mandag den 21. januar 2008

Solidarisk sjov

Advarsel: Følgende indlæg indeholder eksempler på dårlig og respektløs opførsel, som ikke bør efterlignes - specielt ikke, hvis du er et fremtidigt afkom af forfatteren og ønsker at undgå en god, gammeldags kindhest. Hvis du - billedligt talt - har et kosteskaft oppe i røven, bør du nok smutte væk nu.
Når man er et fyrtårn af viden i et gråt hav af middelmådighed, behøver man ikke en fagforening. Det gør man faktisk ikke under nogen omstændigheder, og det har jeg altid vidst, men alligevel har jeg været medlem i over 12 år. Det får nu en ende.

Drillerierne fra vennerne nager mig ikke, men jeg er konsekvent uenig i alt, hvad min fagforening foretager sig. Forleden læste jeg Ekstra Bladet, og historien om fagforeningsbossernes pensioner mindede mig om, at nu skulle det være. Ikke fordi det var dråben, nej, bægeret flød skam over for mange år siden. Jeg er bare doven af natur.

Så derfor satte jeg mig omsider ned, forfattede og sendte følgende brev til HK/Danmark:
Så fik jeg da lidt sjov for de penge, selvom det er HK, der griner sidst, da jeg var dum nok til at betale til dem i så lang tid. Hvis jeg modtager andet end et standardsvar fra HK, lover jeg at poste det her. Det forventer jeg ikke. De har nok for travlt med at leje sommerhuse ud til at svare på bitre breve fra hidsige eks-medlemmer.

Som brevet i øvrigt antyder, vil jeg være medlem af en A-kasse, så jeg valgte at flytte hele skidtet fra HK, nu jeg var i gang. Hvad skulle jeg vælge? Jeg havde hørt meget godt om Kristelig Fagbevægelse, så jeg surfede til deres side og fandt deres værdier:

  • Ærlighed
  • Respekt
  • Frihed
  • Ansvar

Jeg deler alle værdier undtagen nummer to, men tre ud af fire er ikke så dårligt endda. Dog var jeg i tvivl om deres eventuelt religiøse fundament. Skal man tilhøre kristendommen og måske endda tro på Kristen, for det gør jeg ærligt talt ikke?! Det ringede jeg og spurgte om. Hør samtalen her (hvis du som alle andre i min omgangskreds har et attention span på ca. 10 sekunder og vil direkte frem til pointen, skal du hoppe frem til 2:00 i samtalen).

Som man hører i samtalen, var damen fra Kristelig Fagbevægelse meget imødekommende, venlig og hjælpsom, så jeg meldte mig umiddelbart efter ind i deres A-kasse.

Farvel, HK, det var ikke en fornøjelse.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ikke specielt til dette i indlæg, men mere generelt om din blog:

Hold kæft, hvor er det fedt! Du skriver godt og sikkert - og så er du så pisse mavesur på en herligt sjov og ironisk måde, mens du MENER noget.

Muligvis en alt for positiv kommentar til din smag. Lev med det! ;-)

Anonym sagde ...

DU STOPPER DU FANDME MED AT SPAMME EB.DK DIN FEDE IDIOT!

Bob Glitter sagde ...

Egentlig forstår jeg ikke din kommentar, da den ingen mening giver uanset hvor store bogstaver, du anvender.

Men hvis du forsøger at skrive, hvad jeg tror, du tænker, så er svaret: Nej.

Anonym sagde ...

Hejsa. Jeg griner tit af dine indlæg på EB og måtte lige forbi og se din Blog. Din humor fejler sq ikke noget. Fedt brev til HK forøvrigt. Sure stodder ;-)

Anonym sagde ...

Haha du snakker jo som en landarbejder fra Skjern - jeg havde ellers lige fået respekt for dig.

Bob Glitter sagde ...

Jeg anerkender, at jeg - mod min intention - har distanceret mig fra visse geografisk udfordrede læsere. Selvom jeg prøvede at holde mit skriftsprog simpelt og letlæseligt, fejlede jeg. Derfor er jeg i gang med at udarbejde netop geografisk differentierede versioner af de forskellige filer på Bitter Blog. Et eksempel kan hentes her.

Bob Glitter sagde ...

Eksemplet er flyttet.