette udtryk for ultimativ dovenskab, har jeg lyst til at kradse mine øjne ud i afmagt over jeres ufattelige stupiditet.

5 kommentarer:

Alice sagde ...

Jeg forstår ikke, hvorfor du har kategoriseret dette indlæg "sjov". Det er jo ikke sjov, det er ramme alvor! Jeg bør starte en facebook gruppe for kokke tilbage til kødgryderne!

Bitter Blog sagde ...

Jeg var nødt til tvinge mig selv til at se noget sjovt, da jeg ellers ville begå selvmord af bare ærgelse.

Er du eventuelt interesseret i et kollektivt selvmord? Vi kan kaste os ud fra en høj bygning, og det vil være lidt frækt, hvis du ikke har trusser på.

KJensen sagde ...

Det sjove skulle nok mere forstås i betydningen tragikomisk...

Jeg kan kun glæde mig over, at tænke på alle de aftener/nætter de har brugt på at skrælle kartofler og vaske op - dengang gjorde de da nytte.

Lad os hoppe - nu.

alice sagde ...

Kan vi ikke hoppe ud fra bryggebroen. Godt nok er den ikke så høj, men så har den da været godt for noget!

Og for din skyld undlader jeg da gerne trusserne, de har alligevel altid kun været en årsag til ekstra vasketøj. (jeg gætter på, at det er vaskemiddel-producenterne der har fundet på at man skal have dem på).

Kendte sagde ...

Haha god griner