fredag den 21. marts 2008

Vejridioter


Ovenstående annonce kunne du have set i avisen i morgen, hvis ikke, det var fordi, jeg havde en nagende mistanke om, at vejrværten ville nyde det. Desuden er jeg hverken dum nok til at hamstre eller dårlig bilist nok til at spilde penge på vinterdæk.

Hold kæft, hvor er jeg træt af vejrudsigterne på TV! Jeg vågnede her til morgen og forventede ikke ligefrem at stå op til, hvad der mest af alt ligner en sommerdag, når nu TV2 forleden lagde op til, at vi var på vej ind i årtusindets værste snestorm. Eller rettere: Det gjorde jeg faktisk, for bitter erfaring har efterhånden lært mig, at der kommer så meget lort ud af munden på vejrværten, at man skulle tro, at han lige havde givet sminkøren et fyrre minutters rim-job.

Hvem fanden i helvede sidder i vejrredaktionen? Det må være samme 90-årige, halvblinde dame, som også sidder i Station 2 redaktionen, og som ringer til politiet, hver gang der kører en knallert forbi hendes vindue. Hvorfor fanden skal alting blæses op til sensationer? Jeg garanterer for, at TV2 havde deres helikopter ude hele natten for at få det første Breaking News billede af et snefnug, mens de på redaktionen sad åndeløse med bankende hjerte og ventede som en 27-årig computernørd, der downloader et nøgenfoto af Counsellor Troi over en modemlinie. Fuck, jeg håber den helikopter styrter ned i en gylletank, og at de alle sammen dør. Hvem er interesseret i, at vejrudsigterne overdrives? Hvem synes, det er fedt, at kuling er blevet til storm og storm til orkan indenfor de sidste femten år? Jeg fatter simpelthen ikke værdien i at overdrive noget, man ikke aner et forpulet klap om alligevel.I det hele taget irriterer vejrudsigterne mig – også når de ikke lyver. Hvor er jeg dog sindssvagt træt af at se vejrværten stå og flexe sine triceps under sin gule eller grønne poloshirt, mens han viderebringer information, som et papskilt kunne formidle uendeligt meget nemmere, billigere og klogere. En vejrvært får nemt femten minutter til at stå at ævle om ligegyldige fænomener og vise ligegyldige fotos af den ligegyldige natur fra ligegyldige seere, mens interviews med justitsministeren om emner om liv og død skæres ned til tredive sekunder og helst afsluttes lige inden, pointen falder.

Men fint nok, at de nu har fået det halve Danmark til at aflyse påskefrokosterne på grund af en imaginær snestorm. Jeg håber, de er tilfredse. Hvis der kommer et par snefnug, så håber jeg, det bliver i Nordjylland, for der er ikke noget som at se TV2’s københavnske sensationsjournalister stå og skrige, at himlen falder ned blandt en flok nordjyder, som bare står og gør, som de altid gør: Trækker uimponeret på skuldrene og går videre. Nordjyder er for seje.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg husker hvordan flere TV2 journaliser var placeret på strategiske katastrofeområde for at reportere fra den kommende store storm (i 2006 mener jeg) - stormen udeblev, men det gjorde indslagene ikke. Valget var sikkert også svært - skulle TV2 lave en rapport om den seriøse forskningen, som foregik på Galathea 3 (hvor mange genstande kan man rent faktisk drikke og stadig håndtere en fiskestang?), noget om om afviste asylsøgere, der i årevis sidder i danske asylcentre eller noget om en ikke-storm. TV2 gik efter det sikre - for alle kan jo forholde sig til vejret, og derfor:"Vi stiller om til vores rapporter, som står på den yderste mole i Skodby og kigger på krusningerne ude på havet. Hvordan er vejret så hos dig? Blæser det lidt - Er der noget at rapportere?" ... Det var der ikke - og ej heller fra de andre 27 journalister.
Jeg tror seriøst, at det er den ringeste omgang "nyheder" nogensinde præsenteret på tv.