tirsdag den 11. december 2007

Velfærd til Leth eller skattelettelser?

Nå, så har Jørgen Leth været på statsbetalt luderrejse for i alt omkring 420.000 kr. Og det er endda rigtig godt givet ud, siger de på Det Danske Filminstitut (DFI), selvom der intet kommer ud af det – undtagen for hr. Leth selv, selvfølgelig, som må grine hele vejen ned til Klinikken for Kønssygdomme.

Nu er det jo let (hvor skægt) at lange ud efter hr. Leth, men som jeg vil komme ind på i et fremtidigt indlæg, så narrer de kloge altid de mindre kloge. Så enten må hr. Leth være meget klog eller også må folkene på DFI være meget lidt kloge. Alt peger på det sidste.

Men for fanden, hvor er jeg dog træt af at betale så rasende vanvittigt meget i skat i det her overflodsland, når man opdager, at pengene gladeligt spenderes på, at hr. Leth skal prøvekøre alle verdenshjørner. Og jeg er ærlig talt pissetræt af at høre argumenter såsom ”det er en anden kasse”, ”vi skal da udvikle kulturen” og ”du er da vist en bonderøv fra Dansk Folkeparti, når du ikke forstår det!”. Tingene er ikke sort/hvide, og selvom vi skal støtte kultur, bør der være grænser – som jeg eller andre med bare antydningen af økonomisk sans og generel fornuft kan sætte.

Hvor får jeg dog - i total afmagt og akkompagneret af hysterisk latter - lyst til at kyle mit arvestykke af en seks kilo tung krystalskål ind i fjernsynsskærmen, når latterlige Helle Thorning-Schmidt dukker frem og siger: ”Mere velfærd og derfor mere i skat!”. Hvad er mere velfærd, så? Mere eksotisk og sikkert mindreårig vagina til hr. Leth – og JO, det er samme usandsynligt store, sorte hul (ingen joke) pengene ryger i! Mere i skat betyder bare mere i brutalt overforbrug i det offentlige, og det endda med en kæmpe, blådunkende dobbeltmoral, når hr. Leth kaster sig ud i smudsige aktiviteter, som det danske samfund ellers forsøger at bekæmpe. Alt i kunstens navn, eller hvad? Jeg gider ikke høre mere klynk over, hvor fattige børn er i det her land, eller i hvor elendig stand alle offentlige institutioner er, når vi samtidig har råd til blindt at pøse penge direkte ud i det store lokum, vi kalder kultur.

Jeg foreslår, at vi ændrer kulturstøtten, så kun zombiefilm med engelske grynt kan produceres med statsbetalte kæmpechecks i ryggen. Så kan de amatøragtige danske skuespillere også endelig få roller, som passer til deres talent. Dog skal støtten fjernes, hvis der indgår erotik. Dels fordi det plejer at indikere, at filmen er noget crap, men mest fordi man nemt kan forestille sig hr. Leth snige sig ind som storelskende zombie – ingen sminke nødvendig - på Haiti og dermed igen suge på labben på de danske finanser.

Ingen kommentarer: