lørdag den 24. november 2007

Dekadans!

Så er endnu en sæson af ”Vild med Dans” gledet over skærmen – hvilket nummer var det denne gang? Syvogtredvte? – og igen tør man tænde fjernsynet fredag aften uden frygt for at skulle udholde den sindsoprivende spænding, når dommerne i første program giver deltagerne 5 point, i næste 6 point og så fremdeles ind til finalen, hvor de får 10 point. Forudsigeligheden er kun overgået af go’e gamle Debbie ”så-erstat-hende-dog-for-helvede-med-et-skilt-hvor-der-står-5-point-så-vi-sparer-lidt-licens” Cameron.

Jeg har set mange voldelige og uhyggelige film, hørt meget musik og læst mange horror-bøger og spillet en del computerspil, og én bestemt hændelse gentog sig gang på gang: Advarslen fra familie og medier om, at det er potentielt skadeligt at have disse hobbyer. Hver gang en bevæbnet elev i USA leger kinesisk retssystem med sine skolekammerater, lægges skylden primært på computerspil og musik, og der er nærmest ingen grænser for, hvor ondskabsfuld en indflydelse disse kilder har.

Det paradoksale er, at ”Vild med Dans” påfører en reel ondskabsfuldhed igennem fjernsynet til det bleg-danske publikum. Hvordan vælter deltagerne fra dette program sig ikke i trusler mod hinanden, sex-eskapader, stofmisbrug og ægteskabsbrud? Alle til hobe er en bande slyngler og alkoholiske kone-bankere, som spreder ulykke og had mellem hinanden og alle andre. Og som prikken over i’et kårer man Robert Hansen som vinder, og udråber ham til et forbillede for den danske ungdom! I ved, ham som tæsker kæresten, tager hårde stoffer og kører spirituskørsel! Jeg ved, at I tænker: ”Åh, jamen, dansen har reddet Robert til at blive et godt menneske igen, og han brugte i øvrigt kun stumpe genstande mod Mira!”. Tydeligvis kender I ikke regel 1 angående denne type: De ændrer sig aldrig! Regel 2 er, at hvis de ændrer sig, bliver de typisk til Moses Hansen, hvilket faktisk gør regel 1 ret nådefuld.

Men hører man protester over programmet, når en 17-årig ung knægt opsprætter en 83-årig bedstemor for en pakke cerutter? Hører man forældre advare deres børn mod at lade sig fordumme hver fredag aften? Nej, for dans er jo så pænt, og dem, der udøver det, er jo så pæne, og de er jo så pænt klædt på. Derfor opfordres man ligefrem af venner og familie til at se dette skadelige program! Ufatteligt! Programmet burde simpelthen forbydes, og danseskoler over hele landet stemples som terroristoptræningslejre under terror-paragraffen. Vi kunne også bare prøve at indse, at dårlig indflydelse ikke altid har et umiddelbart grimt ansigt.

Nu er der ligefrem moraler i mine indlæg også - jeg skriver snart et kritisk indlæg om Bitter Blog!

Ingen kommentarer: