tirsdag den 13. november 2007

Top-politiker er kapsel!


Nu ved jeg ikke, om nogen af læserne har set ”Invasion of the Body Snatchers”. Jeg refererer naturligvis til den gode indspilning med Donald Sutherland (1978), og ikke til det bremsespor på filmhistoriens lagen, som indspilningen fra 1993 metaforisk var. For lige at afslutte den diskussion med det samme, vil jeg minde på, at sidstnævnte benyttede sig af en af de mest anvendte plottwists i elendige Hollywood film: Frontal nudity. Tror jeg nok.

Grunden til, at jeg taler om filmen, er de opdagelser jeg har gjort, siden jeg forleden besluttede mig for at afprøve et morph-værktøj. Jeg gennemlæste et eksempel og fandt to billeder, som lignede hinanden lidt. Uden at tænke over det valgte jeg et nutidigt foto af Niels Helveg Petersen og et foto af, hvad jeg troede, var selv samme politiker som ung. Det viste sig så til min store overraskelse, at der tilsyneladende også eksisterer en ”Morten” Helveg Petersen, og at det i virkeligheden var ham, som var på mit andet foto. Når en af dem har været på fjernsynet, har jeg hidtil forvekslet begge to med Niels Helveg, selvom ”Morten” er hans søn. Til mit forsvar kan Botox jo gøre meget, og da jeg er en meget tolerant person, har jeg ikke tænkt videre over den let feminine, halvlange krøllede frisure, som han til tider har haft.

Ganske uforvarende satte jeg mit morph-program til at arbejde på de to billeder – fra ”Morten” Helveg Petersen til Niels Helveg Petersen. Her er den advarsel, som dukkede op på min skærm og spøgelsesagtigt oplyste mit dunkle kontor umiddelbart efter, jeg bad computeren gå i gang:Jeg var naturligvis chokeret, og jeg gik straks i gang med en grundigere undersøgelse. Det viste sig, at ”Morten” Helveg Petersen er en tro kopi af sin ”fader” – man kan jo knapt nok se forskel på dem. Begge giver samme vage og vattede udmeldinger belastet af ulidelige mængder politisk korrekthed pyntet med uovertruffen ubeslutsomhed. Det er simpelthen umuligt for et barn at lave så lidt oprør mod sine forældre – at blive sådan en klon i sit voksne liv - uden at det en dag går amok med hjemmeværnsriffel i den lokale børnehave eller krakelerer på anden morderisk vis. Kort sagt gemmer sådan en klon på en frygtelig hemmelighed, og ”Morten”’s er, at han i virkeligheden er en knapt 78 % udviklet frøkapsel-body-snatcher af sit hidtil antagede ophav.
Der er mange indikationer på dette, udover den åbenlyse adfærdskopi:

  • Han besidder først og fremmest et lettere ”fedtet” udseende, hvilket minder meget om de halv-færdige kapsler fra filmen. Bemærk hans krøllede hår, der ligner de planteagtige tentakler, som er med i filmen, og som uden tvivl anvendes til at trække energi ud af Niels Helveg Petersen. Disse tentakler har han dog tabt for nylig, og har nu endelig en frisure som en mand (dvs. maksimalt 3 mm over hele sit hoved – eller skal jeg kalde det kapsel-hjerne-beholder, hva’ ”Morten”!!).
  • Jeg lider af pollenallergi, og Helveg giver mig altid knopper!
  • Som det tredje kan man kan undre sig over, hvorfor han som offer valgte et medlem af et parti, som traditionelt er imod løsning af konflikter ved brug af vold, når han nu selv er en del af en større invasionsstyrke fra hinsides solsystemet. Men det siger faktisk sig selv – de forsøger at få os til at nedruste, så de endnu lettere kan aflive os med deres allerede teknologisk overlegne laser-knipler.


Det sidste og afgørende bevis kom, da jeg tøvende kørte mit morph-program med et nyt ”fra”-billede. Med rystende fingre og en ubehagelig forudanelse klikkede jeg på OK knappen, da advarslen gentog sig selv som tidligere. Resultatet af morphingen er angivet nedenfor – det resultat, som sendte mig løbende skrigende ud i natten, væk fra den vattede, monotone stemme i folketingsvalgsprogrammet i fjernsynet og ud under den sorte og nu så forfærdelig truende himmel:

Ingen kommentarer: