torsdag den 25. oktober 2007

Et par sandheder

Noget af det værste og mest begrænsende der findes, er politisk korrekthed. Desværre ligger vi alle under for den – kan nogen sige sig fri for at have nikket til, eller erklæret sig enig i noget, udelukkende fordi man vidste, at alternativet var at blive jaget ud af sin landsby med fakler og en høtyv i ryggen?

Noget der også er slemt, og som ligner politisk korrekthed er tautologier. Jeg stjæler definitionen fra matematikken og bruger det om udsagn, som altid opfattes sande, uanset hvem du præsenterer udsagnet for. Normalt bruges ordet vist ikke sådan, men jeg bruger det her, da det:

1) Kortest og mest præcist udtrykker meningen i det, jeg vil sige
2) … også lyder, som om det kan være navnet på et sejt monster.


Her er det perfekte eksempel på en tautologi:

Sean Connery er en god skuespiller!

Så vidt jeg ved, har ingen andre end jeg udtalt, at Sean Connery er en middelmådig skuespiller. Indrøm bare, at du lige nu overvejer at klikke dig væk fra min blog, fordi det automatisk vender sig i dig at blive præsenteret for sådan et ufatteligt budskab! Men tag dog blot et kig på den nærmest endeløse række af elendige stinkere, som manden har været med i. Jeg nævner i flæng Highlander (i øvrigt endnu en tautologi), Highlander II og den dårlige i Indiana Jones-trilogien. Faktisk er det kun ”I Rosens Navn” som er en god film, og selv i den er han pisseirriterende.

Hvad er det lige, der er med hans stemme? ”Åhh, den er så sexet, at den gør mig blød i knæene”, udtaler kvinderne omkring mig. Okay, så lyden af en, der taler engelsk med bondsk (ikke en fucking joke) skotsk-accent mens han har en halv skål haggis-suppe i munden, lyder sexet? Prøv lige at høre efter! Det lyder som om, han taler med mad i munden, for helvede, og det er pissetræls og hamrende belastende at høre på. Glem heller ikke at manden var totalt ude i kulden i starten af 80’erne, og kun var med i post-apokalyptiske grusgravsfilm, hvor han blev tvunget til at gå klædt kun i fåreskind, bevæbnet med en kæmpe plastic-økse … men ok, elskere af tautologier har normalt også hukommelse som en kvast kartoffel med Alzheimers.

Hvis det så bare var kvinderne, der tilbad denne tautologi – de er vel liderlige, og det er fair nok. Men hvad med mændene?? Jeg hørte for nyligt en, som sagde, at hvis han skal være bøsse, vil det kun være Sean Connery, der kan få ham til det!!? Med mindre manden anvendte tautologien for at indynde sig ved en kvinde, er sådant et udsagn noget nær det tætteste, man kommer på en kastration uden at få skåret bollerne af. Ikke, at jeg ikke forsøgte, da jeg hørte det. Så tag jer dog SAMMEN!


Endnu en tautologi for jer, der ikke har fattet det:

Queen er et af de bedste rockbands nogensinde!

Nej, go’e gamle boy-butter Freddy døde bare af sine udskejelser, inden bandet nåede at lave den rigtig crappy udgivelse, der ville have fået alle til at indse, hvor håbløst talentløse de var. Og med ”rigtig crappy udgivelse” mener jeg i hitliste-termer: Dvs. et album uden et eneste hit. Queen lavede nemlig en masse elendigt makværk, men i radioen hører man kun det ene ”hit”, der er på hver plade. Jeg har ikke hørt et eneste af deres albums, men ved, hvad jeg taler om, da jeg kun kender ca. 6-8 sange fra Queen, og de lavede vel nok 6-8 albums. QED. Who cares anyway, der findes masser af andre gode bands derude, hvor man ikke behøver gå på kirkegården med en skovl for at møde et talentfuldt medlem.


Og lad os tage et sidste eksempel:

Samuel L. Jackson er bare den sejeste skuespiller og person!

Jeg har endnu ikke hidset mig helt op over denne tautologi, selvom den tydeligvis spiller racekortet: Man er måske ikke helt enig, men overgiver sig, da Samuel L. Jackson er neger. Han er da cool nok i nogle film, men det begynder at blive træls, når skuespilleres egoer skal påvirke de film, de er med i. Jeg lod mig engang fortælle, at han stillede et ultimatum om, at han selv måtte bestemme farven på sit lyssværd i Star Wars – nemlig den sejeste lilla! Udover de slet skjulte erotiske referencer til hans uundgåeligt enorme kødsvaber – hvilket han garanteret stadig sidder og klukker over as-I-write – så er det da fuldstændig uacceptabelt, at han måtte bestemme det, når selveste Darth Vader var overladt med et tøset rødt Jedi-våben, da han slagtede børnene. VRRROOUMMM. Bedste scene i dén film!

2 kommentarer:

Errol Flynn sagde ...

du er satme noget sart, hva?

Tror du ikke en lidt mere interessant tautologi måske istedet for ville være, at internet bloggere er sandhedens vogtere?

Og mht til farven på S. Jackson's lyssværd, kan det vel ikke undre nogen, når nu filmen SKAL reddes ved at bruge en kendt person, at selvsamme får en smule indflydelse på hvad dælen han svinger rundt med?

Bitter Blog sagde ...

Til Errol Flynn:

Jeg er imponeret over, at du kan se igennem mit hårde ydre og helt ind til den sarte krokus indeni. Jeg er ligeledes imponeret over, hvor lidt du fatter af den simple definition af tautologi, som jeg gav - på trods af 3 skoleeksempler.

Svaret på dit sidste spørgsmål er: Jo.