lørdag den 27. oktober 2007

Valg '07: En analyse af den første debat

Så er der udskrevet valg, og igen har man brugt 5 timer foran skærmen på at se det samme tåbelige debatprogram som for 2½ år siden. Uanset hvad, bliver de jo aldrig enige, selvom man konstant håber, at den ene side giver op, giver den anden ret, og endelig giver mig magten.

Som uafhængigt medie vil jeg her give en objektiv vurdering og analyse af den første debatrunde, for det er der jo ingen andre medier der har gjort. Jeg har lavet en lille mosaik over lederne af de 9 partier, som opstiller til valget, og her er en beskrivelse af dem (startende øverst fra venstre mod højre):

1) Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti
2) Anders Fogh Rasmussen, Venstre
3) Bendt Bendtsen, Konservative
4) Naser Khader, Ny Alliance
5) Bodil Et-eller-andet, Kristendemokraterne
6) Margrethe Vestager, de Radikale
7) Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraterne
8) Villy Søvndal, Socialistisk Folkeparti
9) Enhedslisten har kollektiv ledelse, og dermed ingen leder. Derfor har jeg på deres plads placeret et gruppebillede af dem, der normalt fører ordet i dette parti.


Efter den første times tid, hvor den ene fløj i selvopfunden moralsk forargelse brugte hele tiden på at skrige ”FYYY” og ”PUU-HAA” af den anden, hvad kom der så af markante politiske udmeldinger? Ingen. Bortset fra én, som dog hverken var markant eller særlig politisk, bare dum: Helle Thorning-Schmidt vil tage skattelettelsen fra borgerne igen, og i stedet bruge pengene på velfærd: ”Tænk, hvor meget velfærd, vi kan få for 10 milliarder kroner”, sagde hun med julelys i øjnene. Da hun intet konkret knyttede til forslaget, er jeg efter grundige beregninger kommet frem til, at pengene kunne skaffe os ca. 20.000 nyansættelser i den offentlige sektor. Lige hvad vi har brug for! Alle ved, at offentligt ansatte absolut intet laver i deres 30-timers arbejdsuge. Spørg hvem som helst, bare der ikke er fjernsyn på. De ligger jo nærmest og sover på vejene, når man kører på arbejde – det er derfor, det er så nemt at ramme dem, selv når man ikke engang sigter.

Når der ansættes så mange nye i sådant et mareridt af en bureaukrati-organisation, vil ca. 95% af dem blive udnævnt til projektledere i - eller administratorer af - kæmpeprojekter med tåbeligt indhold og ligegyldige møder, som de kan vade rundt til og føle sig vigtige. Jeg prøvede selv på en tidligere offentlig arbejdsplads at være til et møde, som varede fra april til december kun afbrudt af en julefrokost. Egentlig planlagde jeg selvmord, men efter at have været offentligt ansat, kunne jeg ikke overskue arbejdsbyrden ved at være død.

20.000 nye inkompetente administratorer kan skabe omkring 5.000 nye projekter i det offentlige. Og hvert projekt udmunder sig typisk i en rapport på ca. 8.000 sider, som ingen udover Bjørn Elmquist læser. Derfor er det velfærd, vi kan få for 10 milliarder cirka lig 20.000 gange dette:(Jeg erkender, at ovenstående illustration er lidt urealistisk, da personen på billedet i virkeligheden ville være til møde eller på orlov i stedet for at sidde på sin plads.)

Med alt det papirforbrug - og den umiddelbart derpå følgende kassering og afbrænding - er den grønne profil også bare helt i vinkel. Nej, jeg foreslår at fyre dem, så de kan lære det! Ingen tager skade af en fyreseddel ind imellem, og hvis ikke jeg hadede at arbejde med mennesker, ville jeg gerne personligt gøre det. Til sammenligning vil fyringerne koste omkring ét æbletræ i papir. Egentlig ville det være endnu mere miljørigtigt at sende en e-mail, men det kræver at modtageren kan finde ud af at anvende en PC.

Næh, de skulle lære at lave noget! Skulle S ikke være et arbejder-parti? For at Helle måske kan få øjnene op, tildeler jeg hende hermed min præmie for hendes forslag: Et par underbensklæder, som er blevet godt anvendt i nogle dage af en, som faktisk arbejder, og tjener penge ind. Værs’go! Og da jeg ikke er tilhænger af vold, har jeg herunder lavet en virtuel præmieoverraskelse, hvor du som bruger af denne side i bedste interaktive stil kan overrække Helle hendes velfortjente præmie. Blot før musen over billedet:


Ingen kommentarer: