mandag den 19. november 2007

Lær at køre på motorvej

Efter en weekend i bilen i Danmark kan jeg endnu en gang konstatere, at ingen, udover jeg, kan finde ud af at køre på motorveje. Okay, jeg overdriver, for nord for Randers var der en Ford Sierra, som egentlig kørte fornuftigt nok. Bortset fra denne enlige svale var turen dog et studie i ynkelig kørselselendighed, som kunne irritere enhver med blot antydningen af køreevner nok til at kaste sig skrigende i en afgrund.

Hvorfor er det svært for danskerne at køre ordentligt på motorvej? Hvorfor opfatter vi det som vores gudgivne medfødte ret at ligge i yderbanen med 95 km/t og kigge stift 30 meter lige frem ud over vores egen næsetip? Hvorfor kan man i det sydlige Tyskland spotte en dansker på 3 kilometers afstand på grund af hans tåbelige, enøjede kørsel? Kan ingen dog fatte, at der er andre bilister på vejen, og at man ikke mister sin lille penis ved at trække ind til siden, hvis nogen gerne vil forbi?

Jeg har til alles bedste lavet et lille diagram, som man som bilist bør følge. Det er så nemt, at selv min defekte kaffemaskine er intelligent nok til følge det og dermed føre en bil på motorvej. Så snart det er implementeret gennem Rådet for Større Færdselssikkerhed, kan noget af den nederste del dog fjernes, da der ikke længere vil opstå situationer, hvor der skal presses. Det gør der desværre i massiv grad nu, da det eneste, der kan få en egoistisk bilist ud af sin stædighed, er en direkte og brutal trussel om et umiddelbart forestående voldsomt trafikuheld forårsaget af en påkørsel bagfra. Og som ægte presser er man naturligvis parat til at gå i døden for sin sag. Jeg vil i hvert fald grine fra min grav, hvis jeg får flået den der langsomme gamle dame (inklusive alle børnebørnene på bagsædet) med mig i helvede med 175 km/t.

Diagrammet er vist nedenfor – klik på det for en større version. Det henvender sig til førere af personbiler uden anhænger, som kører på motorvej, og det burde indgå i samtlige køreprøver fremover. Her er lidt tegnforklaring:

  • Sort cirkel: Start her!
  • Pile: Pile uden tekst skal umiddelbart følges, pile med tekst skal følges, hvis de passer på din situation.
  • Boble med tekst: En aktivitet. Gør det, der står!
  • Diamant: En beslutning. Følg den af pilene ud, som passer på din situation.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Rombe — ikke diamant.