fredag den 18. januar 2008

Wanted: Dead!

Der er mange grunde til, at jeg ikke skal se Danish Music Awards 2008, og nu er der lige kommet en mere. De nominerede er blevet offentliggjort, og som enhver med en smule kendskab til den tøsede og skabede musikindustri kunne gætte, blev Natasja nomineret til ikke færre end 5 priser, ligesom hun er nomineret i et væld af andre prisuddelinger. Som bekendt er Natasja død, så vi kan nu forvente en klæbrig masse af et DMA 2008 show med gruppeknus, krokodilletårer, elendige covers samt pinligt overdrevne sentimentale kærlighedserklæringer fra de andre nominerede.

Hold dette for øje: Natasjas musik eller evner ændrede sig ikke en tøddel af, at hendes chauffør ønskede at speeddate en lysmast på hele verdens Christiania, Jamaica. Tragisk, jovist, men giv mig 37 sekunder samt en vilkårlig udgave af Jyllands-Posten, og jeg skal finde dig indtil flere skæbner, som er endnu mere tragiske. Der er garanteret mange dødsulykker, hvor offeret ikke satte sig ind i en bil, som var ført af en Jamaicaner, der lige havde pattet en flaske hjemmebrygget rom og fem bongs, hvis individuelle rekordstørrelse havde fået selveste Bob Marley til at ryste forarget på hovedet som en gammeljomfruelig tante.

Nu skal vi se på, at kunstnerne står i kø for at tilkendegive, at de bare gerne ville have arbejdet med hende. Prisuddelerne nominerer hende på stribe ligesom de altid har gjort ved kunstnere, som tog et permanent instrumentskifte til harpe. Og jo, det er derfor, og det er både hyklerisk og kujonagtigt. Hyklerisk fordi de havde alle chancer i verden for at arbejde med hende, inden hun døde, og kujonagtigt, fordi hun nu er et sikkert kort at spille på. Man kan nemlig med rimelig stor sikkerhed forvente, at Natasja ikke dummer sig fremover – musikalsk eller menneskeligt - og derfor er hendes minde en nem platform at basere sine såkaldte gode intentioner på.

Forbrugerne er nu heller ikke meget klogere. Som den dumme flok uselvstændige trækæsler de er, køber de alt, som de hører i radioen, hvor Natasja spilles ekstra meget. Hvad kommer denne effekt af? Hendes musik er som sagt ikke blevet bedre. Er det samme effekt, som når man sidder til en fest og konstant fylder sit glas op, fordi der kun er én fustage fadøl tilbage? Uanset hvad, ryger hendes album højt op på hitlisterne, hvilket igen påvirker prisuddelerne, som bare hælder endnu mere benzin på hype-bålet. Tænk om det havde tilsvarende effekt, hvis trafikministeren og justitsministeren omkom – så kunne bilisterne og de kriminelle måske begynde at opføre sig ordentligt!

Når jeg engang i afmagt over alle andres bundløse stupiditet har hængt mig ude i laden, så lov at slette Bitter Blog og begrave mig hemmeligt under køkkenmøddingen, hvis den får så meget som ét ekstra hit. Det samme bør I gøre, hvis Klaus Rifbjerg eller andre finkulturelle personligheder (efter jeg posthumt har modtaget Nobelprisen i litteratur) grædende stiller sig op i TV og ærgrer sig over, at de ikke kontaktede mig for at medforfatte på denne blog.

For at rette op på sagen, bør prisuddelerne indføre denne nye kategori:

"Politisk korrekt præstationsuafhængig falsk tudehydelst til nyligt tragisk afdød kunstner"

... og uddele den til sidst i showet, så vi andre kan slippe for at se på det. I hvert fald os, som ikke har et voyeuristisk behov for at se de kendte begrave hende i symbolske priser krydret med følelsespornoudbrud. Ikke at jeg alligevel gider se sådan noget facadefokuseret rygklapperi under nogen omstændigheder.

Så skulle den sag vist være på plads, ja.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Måske skulle du bare holde din kæft.

Er den så på plads, ja?

Bob Glitter sagde ...

Sure ribs!

Anonym sagde ...

Men det er jo rigtigt nok mht DMA. Mange blev også først fans af Nirvana efter Kurt, angiveligt, havde blæst knoppen af sig selv i træhytten i Seattle. Der er meget falskhed i musikbranchen og personligt synes jeg Natasjas musik stinker!

Anonym sagde ...

...og jeg foretrækker STADIG Nickelback...